Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ !...

Το 1988 υπήρχε "υπερθέρμανση" του πλανήτη για τη ΝΑΣΑ, αλλά το 1989-90 ΔΕΝ υπήρχε. Το 1993 εκλέχθηκαν οι Κλίντον-Γκορ και προκόψαμε.


Η διαφάνεια που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο, επιτρέποντας πρόσβαση σε παλαιότερα δεδομένα, βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των νεότερων εξελίξεων που επηρεάζουν τις ζωές μας. Ανατρέχοντας αίφνης σε παλαιότερες εκδόσεις των New York Times βλέπει κανείς πως στις 23 Ιουνίου 1988 ο James Hansen, διευθυντής του Institute for Space Studies της ΝΑΣΑ στο Μανχάταν, ενημέρωνε την Αμερικανική Γερουσία με κάθε επισημότητα πως "η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει", πως "υπάρχει 99% πιθανότητα η υπερθέρμανση να οφείλεται στη συσσώρευση CO2 και άλλων αερίων στην ατμόσφαιρα" και πως "το 1988 θα είναι το πιο θερμό έτος μέχρι τώρα".

Ήταν ασφαλώς ένας Δημοκρατικός, Γερουσιαστής του Κολοράντο, που προεδρεύοντας της συνεδρίασης έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις του Hansen και να καλέσει το Κογκρέσο να σκεφθεί πώς θα βρει τρόπους για να σταματήσει την "υπερθέρμανση" και τις "αλλαγές που μπορεί ήδη να είναι αναπόφευκτες".

Η Γερουσία άκουσε κι άλλους επιστήμονες εκείνη την ημέρα να μιλούν για τις αβεβαιότητες της "υπερθέρμανσης" και της "κλιματικής αλλαγής, αλλά, εκτός απ' τον Hansen, λίγους μήνες μετά εμφανίστηκε κι ο Hanson, μετεωρολόγος στο National Oceanic and Atmospheric Administration, πάλι της ΝΑΣΑ, που ..

Με εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν θα καλύπτουν τα ΕΛΠΕ το 25% των αναγκών τους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Από την Ελλάδα και τον όμιλο των ΕΛΠΕ, κατά πάσα πιθανότητα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ευρώπη, ύστερα από την άρση του εμπάργκο. Χθες αργά το βράδυ, και έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, η διοίκηση των ΕΛΠΕ και αξιωματούχοι της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ιράν (NIOC) κατέληξαν σε συμφωνία για την κάλυψη του 25% των αναγκών σε πετρέλαιο του ελληνικού ομίλου από ιρανικό αργό. Η συμφωνία προβλέπει άμεση έναρξη των παραδόσεων, οι οποίες θα πρέπει να αναμένονται αμέσως μετά την έγκρισή της από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών. Προβλέπει επίσης ..