Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !...

Συντάξεις: Ολη η περιουσία των Ταμείων φτάνει μόνο για έξι μήνες!


Για... έξι μήνες το πολύ θα μπορούσαν να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις συντάξεις στα 2.663.000 των συνταξιούχων της χώρας αν ρευστοποιούσαν ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, η οποία έχει περιοριστεί στα 16,3 δισ. ευρώ, από 25,6 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2004.

Την έλλειψη ικανού αποθεματικού να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση και την απομείωση της αξίας της περιουσίας των Ταμείων που «βυθίζονται» σε ολοένα και μεγαλύτερα ελλείμματα λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, των συνεπειών της και της περικοπής (για δημοσιονομικούς λόγους) της κρατικής επιχορήγησης, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αδημοσίευτη μελέτη του ομότιμου καθηγητή της Παντείου, Σ. Ρομπόλη.

 Το αποθεματικό

Με βάση τη μελέτη που...

Edison-ΕΛΠΕ: Πάμε μαζί, υπό προϋποθέσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Edison-ΕΛΠΕ
Μια σειρά από κρίσιμες παραμέτρους, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο πανευρωπαϊκό σκηνικό, θα επηρεάσουν αποφασιστικά όχι μόνον την παραμονή της Edison στη χώρα μας, αλλά και τη μελλοντική διεύρυνση της συνεργασίας της με την Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Η Edison εξακολουθεί και διατηρεί τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς της για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην εσωτερική ενεργειακή αγορά, που επηρεάζουν την απόδοση της επένδυσης της. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν πηγές της ΕΛΠΕ, η συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, στο Μιλάνο, ανάμεσα στη διοίκηση της Edison και του διευθύνοντα συμβούλου του ελληνικού ομίλου Γρηγόρη Στεργιούλη, κατέληξε σε μια καταρχήν συμφωνία, ότι θα εξετασθούν προσεκτικά και υπό προϋποθέσεις όλα τα επόμενα βήματα της ενίσχυσης της συνεργασίας τους, μέσω της Elpedison.

Τι προβληματίζει την Edison; Πρώτα από όλα το...

Ανοίγουν θέμα φορολόγησης της ναυτιλίας οι δανειστές

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοφορα πλοια
Προθεσμία δύο μηνών δίνει στην Ελλάδα η Κομισιόν σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires προκειμένου να απαντήσει ποια πλοία είναι επιλέξιμα για την φορολόγησή τους με βάση το ισχύον πανευρωπαϊκό καθεστώς του φόρου χωρητικότητας. Οι κανόνες αυτοί που επιτρέπουν την φορολόγηση με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων και όχι την κερδοφορία τους είναι γνωστοί πανευρωπαϊκά ως κατευθυντήριες γραμμές και στοχεύουν στην αποθάρρυνση των Ευρωπαίων πλοιοκτητών από την μεταφορά της έδρας τους εκτός ΕΕ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή η Αθήνα εχει ερωτηθεί να απαντήσει εντός δυο μηνών για το πώς εφαρμόζει της κατευθυντήριες γραμμές αυτές και ειδικότερα εάν τις εφαρμόζει και σε άλλα ποία όπως ρυμουλκά, αλιευτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Για αυτές τις κατηγορίες η ΕΕ αξιώνει ..

Και στο τέλος το μόνο σίγουρο είναι πως για την αστοχία του φράγματος τελμάτων έφταιγαν οι σολομοί!

Ενσιλωτής
Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 στο Δυτικό Καναδά, στην περιοχή Cariboo της Βρετανικής Κολομβίας (British Columbia), είχε σημειωθεί μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς έσπασε το φράγμα στο μεταλλείο Mount Polley, της εταιρείας Imperial Metals. Είναι φράγμα καθίζησης των τελμάτων που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία κοιτασμάτων χαλκού+χρυσού και υπολογίστηκε πως περίπου 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μολυσμένου νερού μαζί με 4,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τοξικής λάσπης κατέληξαν στη διπλανή λίμνη Polley, από εκεί στο ρέμα Hazeltine Creek και τελικά στη μεγάλη λίμνη Quesnel, κοντά στην πόλη Likely.

Το ιστολόγιο κάλυψε το συμβάν με τρεις αναρτήσεις, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σπάζει ένα τέτοιο φράγμα και παρόμοιο φράγμα θα υπάρχει στο αμφιλεγόμενο έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η Χαλκιδική είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός της χώρας, δεν είναι μια απομονωμένη εσχατιά στα βάθη της Βρετανικής Κολομβίας, οπότε δεν επιτρέπονται όχι απλά τέτοια ατυχήματα, αλλά ούτε καν η σκέψη πως θα μπορούσε να συμβεί παρόμοια αστοχία.

Η νέα εξέλιξη που υπήρξε στο θέμα ήταν πως στις 17 Δεκεμβρίου 2015 το Υπουργείο Ενέργειας & Μεταλλείων της Βρετανικής Κολομβίας ανακοίνωσε πως σύμφωνα με το τελικό πόρισμα του Επιθεωρητή Μεταλλείων το φράγμα αστόχησε επειδή ...

Στα επίπεδα του 2004 η τιμή του Brent

Στα επίπεδα του 2004 η τιμή του Brent
Τα futures του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική τους πορεία με το πετρέλαιο Brent να φτάνει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στα επίπεδα της τιμής του 2004, καθώς αναμένεται να καταγράψει νέα άνοδο η παραγωγή.

Έτσι το Brent υποχώρησε 63 σεντς ή 1,7% στα 36,23 δολάρια το βαρέλι.

Απώλειες 33 σεντς και για το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου στα 35,73 δολάρια το βαρέλι. Πτώση 38 σεντς ή 1,1% στα 34,35 δολάρια το βαρέλι, για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΕΥΧΕΣ ΠΟΕ


Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στα τεχνικά επαγγέλματα υπέγραψαν σήμερα το ΤΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕE

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2_21122015 004
Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στα τεχνικά επαγγέλματα υπέγραψαν σήμερα το ΤΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕE

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), συνενώνοντας τις δυνάμεις, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους προχώρησαν σήμερα στη σύναψη συμφωνίας για μεταξύ τους συνεργασία με σκοπό την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης παρέμβασης για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα εκ μέρους του ΤΕΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Στασινός, εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο Πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κιουτσούκης και εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Καβαθάς και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κουράσης. Στην υπογραφή της συμφωνίας παραβρέθηκαν μέλη των διοικήσεων και στελέχη των τριών φορέων.

Οι τρεις φορείς, διατηρώντας τη δική τους επιμέρους στόχευση και προσέγγιση, συνενώνουν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για την εκπόνηση μια δέσμης ενεργειών με στρατηγικές επιδιώξεις την ανάκαμψη, τη δημιουργία νέων και μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας, την ενδυνάμωση του πλέγματος προστασίας, την πιστοποίηση προσόντων ανθρώπινου δυναμικού, την ενθάρρυνση της επαγγελματικής κινητικότητας, την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του τεχνικού κλάδου.

Η πρωτοβουλία ...

Μερίδιο στο διϋλιστήριο Star σκοπεύει να αποκτήσει η Petkim


H τουρκική Petkim βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μεριδίου στο διϋλιστήριο Star που κατασκευάζει η SOCAR στη Σμύρνη, όπως ανακοίνωσαν οι κρατικές αρχές.

Οι συζητήσεις αφορούν την αγορά μεριδίου 7-9%, ενώ η Petkim ενδιαφέρεται για την παραγωγή νάφθας, η οποία προβλέπεται να φτάσει τους 1,66 εκατ. τόνους στη συγκεκριμένη μονάδα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr