Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το Παρίσι, η Λευκάδα, η Σαχάρα και ο ...Σόρος έχουν κάτι κοινό. Τι όμως;


Σε λίγες μέρες ξεκινά στο στρατοκρατούμενο Παρίσι η COP21, η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα, με προσδοκίες για μια συμφωνία που θα δεσμεύει τις φτωχές χώρες, να κάνουν για άλλη μια φορά όσα υπαγορεύσει ο Δυτικός Κόσμος: να ξεχάσουν την αξιοποίηση των ορυκτών καυσίμων και να βασίσουν την ανάπτυξή τους σε αιολικά & Φ/Β. Κι αν δεν έχουν τα χρήματα ας μη στενοχωριούνται, θα τους τα δώσουν βεβαίως οι Δυτικοί μέσω "προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας", το συνήθη τρόπο με τον οποίο τα χρήματα επιστρέφουν απ' τις αποικίες στα ταμεία της μητρόπολης. Θα δούμε όμως το αποτέλεσμα του Παρισιού, ας μην μας επηρεάζει η ασύστολη προπαγάνδα που έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες: μέχρι και εκδηλώσεις για σχολεία οργανώνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι, πιπιλίζοντας στα μυαλά των παιδιών πως "στοχεύουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή" και "με απώτερο στόχο την αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής"! Έτσι ακριβώς, δεν αρκεί η σταθεροποίηση, τώρα θέλουν και αντιστροφή. Φυσικά ο Φίλης δεν προλαβαίνει να πάρει είδηση τι συμβαίνει στα σχολεία, έχει την "εθνοκάθαρση" των Ποντίων ν' ασχολείται.

Όσοι παρακολουθείτε το ...

Υποχρεωτική χορήγηση της ετήσιας άδειας έως την 31η Δεκεμβρίου 2015


Ο εργοδότης θα πρέπει να χορηγεί στους εργαζόμενους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015 του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπόλοιπο της αδείας που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο έστω κι αν ακόμη δεν έχει ζητηθεί από αυτούς. 
Σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας από τον εργοδότη λόγω υπαιτιότητάς του (άρνηση, πταίσμα, αμέλεια) υποχρεούται να καταβάλλει σε αυτούς αντίστοιχες αποδοχές αδείας με προσαύξηση 100% (Εγκύκλιος 1/3/2005 του Υπ. Απασχόλησης επί του άρθρου 1 του Ν.3302/2004).


ΠΗΓΗ:kepea.gr

24ωρη Γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εκτιμηθεί η τρέχουσα κατάσταση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας μετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων. Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την...

Η Gazprom Σταμάτησε την Παροχή Φυσικού Αερίου Προς την Ουκρανία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Gazprom Σταμάτησε την Παροχή Φυσικού Αερίου Προς την Ουκρανία
Την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς, όπως είπε, η Naftogaz δεν είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο αναταραχής στην ομαλή τροφοδοσία όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και των άλλων ευρωπσϊκών χωρών.

«Σήμερα, στις 10:00, η Naftogaz επέλεξε προηγούμενες προπληρωμένες ποσότητες ρωσικού αερίου. Δεν υπήρξε επιπλέον προκαταβολή. Ούτε αίτηση για προμήθεια φυσικού αερίου. Έτσι, οι παραδόσεις σταματούν μέχρι να λάβουμε νέες πληρωμές από την ουκρανική εταιρεία. Την ίδια ώρα, ακόμα και τώρα, η Ουκρανία έχει αρχίσει να...

Ξεκινούν σύντομα τα σεισμικά των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό Κόλπο


Το νωρίτερο σε ένα χρόνο θα έχουν στα χέρια τους τα ΕΛΠΕ μια πλήρη εικόνα από τις σεισμικές έρευνες που θα ξεκινήσει σύντομα να διεξάγει η εταιρεία Dolphin στον Πατραϊκό Κόλπο.

Η συνεργασία με την Dolpin για τις σεισμικές έρευνες αποαίστηκε από το Δ.Σ. του Ομίλου, ωστόσο τα ΕΛΠΕ κρατούν χαμηλά τον πήχη καθώς ο Πατραϊκός Κόλπος μπορεί να εμφανίζεται σαν μια πολλά υποσχόμενη περιοχή, ταυτόχρονα όμως είναι και περίπλοκη, με δύσκολους γεωλογικούς στόχους.

«Το αν υπάρχει πετρέλαιο στον Πατραϊκό και πόσο, θα το ξέρουμε μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια», είχε άλλωστε δηλώσει στο πρόσφατο συνέδριο του ΙΕΝΕ «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» ο διευθυντής Ερευνών & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου.

Σημειωτέον πως οι σχετικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον Πατραϊκό έχουν ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί.

Αναφορικά με τη Dolphin, πλοίο της οποίας διεξάγει τις έρευνες στον Πατραϊκό για λογαριασμό των ΕΛΠΕ, είναι..