Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Στην περικοπή επιπλέον 10.000 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η Shell


Στην περικοπή επιπλέον 10.000 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η Shell, σε μία ύστατη προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι μείωσε τις δαπάνες της κατά 4 δισ. το 2015 και ότι προσανατολίζεται σε μειώσεις ακόμη 3 δισ. για το 2016.

Παράλληλα, αναμένεται μείωση 50% στα κέρδη της στο δ' τρίμηνο του 2015 συγκριτικά με το 2014, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα στο δ' τρίμηνο τα κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 1,6 δισ. δολάρια έως 1,9 δισ. δολάρια, από 3,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2014. Τα κέρδη για το 2015 αναμένονται στα 10,4 δισ. δολάρια έως 10,7 δισ. δολάρια, συγκριτικά με τα 22,6 δισ. δολάρια το 2014.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

«ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ SKOT

απεργια
Σήμερα 20/1/2016 η συνέχεια της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στους εργοδότες και της «αριστερής» Κυβέρνησης είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην εταιρεία SKOT στην Μάνδρα Αττικής.

Απέναντι σε 40 περίπου εργαζόμενες και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου  Ελευσίνας και της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας παρατάχθηκαν περίπου 50 πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ, ώστε να καταστείλουν τους απεργούς που τόλμησαν να απεργήσουν για την απόλυση ενός εργαζομένου από την εταιρεία.

Ο σχεδιασμός των ΜΑΤ ο γνωστός,  για να μπουν 5-6 απεργοσπάστες στον χώρο του εργοστασίου μαζί με τον εργοδότη, έφοδο προς τις ανυπεράσπιστες γυναίκες πολύ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ξύλο, ώστε να μπουν άνετα στο εργοστάσιο.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής καταγγέλλει όλες...

Σπάνια συμπαντική σύμπτωση: 5 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ευθυγραμμίζονται και σπέρνουν πανικό...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σπάνια συμπαντική σύμπτωση: 5 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ευθυγραμμίζονται και σπέρνουν πανικό...
Πέντε πλανήτες του ηλικακού μας συστήματος ευθυγραμμίζονται σήμερα σε μια σπάνια συμπαντική σύμπτωση: Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος, Αρης και Δίας θα είναι ορατοί από τη Γη σε μια διαγώνια γραμμή στον ουρανό.

Η καλύτερη στιγμή για να δείτε το φαινόμενο είναι την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και την πρώτη του Φεβρουαρίου, 45 λεπτά πριν την ανατολή του ήλιου.

Η ευθυγράμμιση των πλανητών είναι ένα από τα πιο σπανιότερα αστρολογικά φαινόμενα. Δοξασίες, εικασίες, αλήθειες, ψέματα, προσδοκίες, προρρήσεις και πολλά άλλα συνθέτουν ένα άλλο μοναδικό φαινόμενο αυτό της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης όπως αποτυπώνεται στις συμπεριφορές των κοινωνιών μεμονωμένα ή και ομαδικά.

Σε κάθε περίπτωση η όποια ευθυγράμμιση έχει γίνει κατά το παρελθόν κατά ένα περίεργο τρόπο συνδυάζετε ή απλά τυχαίνει να έχει και σημαντικά γεγονότα.

Αυτά τα γεγονότα θα σας παρουσιάσουμε παίρνοντας ως...

Ενδείξεις ύπαρξης 9ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα - Είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενδείξεις ύπαρξης 9ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα - Είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη
Το ηλιακό σύστημα ενδέχεται να φιλοξενεί κι έναν ένατο πλανήτη που είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά πολύ πέρα από τον Ποσειδώνα, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Υπάρχουν ενδείξεις βάσει..

Χορηγός τα ΕΛΠΕ στα σεμινάρια του ΟΠΑ για τους νέους του Θριασίου


Ολοκληρώθηκε ο κύκλος τεσσάρων διαλέξεων ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ελευσίνα.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θέτει ως κορυφαία προτεραιότητα την επένδυση στη νέα γενιά με ενέργειες στο χώρο της εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης διάλεξης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κ. Στεργιούλης, τόνισε το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει ο Όμιλος για τη νέα γενιά των τοπικών κοινωνιών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ...

Σκουριές: Το ΣτΕ ανατρέπει την απόφαση υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουριές: Το ΣτΕ ανατρέπει την απόφαση υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτη
Οριστικά άκυρη έκρινε το ΣτΕ την απόφαση της 19ης Αυγούστου του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες που αφορούν τα έργα ανάπτυξης της Ελληνικός Χρυσός σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ εξέδωσε σήμερα απόφαση βάσει της οποίας απορρίπτει το σκεπτικό του υπουργού ΥΠΕΝ για την ανάκληση των τεχνικών μελετών στα δύο έργα.

Κατά της απόφασης Σκουρλέτης είχαν προσφύγει στο ΣτΕ τέσσερα σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της υπουργικής απόφασης της 19ης Αυγούστου με την οποία διακόπηκαν αιφνίδια οι μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Με την ίδια απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται και το σχετικό έγγραφο της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων.

Διαβάστε όλη την απόφαση του ΣτΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες Τρίτη 19/01/16 πραγµατοποιήθηκε το Έκτακτο Γενικό Συµβούλιο του Σωµατείου µας µε θέµα: Αποφάσεις για Απεργιακές κινητοποιήσεις για Προσλήψεις– Οργανογράµµατα – Εκπαίδευση – Αναθεώρηση διαδικασιών – Περιγραφές θέσεων εργασίας και Υγιεινή και Ασφάλεια.

Το Γενικό Συµβούλιο ορίστηκε µετά από οκτώ µηνών συζητήσεις µε την Εταιρεία, από το τραγικό δυστύχηµα της 8ης Μαΐου όπου χάθηκαν τέσσερις συνάδελφοί µας και σηµάδεψε τις ζωές και τις ψυχές µας. Η Κοινή Επιτροπή ΠΣΕΕΠ – Εταιρείας, συγκροτήθηκε µε στόχο να εξετάσει ποια βήµατα πρέπει να γίνουν για να µην ξαναζήσουµε ποτέ κανένα παρόµοιο δυστύχηµα. Μία από τις
πρώτες δεσµεύσεις της νέας ∆ιοίκησης, που µόλις είχε αναλάβει, ήταν πως θα κάνει ότι χρειάζεται γιατί ‘’πάνω από όλα ο άνθρωπος’’! Όσο όµως αποµακρυνόµαστε από την ηµέρα του δυστυχήµατος, τόσο γίνεται φανερό πως η µόνη ουσιαστική πρόταση ήταν αυτή του Σωµατείου! Μία συγκροτηµένη και δοµηµένη πρόταση µε συγκεκριµένα επιχειρήµατα για κάθε επιµέρους στοιχείο της.
Από την άλλη πλευρά η Εταιρεία επιδόθηκε σε κωλυσιεργία, κοροϊδία και τελικά καµία ουσιαστική πρόταση.

Οι θεωρίες και τα µεγάλα λόγια περίσσεψαν! Απαιτούνται συγκεκριµένες λύσεις τώρα! ∆εν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση.

Στο Γενικό Συµβούλιο παρουσιάστηκε...

ΠΣΕΕΠ:Συμμετοχή στην Απεργία της ΓΣΕΕ 4/02/16


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζονται και από αυτή την κυβέρνηση οι πολιτικές της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση µε την κατάθεση νοµοσχεδίου αντιµετωπίζει και µετατρέπει την κοινωνική κατάκτηση του ασφαλιστικού σε δηµοσιονοµικό θέµα, αδιαφορώντας και παραβιάζοντας την αρχή της αλληλεγγύης και της αναλογικότητας, ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοµατισµό, στρέφοντας τη µία κοινωνική οµάδα των εργαζοµένων απέναντι στην άλλη. Το
σχέδιο νόµου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους τους µισθωτούς και κυρίως το µέλλον των παιδιών µας. Σε αυτές τις πολιτικές...

«Σύντροφε» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και η γυναίκα μου είναι Αριστερή με πατέρα Αριστερό αλλά είναι άνεργη και δεν διορίστηκε στο Δημόσιο

SYRIZA
«Σύντροφε» γενικέ γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε αποκαλώ σύντροφο όχι λόγω ιδεολογικής συγγένειας αλλά λόγω της πρώτης μου εργασιακής απασχόλησης ως δημοσιογράφος. Επρόκειτο για δεξιά εφημερίδα, από αυτή που προφανώς εσύ και οι σύντροφοί σου προφανώς θα σιχαινόσασταν. Ίσως και σε κάποιο βαθμό δικαίως, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Συνήθιζαν οι τότε συνάδελφοι να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «σύντροφο». Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αλλά δεν είχε και σημασία.

Δε συνηθίζω να γράφω άρθρα. Προτιμώ συνήθως να κάνω ρεπορτάζ και μέσω αυτού να αναδεικνύω πράγματα, πρόσωπα ή γεγονότα. Στρεβλά και μη, από αυτά που εδώ και δεκαετίες απασχολούν το δημόσιο βίο και τα αναδεικνύουμε εμείς οι δημοσιογράφοι μήπως και αλλάξει κάτι επιτέλους σε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο. Σήμερα όμως δεν ξέρω πως να στο πω ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι. Κάτι που μου βγήκε αυθόρμητα.

Διάβασα την απάντηση σου στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Δεν θα σταθώ στο ύφος της εφημερίδας και στα κατά καιρούς δημοσιεύματα. Το αν είναι κίτρινα δηλαδή ή όχι. Μου είναι αδιάφορο. Και αυτή, όπως όλα τα ΜΜΕ κρίνονται από τους αναγνώστες που καλούνται να την αγοράσουν. Αυτοί επιλέγουν εάν θα επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ή αν θα δώσουν τα 3 και τα 4 ευρώ για να την διαβάσουν. Θέλω όμως να σου πω κάποια πράγματα.

Γράφεις στην...

Κάτω από τα $28 το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάτω από τα $28 το αργό
Νέο χαμηλό δωδεκαετίας σημειώνουν τα συμβόλαια του πετρελαίου σήμερα, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τα 28 δολάρια, αφού η υπερπροσφορά συνεχίζει να πιέζει τις αγορές.
Ειδικότερα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό αργό τύπου WTI καταγράφει απώλειες της τάξης του 3,48% στα 27,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το Brent χάνει 2,29% στα 28,10 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά του αργού θα συνεχίσει να μαστίζεται από υπερπροσφορά ως τα τέλη του 2016, σύμφωνα ...

Η βενζίνη έφτασε στις Η.Π.Α. την τιμή των 0,19 ευρώ το λίτρο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η βενζίνη έφτασε στις Η.Π.Α. την τιμή των 0,19 ευρώ το λίτρο!
Οι τιμές του αργού πετρελαίου μπορεί να έχουν μειωθεί περισσότερο από 70% το τελευταίο 6μηνο, ωστόσο στην χώρα μας ποτέ δεν είδαμε μια ανάλογη μείωση, αφού το ίδιο διάστημα η πτώση τιμών της βενζίνης έχει αγγίξει το μόλις 19%. Ένα από τα μεγάλα εμπόδια δεν είναι άλλο από την υπέρογκη φορολογία μέσω του σταθερού ΕΦΚ στα 0,670 ευρώ το λίτρο, συν Φ.Π.Α 23%. Με λίγα λόγια, στα 20 ευρώ βενζίνης τα περίπου 13 ευρώ είναι φόροι και δασμοί και τα υπόλοιπα η αξία του καυσίμου.
Σε κάποιες όμως ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, οι πολίτες έχουν το προτέρημα να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με λίγα ευρώ ή δολάρια. Μία από αυτές είναι και οι Η.Π.Α. όπου καταγράφηκε τιμή βενζίνης κάτω από 1 δολάριο το γαλόνι. Συγκεκριμένα στο Beacon & Bridge Market στο Houghton Lake του Μίσιγκαν το 1 γαλόνι (3,78 λτ.) πωλείται έναντι μόλις 78 σεντς, τα οποία αντιστοιχούν με μόλις 0,19 ευρώ το λίτρο! Η αμέσως υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στα ...

Μειώνει τις Τιμές Πώλησης Αργού στην Ευρώπη το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις τιμές του αργού προς την Ευρώπη τον επόμενο μήνα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, σε μια κίνηση που δείχνει ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.

Σε λίστα που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η National Iranian Oil Co αναφέρει ότι θα μειώσει τις τιμές για τη βορειοδυτική Ευρώπη κατά 0,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ για τη Μεσόγειο κατά 0,15 δολάρια το βαρέλι. Οι μειώσεις αφορούν τις παραδόσεις Φεβρουαρίου.

Στον αντίποδα, η NIOC αύξησε τις τιμές για την Ασία κατά 0,60 δολάρια το βαρέλι.

Οι αλλαγές έρχονται μετά την απόφαση της Saudi Aramco να αυξήσει τις εκπτώσεις για το αργό κατά 0,60 δολάρια το βαρέλι για τη βορειοδυτική Ευρώπη και κατά 0,20 δολάρια το βαρέλι για τη Μεσόγειο για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου. 

Επίσης αύξησε τις τιμές για την Ασία κατά 0,60 δολάρια το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Όταν η Κομισιόν θυμάται να προστατέψει την κοκκινόχηνα στη Βουλγαρία, αλλά όχι και το γύπα στην Κρήτη.


Η κοκκινόχηνα (Branta ruficollis), που βλέπουμε στη φωτογραφία, είναι μια απ' τις πιο όμορφες και πιο μικρές χήνες του κόσμου και φυσικά είναι αποδημητικό πουλί. Οι κοκκινόχηνες φωλιάζουν στην Σιβηριανή Αρκτική τούνδρα, από το Δέλτα του ποταμού Ob μέχρι τη χερσόνησο Taymyr στα ανατολικά, όπου αναπαράγεται η πλειοψηφία του πληθυσμού. Παλαιότερα ολόκληρος ο πληθυσμός του είδους ξεχειμώνιαζε γύρω από τη νότια Κασπία (Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, κλπ). Αν ο χειμώνας είναι βαρύς, οι κοκκινόχηνες μετακινούνται νοτιότερα και εμφανίζονται στο δέλτα του Έβρου, ενώ μικρά κοπάδια ή μεμονωμένα άτομα έχουν εμφανιστεί σε Εύβοια, Αττική, Κεφαλονιά.



Πριν από αιώνες, όταν ο πληθυσμός τους ήταν ίσως πολύ μεγαλύτερος ή ο χειμώνας πιο βαρύς, οι κοκκινόχηνες πιθανά έφταναν μέχρι την Αίγυπτο, καθώς σ' ένα από τα ωραιότερα δείγματα ζωγραφικής των αρχαίων Αιγυπτίων, σε τάφο του Meidum (Nefermaat και Itet, 2575-2550 π.Χ.), απεικονίζονται με θαυμαστή ακρίβεια 2 κοκκινόχηνες, τις βλέπουμε πιο πάνω.

Τις τελευταίες δεκαετίες όλες οι κοκκινόχηνες περνούν τους χειμώνες τους στους παράκτιους υγροτόπους της Ρουμανίας και βόρειας Βουλγαρίας, όπου ...

9.000.000 Ε


Δέκα αλήθειες για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Δέκα αλήθειες για τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα
«Σε όλη την Ευρώπη, οι τιμές λιανικής είχαν πτώση σε ποσοστά παρόμοια με αυτά της χώρας μας, δηλαδή από 17% έως 22%, με την Ελλάδα να καταγράφει υποχώρηση κατά 20,5%» υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, σχετικά με το θέμα της διακύμανσης των τιμών των καυσίμων.

Ο σύνδεσμος προχώρησε σε 10 διευκρινίσεις - επισημάνσεις «σε απάντηση ανακριβειών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συγκεκριμένα ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει ότι: