Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Υπολογίστε ακριβώς τη δική σας σύνταξη με το νέο σύστημα - Ηλεκτρονικός οδηγός


Με το ηλεκτρονικό οικονομικό εργαλείο του money-money.gr, στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να υπολογίσετε μόνος σας πόση σύνταξη σας αναλογεί με το νέο σύστημα.

Αρκεί να συμπληρώσετε τα έτη ασφάλισης, τις συντάξιμες αποδοχές και την ηλικία συνταξιοδότησης.

Η συνολική σύνταξη αποτελείται:

Από την Αναλογική σύνταξη, η οποία υπολογίζεται ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και τις συντάξιμες αποδοχές σας. Οι συντάξιμες αποδοχές προκύπτουν από το μέσο όρο του μισθού σας σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού σας βίου.
Από την Εθνική σύνταξη, η οποία είναι 386 ευρώ και αποδίδεται πλήρης ύστερα από 15 έτη ασφάλισης και στην ηλικία των 67 ετών.
Εάν η σύνταξη είναι πρόωρη απομειώνεται ανάλογα (το σύστημα υπολογίζει και την απομείωση ανάλογα με την ηλικία συνταξιοδότησης).

Υπολογισμός Σύνταξης με το νέο Σύστημα


ΠΗΓΗ:money-money.gr

Τεράστιο πετρελαιοφόρο κοίτασμα στο βόρειο Αιγαίο "κυκλώνει" η Αγκυρα με 11 αεροναυτικές ασκήσεις το 2016


Με πολύ προσοχή μελετούν οι επιτελείς του ΓΕΝ τις τουρκικές κινήσεις στο βόρειο Αιγαίο, ειδικά μετά τις πρόσφατες ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα και οι   οποίες είτε "περικυκλώνουν" τος περιοχές των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων της περιοχής της Θάσου, είτε κινούνται πολύ δυτικότερα από αυτές, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο άξονα με εξαιρετικά σαφή πρόθεση: Την συνδιαχείριση της περιοχής και των πλούσιων πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων.

Οι πληροφορίες ναφέρουν ότι το κοίτασμα "Έψιλον", της Θάσου που ανακαλύφθηκε το 2002, και το οποίο αξιοποιείται μέχρι στιγμής με χαμηλό ρυθμό (340.000 βαρέλια), έχει βεβαιωμένα απολήψιμα κοιτάσματα 15.000.000-17.000.000 βαρέλια, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο: Πιθανότατα αποτελεί το ένα άκρο του κοιτάσματος του Μπάμπουρα, που μπορεί να δώσει πάνω από 1 δισ. βαρέλια πετρελαίου!

Ηδη η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Έψιλον, δυτικά του Πρίνου, στο οποίο οι νέες γεωτρήσεις προβλέπεται να...

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ !...

Εκ νέου κοντά σε χαμηλό 12 ετών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 33 δολ. το αμερικανικό αργό

Εκ νέου κοντά σε χαμηλό 12 ετών το πετρέλαιο - Κάτω από τα 33 δολ. το αμερικανικό αργό
Πρόσκαιρη αποδείχθηκε η ανάκαμψη για την τιμή πετρελαίου, με τις πιέσεις να επιστρέφουν και το αμερικανικό αργό (WTI) να χάνει, εκ νέου, το ψυχολογικό όριο των 33 δολαρίων το βαρέλι.

Όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές η αρχικά θετική πορεία, σήμερα, στην τιμή τόσο του Brent όσο και του WTI οφείλεται στην ανακούφιση των επενδυτών μετά τη σταθεροποίηση της κινεζικής αγοράς και όχι σε ουσιαστική αλλαγή ή βελτίωση των συνθηκών στις αγορές πετρελαίου.

Άλλωστε οι αγορές εξακολουθούν να ...

ΕΛΠΕ: Μειώνει την τιμή-στόχο η Επενδυτική Τράπεζα


Στα 6,5 από 6,8 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" για τον τίτλο. 

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η μείωση στην τιμή-στόχο αντανακλά τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τα περιθώρια διύλισης και τις υψηλότερες ζημιές των ΕΛΠΕ από αποθέματα. 

Η IBG ωστόσο σημειώνει ότι..

Διορίζουν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κρατική εταιρεία «φάντασμα»

Διορίζουν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κρατική εταιρεία «φάντασμα»
Αμείλικτα ερωτηματικά για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και περιττή διόγκωση του κράτους για να «βολευτούν» συγγενείς και κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτουν από την συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής για τον διορισμό των μελών του ΔΣ της νέας εταιρείας «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.).

Πρόκειται για την δημόσια επιχείρηση, η σύσταση της οποίας είχε αποφασιστεί την περασμένη περίοδο για να συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Το έργο, όμως, έχει ακυρωθεί λόγω και των «πολεμικών» σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης προχωρούν στην συγκρότηση της εταιρείας, την σταδιακή εκταμίευση του μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ αλλά και τον διορισμό προέδρου, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως προέκυψε, μάλιστα, ο προτεινόμενος για την θέση του δ.σ. Αργύρης Αργυρίου είναι σύζυγος της βουλευτού...

Κουίζ: πόσο κάρβουνο (λιγνίτη και λιθάνθρακα) έκαψε το 2015 η Γερμανία; Και τι θα γίνει το 2017-18;


Στη χώρα μας είδαμε πρόσφατα ομάδα ξενόφερτων "ακτιβιστών", μεταξύ των οποίων και Γερμανό, να γράφουν στον πύργο ψύξης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου σύνθημα υπέρ των ηλιακών. Με τα Ελληνικότατα ονόματα Jens, Paul, Rafaela, Basil, Branislav και Will είναι εμφανές πως ήλθαν στην Ελλάδα για να εκτελέσουν συγκεκριμένη καλοπληρωμένη αποστολή.

Η χώρα βέβαια που έχει τη μακράν μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και λιθάνθρακα στην ΕΕ28 είναι η Γερμανία, η οποία μαζί με τη 2η στη σειρά Πολωνία είναι επιπλέον οι χώρες που έχουν σε κατασκευή την περισσότερη νέα ανθρακική ισχύ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ΕΕ28. Κι αν θα έπρεπε κάπου να πάνε για να γράψουν συνθήματα, ασφαλώς θα έπρεπε να το κάνουν στη Γερμανία, αλλά όταν κάποιοι παρόμοιοι επεχείρησαν "ακτιβισμό" σε Γερμανικό λιγνιτωρυχείο έφαγαν απ' την αστυνομία "το ξύλο της αρκούδας".

Οι Γερμανοί έχουν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες για να παρακολουθούν τα βασικά μεγέθη της οικονομίας τους και μια απ' αυτές, η AGEB (Arbeitsgemeinschaft Energiebilanzen) παρακολουθεί τα βασικά μεγέθη της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής.

Στις 21 Δεκεμβρίου η AGEB έδωσε στη δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου για τα βασικά ενεργειακά μεγέθη του 2015 και μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα τα τελικά νούμερα, υπάρχουν ωστόσο τα τελικά ποσοστά και μια σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, που ...

ΔΕΗ: Εξετάζουμε τη δυνατότητα συνεργασιών με τρίτους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Στο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ περιλαμβάνεται και η εξέταση δυνατοτήτων συνεργασιών με τρίτους για την υλοποίηση επενδύσεων που θα ενισχύουν τις προοπτικές της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη γειτονική περιοχή, σημειώνει η Επιχείρηση σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας δημοσιεύματα για προχωρημένες συζητήσεις με ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

"Σε περίπτωση που υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη σύναψη τέτοιων συνεργασιών, η ΔΕΗ θα προβεί σε σχετική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού", καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης.

ΠΗΓΗ:capital.gr

ΓΣΕΕ:ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ… ΤΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

νέο-ασφαλιστικό
Η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους εργοδότες!

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!

Ενώ…..δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών! 

Πλησιάζοντας ένα χρόνο θητείας, μέσα στην οποία η κυβέρνηση έχει συναντήσει αρκετές φορές τους εργοδοτικούς φορείς, υψηλότερο μάλιστα επίπεδο, δηλ. στο πρωθυπουργικό γραφείο… Ούτε μία φορά δεν πραγματοποιήθηκε ανάλογη συνάντηση με τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ (τυχαίο άραγε;)

Αφού οι εργοδότες – με γνωστά και άγνωστα ανταλλάγματα – συμμετέχουν ενεργά στον επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ να επιστρέψουν προσωρινά ένα μικρό μέρος (0,5%) μιας θηριώδους μείωσης – που πριν έναν χρόνο – προηγήθηκε των ασφαλιστικών τους εισφορών κατά 4,9 ποσοστιαίες μονάδες.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

Τώρα αρχίζει το χοντρό δούλεμα

Αποτέλεσμα εικόνας για δούλεμα
Μιλημένα και συμφωνημένα... όπως έλεγαν και τα "Παιδιά της πιάτσας" του αναντικατάστατου Νίκου Τσιφόρου. Μιλημένα και συμφωνημένα λοιπόν με τους δανειστές και το ασφαλιστικό και το αγροτικό και το φορολογικό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σαν χατίρι... να κάνει πως δίνει μάχες. Και οι δανειστές δεν θα του το χαλάσουν... Θα δείχνουν πως κοντράρουν... Και το χοντρό δούλεμα ξεκινάει...

Αφήνουν τον Τσίπρα να μιλάει για βήματα απομείωσης του χρέους που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση... και του χώνουν παραμάσχαλα ένα ασφαλιστικό και ένα αγροτικό που δεν πέρναγε με ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση ούτε και με "κατοχή" από Μέρκελ και Σόιμπλε. 

Αλίμονο να περίμεναν οι δανειστές, ας πούμε, το ΠΑΣΟΚ να πάρει τα επάνω του και να τους στείλει πάλι κάποιον Παπανδρέου ή Παπακωνσταντίνου να διαπραγματευτούν τα μνημόνια. 

Ούτε τρελάθηκαν να περιμένουν πότε η Ν.Δ. θα αποκτήσει ιδεολογική ταυτότητα και πιστεύω που να πείσουν τους Έλληνες ότι έφθασε η ώρα της σωτηρίας τους... και άρα θα είχαν λόγο να διαπραγματεύονται μαζί τους υπολογίζοντας ότι θα τηρηθούν αυτά που αποφασίζονται. 
Αριστερούς θέλουν οι Έλληνες να έχουν στην κυβέρνησή τους; Με τους αριστερούς θα κάνουμε και εμείς τις κουβέντες μας, λένε οι δανειστές. Με τους αριστερούς θα φτιάξουμε την Ελλάδα που θα μάθει να πληρώνει τα χρέη της και να ζει φτωχά σαν την φτωχή Βαλκανική χώρα που και οι ίδιοι οι Έλληνες ονειρεύονται.

Μόνο οι αριστεροί ξέρουν να δουλεύουν τον Έλληνα και να το ευχαριστιέται. Μόνο οι αριστεροί μπορούν να πάρουν την έγκριση του Έλληνα για να φέρουν τα πάνω κάτω στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στις απολύσεις και να στήνονται γλέντια στο Σύνταγμα ως επέτειος που σώθηκαν από τους αριστερούς. 

Και άσε τους...

Νορβηγία: Εκκένωση μονάδας της Statoil, εξαιτίας διαρροής αερίου


Άμεσα εκκενώθηκε η εργοστασιακή μονάδα Karsto της Statoil, στη Νορβηγία, καθώς διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το προσωπικό απομακρύνθηκε αμέσως από την περιοχή και μόνο μία ομάδα 25 ατόμων έμεινε πίσω για να διαχειριστεί την κατάσταση. 

Ακόμα δεν είναι έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τη διαρροή.

Το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται βόρεια του Στάβανγκερ, μεταφέρει και επεξεργάζεται φυσικό αέριο από τη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, και σύμφωνα με δηλώσεις τις εταιρείας η διαρροή συνέβη εκεί που οι αγωγοί φυσικού αερίου ανοικτής θαλάσσης συνδέονται με τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο... απαγάγει κάτι φωτεινό και εξαφανίζεται! [βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο... απαγάγει κάτι φωτεινό και εξαφανίζεται! [βίντεο]
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει για ΑΤΙΑ και εξωγήινους. Ότι ερχόντουσαν στα αρχαία χρόνια και ότι μας επισκέπτονται ακόμα και σήμερα. Ζουν ανάμεσά μας ή από πάνω μας... Οι πιο πολλοί έχουμε διαβάσει για περιπτώσεις που άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα έχουν απαγάγει ανθρώπους ή ακόμα και ζώα. Πόσοι, όμως, από εμάς έχουμε δει μία τέτοια... απαγωγή;

Πραγματικά, ίσως είναι πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι σαν και αυτό που θα δείτε στο video που ...

Πότε ...


Κάποιοι τυχεροί μηχανικοί πήραν το δωράκι τους για να διορθωθούν οι μεταξύ τους ανισότητες. Οι δικές μας ανισότητες πότε θα διορθωθούν άραγε  ;

Σ. Αραβία: Εξετάζει IPO για τη Saudi Aramco

Σ. Αραβία: Εξετάζει IPO για τη Saudi Aramco
Την πιθανότητα να προχωρήσει σε αρχική δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco, του μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, εξετάζει η Σ. Αραβία, όπως τόνισε ο Mohammed bin Salman, ο πρίγκιπας της χώρας σε συνέντευξή του στον «Economist».

Η αρχική δημόσια εγγραφή πιθανώς να γίνει εντός των επόμενων μηνών, με την πώληση μετοχών να βελτίωνε, πέραν όλων των άλλων, την εικόνα διαφάνειας που θέλει να «περάσει» τόσο η Σ. Αραβία όσο και η ίδια η εταιρεία.

«Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», τόνισε ο Salman.

Σημειώνεται ότι η Saudi Aramco παράγει όλο το πετρέλαιο της Σ. Αραβίας, με την παραγωγή της να φθάνει στα 10,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο. Προκειμένου να υπάρξει σύγκριση αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισηγμένων σε χρηματιστήρια εταιρειών η Rosneft είχε ημερήσια παραγωγή, για τον ίδιο μήνα, στα πέντε εκατ. βαρέλια, ενώ η Exxon Mobil σχεδόν τέσσερα εκατ. βαρέλια.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr