Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

dikigoroi2

H ΓΣΕΕ, με δεδομένο το γεγονός ότι η προωθούμενη «ασφαλιστική απορρύθμιση» θίγει πληθώρα κοινωνικών ομάδων, συμπαρατάσσεται στον αγώνα και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της, με τους Επιστημονικούς φορείς της χώρας (γιατρούς, μηχανικούς ,δικηγόρους), οι οποίοι πραγματοποιούν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου .

Η Συνομοσπονδία στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιό της ,στο οποίο έλαβε και την απόφαση για 24ωρη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε και τη δημιουργία κοινού μετώπου αντίδρασης με όλους όσοι θίγονται από την λαίλαπα του ασφαλιστικού και γενικότερα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών και των αγορών .

Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας στελέχη, στελέχη Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων καθώς και τους εργαζόμενους στις δομές της ΓΣΕΕ και στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, να μετέχουν στο συλλαλητήριο των Επιστημονικών φορέων, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας τους στον κοινό αγώνα κατά των προωθούμενων μέτρων, που πλήττουν βάναυσα κοινωνία και οικονομία.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Παράλληλη τράπεζα με λεφτά ασφαλισμένων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αttica Βank”
Το να επενδύει ένα ασφαλιστικό ταμείο τα αποθεματικά του αγοράζοντας μετοχές σε εξωπραγματικές τιμές πέρα από κάθε μέτρο αποτίμησης, εξυπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια από την αξιοποίηση της περιουσίας του είναι όχι μόνο πρωτοφανές αλλά επικίνδυνο

Το να επενδύει  ένα ασφαλιστικό ταμείο σε μετοχές είναι θεμιτό, πάγια τακτική σε όλο τον κόσμο. Το να έχει ζημιές από κάποιες επενδύσεις είναι μεν δυσάρεστο αλλά αποδεκτό επίσης. Κέρδη και ζημιές είναι έννοιες συνυφασμένες με τις επενδύσεις. Το να επενδύει όμως ένα ταμείο αγοράζοντας μετοχές σε εξωπραγματικές τιμές πέρα από κάθε μέτρο αποτίμησης, εξυπηρετώντας συμφέροντα αλλότρια από την αξιοποίηση της περιουσίας του είναι πρωτοφανές και επικίνδυνο. Επιπροσθέτως, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό ότι έπειτα από έξι χρόνια κρίσης, εν μέσω μιας επώδυνης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η κεντρική εξουσία διαχειρίζεται τα αποθεματικά των ταμείων για αλλότριους σκοπούς με ανευθυνότητα. Ωσάν να προσπαθεί η κυβέρνηση, με ζήλο νεοφώτιστου, να ξεπεράσει τους προηγούμενους σε όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης.

Η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής είναι παλιά ιστορία. Πριν από δύο χρόνια ουδείς επενδυτής, εγχώριος, διεθνής ή εξωχώριος, θεώρησε ελκυστική την επένδυση σε ελληνικές τράπεζες και, ως εκ τούτου, ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το κράτος. Η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ όμως διέκρινε την επενδυτική ευκαιρία! Και επένδυσε 200 εκατ. ευρώ από τα χρήματα των ασφαλισμένων στην Τράπεζα Αττικής. Αξιοθαύμαστο το...

Πώς κάνεις τα είκοσι εκατ. ευρώ δώδεκα – Πληροφορίες στην... ΕΥΔΑΠ

Πώς κάνεις τα είκοσι εκατ. ευρώ δώδεκα – Πληροφορίες στην... ΕΥΔΑΠ
Πολλοί παράγοντες προειδοποιούσαν για την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, η τιμή της οποίας ήταν πανάκριβη. Παρά τις προειδοποιήσεις, την επιστολή Paulson κλπ, η ΕΥΔΑΠ συμμετείχε και η Αττικής σήμερα γράφει ζημιά 30% με το... καλημέρα, καθώς εισήλθαν οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου. Τα 20 εκατ. ευρώ έγιναν 12 με μια κίνηση. Αν ήταν δικά τους τα εκατομμύρια θα προχωρούσαν σε μια τέτοια κίνηση;


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Συνάντηση Σκουρλέτη, Στεργιούλη και Zamaninia τη Παρασκευή για περσικό αργό και χρέη ελληνικών διυλιστηρίων


Διαπραγματεύσεις με τη Τεχεράνη για την αγορά φθηνού περσικού αργού αλλά και τη διευθέτηση του χρέους από την προ εμπάργκο εποχή, ξεκινά και επίσημα τις αμέσως επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά.

Δείγμα της διακαούς επιθυμίας του Ιράν να βρει πελάτες για το αργό του πετρέλαιο στην Ελλάδα είναι ότι την Παρασκευή, πέντε μόλις ημέρες μετά την επίσημη άρση των κυρώσεων, καταφθάνει στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Amir Hossein Zamaninia.

Ο Ιρανός αξιωματούχος θα καθίσει στο τραπέζι με τον Έλληνα ομόλογό του Πάνο Σκουρλέτη αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Γρηγόρη Στεργιούλη, με ατζέντα -τι άλλο- την πώληση στην Ελλάδα ιρανικού αργού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για τα απλήρωτα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων των ελληνικών διυλιστηρίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Τεχεράνη όπου και προγραμματίζει να βρεθεί η ηγεσία του ελληνικού ομίλου, υπό τον κ. Στεργιούλη.

Αν και τα ΕΛΠΕ κρατούν...

Η εξέγερση της μεσαίας τάξης


Η αύξηση- μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων-  των φόρων, δεν φέρνει έσοδα. Φέρνει άλλες καταστάσεις, τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες, μεταξύ των οποίων και την εξαθλίωση των μεσαίων αστικών στρωμάτων. Αυτή η δραματική διάσταση ήταν σε πλήρη γνώση του πρωθυπουργού από την εποχή των επικών αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ κατά των επάρατων μνημονίων. Και προκειμένου να υφαρπάξει τη ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών, εμφανίστηκε ως αυτόκλητος σωτήρας για να σώσει από βέβαιο θάνατο τη μεσαία τάξη.

Μετά από δύο φορές κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι με την πολιτική που ακολουθεί στοχεύει στην προστασία των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πολύ απλά γιατί ιδεολογικά δεν αναγνωρίζει το δημιουργικό ρόλο της μεσαίας τάξης στην ανάπτυξη της οικονομίας. Άλλωστε όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε ο κ. Σκουρλέτης όταν είπε  ότι: "Οι εργαζόμενοι στις Σκουριές έχουν χάσει τη ταξική τους συνείδηση".

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ "αξιοποιεί" με ταξικά κριτήρια τις μνημονιακές υποχρεώσεις της, ρίχνοντας το βάρος των...

Λάρυμνα: Έκρηξη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ με δύο τραυματίες

Λάρυμνα: Έκρηξη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ με δύο τραυματίες
Μία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε αργά απόψε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, χωρίς ακόμα να υπάρχουν στοιχεία σε ποιό σημείο του εργοστασίου ή τι ήταν αυτό που την προκάλεσε.

Η έκρηξη έγινε στο σημείο που βρίσκονται τα καμίνια του εργοστασίου, δίπλα στο τμήμα χαλυβουργίας.

Αυτό που είναι πάντως γνωστό είναι ότι υπήρξαν δύο τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς για νοσηλεία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο ένας εξ αυτών, που ζει στην Μαλεσίνα, φαίρεται να έχει σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, οπότε και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο ΚΑΤ στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Χαρακόπουλος: «Στο σκοτάδι οι αμοιβές στελεχών στα ΕΛΠΕ»!

Χαρακόπουλος: «Στο σκοτάδι οι αμοιβές στελεχών στα ΕΛΠΕ»!
«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εύλογη ερώτηση βουλευτών για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις αμοιβές των στελεχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.». Φθάνουν στο σημείο να θεωρούν την απάντησή τους ως χάρη και όχι ως υποχρέωση, καλυπτόμενοι πίσω από νομικές διατάξεις, αγνοώντας παντελώς το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Αλήθεια τι έγιναν οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα golden boys;».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε ερώτηση που είχε καταθέσει με συναδέλφους του.  

Το σχετικό έγγραφο της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», που παραθέτει ως απάντηση ο αρμόδιος υπουργός, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Reuters: Τα ΕΛΠΕ θα συναντηθούν με Ιρανούς αξιωματούχους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΡΑΝ ΕΛΠΕ
Στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων θα συναντηθούν με κορυφαίους Ιρανούς αξιωματούχους την Παρασκευή για να συζητήσουν την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή από τα ΕΛΠΕ.

Τα ΕΛΠΕ αποτελούσαν μεγάλο αγοραστή ιρανικού πετρελαίου, το οποίο έφτανε το 20% των ετησίων εισαγωγών της εταιρείας πριν την επιβολή των κυρώσεων.

Οι κυρώσεις μείωσαν τις εξαγωγές του Ιράν κατά περίπου 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από το υψηλό του 2011, πριν την επιβολή των κυρώσεων. Η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

"Μετά την άρση των κυρώσεων, τα ΕΛΠΕ μπορούν πλέον να συζητήσουν την πιθανότητα μιας συμφωνίας στις προμήθειες αργού πετρελαίου καθώς και την επίλυση των εκκρεμών οικονομικών ζητημάτων μεταξύ των δύο πλευρών”, ανέφερε η πηγή στο πρακτορείο.

Εκτιμάται ότι τα ΕΛΠΕ οφείλουν...

Ευφάνταστοι όσοι ισχυρίζονται ότι η NASA μας αποκρύπτει τα ... αστρόπλοια (!!!) ή υπάρχει κάτι; [βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για αστρόπλοια
Ο John Lenard Walson είναι ένας ερασιτέχνης αστρονόμος και αστροφωτογράφος. Έχει εφεύρει μία συσκευή μέσω της οποίας και του τηλεσκοπίου του είναι σε θέση να ανιχνεύει, να εντοπίζει και να «συλλαμβάνει» αστρόπλοια εξωγήινων νοήμονων πολιτισμών που κάνουν διαπλανητικά και διαστρκά ταξίδια, περνώντας από την «γειτονιά» μας.   

Το βίντεο που ακολουθεί είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό και το αναλύει ο John Maynard της Υπηρεσίας Άμυνας και Πληροφοριών (DIA) . Και σκεφτείτε το εξής: Αν ο κύριος John Lenard χωρίς καμία χρηματοδότηση, με μία απλή ευρεσιτεχνία καταφέρνει και «πιάνει» αστρόπλοια στο διάστημα… φανταστείτε τι «βλέπει» η NASA και τα αποκρύπτει μια χαρά ! ! !   

Το ερώτημα είναι το εξής