Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σπείρα προκαλούσε τροχαία και έκλεβε οδηγούς

Σπείρα προκαλούσε τροχαία και έκλεβε οδηγούς
Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, με τη μέθοδο εμβολισμού οχημάτων ή ανάσχεσης της πορείας τους, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρωινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων για τον εντοπισμό των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και διενέργεια κατ’ οίκον ερευνών, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ..

To Νέο Διεθνές Πετρελαϊκό Τοπίο Ευνοεί τα Ελληνικά Διυλιστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε ασπροπυργου
Μπορεί οι διεθνείς τιμές αργού να ευρίσκονται για μία ακόμη φορά υπό καθοδικές πιέσεις στις διεθνείς αγορές, όπου μετά την προσωρινή ανάκαμψη τους στα $35.50 το βαρέλι για το Brent ακολούθησε η εκ νέου πτώση στα $31.0, όμως η κερδοφορία των δύο δυιλιστηριακών ομίλων της χώρας, ΕΛΠΕ και Motor Oil, φαίνεται ότι μένει ανέπαφη. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που ομιλούν για ακόμη πιο βελτιωμένα κέρδη για το Δ΄ τρίμηνο του 2015. Να θυμίσουμε ότι για το Γ’ τρίμηνο τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν κέρδη ρεκόρ με ΕΒΙΤ DΑ στα €240 εκατομμύρια και στο εννεάμηνο EBITDA €575 εκατομμύρια, ενώ η απόδοση της Motor Oil κινήθηκε και αυτή σε ιστορικά υψηλά των τελευταίων ετών με κέρδη EBITDA εννεάμηνου στα €323 εκατομμύρια.

Η υψηλή κερδοφορία των δύο διυλιστηριακών ομίλων το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω μίας κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης,- με την οικονομία το 2015 να συρρικνώνεται για μία ακόμη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, (με εξαίρεση την μικρή αναλαμπή του 2014)- δεν είναι τυχαία. Συνεχείς επενδύσεις και η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των δύο ομίλων τα τελευταία 6-8 χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα παραγωγικό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να παράγεται μία μεγάλη γκάμα λευκών προϊόντων (βενζίνες, ντήζελ, νάφθα κτλ.) Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αρίστης ποιότητας.

Μεταξύ τους τα δύο δυιλιστηριακά συγκροτήματα διαθέτουν...

Τρόμος στη Βρετανία για την ασφάλεια ηλεκτροδότησης, από νέο ξαφνικό κλείσιμο ανθρακικού εργοστασίου.


Κάποτε η Βρετανία, στις δεκαετίες του 1960-70 κυρίως, έκτιζε, με δημόσιο χρήμα βεβαίως, ανθρακικά και πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, με τα οποία εξασφάλιζε φθηνή και διεθνώς ανταγωνιστική ηλεκτροδότηση. Έπειτα ήρθε η Θάτσερ, συγκρούστηκε με τους ανθρακωρύχους, έκλεισε πολλά παλιά και αντιοικονομικά υπόγεια ορυχεία και ιδιωτικοποίησε τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής. Τώρα που σιγά-σιγά τα εργοστάσια εκείνης της εποχής συμπληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και ένα-ένα κλείνουν, η Βρετανία θέλοντας και μη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες του Θατσερισμού.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Υπουργός Ενέργειας είχε εξαγγείλει στροφή στην ενεργειακή πολιτική, εγκαταλείποντας τις ΑΠΕ ("enough is enough - ό,τι βάλαμε, βάλαμε" είχε πει ο Κάμερον προεκλογικά για τα χερσαία αιολικά) κι επιστρέφοντας σε νέα πυρηνικά και μονάδες φυσικού αερίου, καθώς η Βόρεια Θάλασσα έχει ακόμα αποθέματα. Με τη νέα πολιτική τα εναπομένοντα παλιά εργοστάσια κάρβουνου θα έκλειναν οριστικά μέχρι το 2025. Αλλά η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά ξέχασε "τις δυνάμεις της αγοράς" και πλέον βρίσκεται προ δυσάρεστων εκπλήξεων, οι εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους τα ανθρακικά εργοστάσια δεν δείχνουν διατεθειμένες να περιμένουν μέχρι το 2025 κι εξαγγέλλουν η μια πίσω απ' την άλλη την πρόωρη απόσυρση των παλιών εργοστασίων.

Τον Οκτώβριο 2015 είχαμε δει πως η SSE (Scottish and Southern Energy) είχε ανακοινώσει το πρόωρο κλείσιμο του εργοστασίου Longannet, του μεγαλύτερου ανθρακικού της Σκωτίας, με ισχύ 2400MW. Μόλις στις αρχές Φεβρουαρίου 2016 είχαμε δει πως ρίγη ανατριχίλας σκόρπισε στη Βρετανία η ανακοίνωση της SSE για πρόωρο κλείσιμο του εργοστασίου Fiddlers Ferry κοντά στο Λίβερπουλ, με ισχύ 2000MW. Και μια βδομάδα μετά η Engie, πιο γνωστή με το παλαιότερο όνομά της ως Gaz de France-Suez, ανακοίνωσε πως ..

Η ΛΗΞΗ !...

Ρομπότ ο εχθρός των εργαζομένων



Προσεγγίζουμε το σημείο εκείνο όπου οι μηχανές θα μπορούν να ξεπεράσουν τον άνθρωπο σε οποιοδήποτε τομέα...

Μελέτες εκτιμούν ότι έως το 2050 ο μισός πληθυσμός της Γης θα είναι άνεργος

Στα προσεχή 30 χρόνια περισσότερο από το 50% των ανθρώπων θα είναι άνεργο καθώς οι περισσότερες θέσεις εργασίας θα έχουν καλυφθεί από ρομπότ, προειδοποιεί ο καθηγητής Moshe Vardi από το πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον του Τέξας.
Ο Vardi μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης για την προώθηση των επιστημών, η οποία, μεταξύ άλλων, εκδίδει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», (American Association for the Advancement of Science – AAAS), υπογράμμισε πως ..

Από σήμερα στην Ευρώπη το ιρανικό αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοφορο
Τις εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Ευρώπη ξεκινά τη Δευτέρα, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, το Ιράν.

Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, ένα δεξαμενόπλοιο που ναυλώνει ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα με 2 εκατομμύρια βαρέλια. Δύο άλλα θα μεταφέρουν 1 εκατομμύριο βαρέλια έκαστο για λογαριασμό της ισπανικής Compañía Española de Petróleos ή Cepsa και της Litasco, του βραχίονα συναλλαγών της ρωσικής Lukoil.

Τα πλοία μεταφέρουν μέρος του νέου, άφθονου, πετρελαίου που το Ιράν είπε ότι άρχισε να παράγει από όταν οι παγκόσμιες δυνάμεις συμφώνησαν να άρουν τις δυτικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος της χώρας. Οι κυρώσεις αυτές έπληξαν σημαντικά τη πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, μειώνοντας την εξαγωγική ικανότητα κατά περισσότερα από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

ΠΗΓΗ:capital.gr

Η ρύπανση του αέρα σκοτώνει πρόωρα πάνω από 5,5 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ρύπανση του αέρα σκοτώνει πρόωρα πάνω από 5,5 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο
Κάθε χρόνο περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν από παθήσεις που σχετίζονται με την ρύπανση του αέρα τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
         
Πάνω από τους μισούς θανάτους (το 55%) καταγράφονται στις ταχέως αναπτυσσόμενες και πολυπληθείς χώρες της Κίνας (1,6 εκατ. ετησίως) και της Ινδίας (1,3 εκατ. ετησίως). Ο κύριος «ένοχος» είναι τα μικροσκοπικά σωματίδια -γνωστά και ως ΡΜ2,5- που εκπέμπονται από εργοστάσια, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εξατμίσεις οχημάτων και απο την καύση ξύλων και άνθρακα.
         
Οι ερευνητές του προγράμματος «Παγκόσμια Επιβάρυνση Ασθενειών», με επικεφαλής τον Μάικλ Μπάουερ, καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του καναδικού Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) στην Ουάσιγκτον, δήλωσαν ότι ..

«Βουτιά» στα ομόλογα ΕΛΠΕ - ΔΕΗ από την παρατεταμένη αβεβαιότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για Βουτιά στα ομόλογα των ΔΕΗ και ΕΛΠΕ από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα στην οικονομία
Του K.N. Σταμπολή
Εκτελεστικός διευθυντής Ινστιτούτου Ενεργειας Ν.Α. Ευρώπης

Tη στιγμή που οι Eυρωπαίοι εταίροι αλλά και η ίδια η Kομισιόν, κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και έκτοτε, θέτουν επιτακτικά θέμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και συνολικά προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ως προς τη δυνατότητά του να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν στο πλαίσιο της νέας δανειακής συμφωνίας, την απογοήτευσή τους προς τις μεγάλες ελληνικές ενεργειακές εταιρείες 
είχαν εκφράσει οι ξένοι μέτοχοι και ομολογιούχοι πολύ ενωρίτερα.

Mία απλή ανάγνωση της αρνητικής πορείας των τιμών των εταιρικών ομολόγων ελληνικών ενεργειακών τους τελευταίους μήνες στα χρηματιστήρια Λουξεμβούργου, Λονδίνου και Φρανκφούρτης, όπου αυτά διαπραγματεύονται, φανερώνει τον ...

Κοινοπραξία ΔΕΗ-Edison για Φλώρινα και Αμύνταιο «φωτογραφίζει» ο Μανώλης Παναγιωτάκης


Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Φλώρινας και του Αμυνταίου καθώς και τα λιγνιτικά πεδία που τις τροφοδοτούν, θα αποτελέσουν τη βάση του κοινοπρακτικού σχήματος που επιδιώκει να δημιουργήσει η ΔΕΗ σε συνεργασία με ευρωπαϊκό ενεργειακό οίκο. Αυτό προκύπτει από όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας σε συνέδριο για την «Επιχειρηματική επανεκκίνηση» στην Κοζάνη.

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός ο πρόεδρος της ΔΕΗ μίλησε για την προοπτική συνεργασίας με ιδιώτες, με στόχο τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο η ΔΕΗ θα έχει μειοψηφικό πακέτο και το οποίο θα πραγματοποιήσει επενδύσεις τόσο για την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, όσο και για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των λιγνιτικών πεδίων που θα τροφοδοτούν τις συγκεκριμένες μονάδες.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης «στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ για την επόμενη περίοδο είναι..

«Η Φωτιά Ακόμα Σιγοκαίει Εκλύοντας Τοξικές Ουσίες»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Η Φωτιά Ακόμα Σιγοκαίει Εκλύοντας Τοξικές Ουσίες»
Λένε πως «μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις». Πόσο μάλλον όταν οι φωτογραφίες είναι περισσότερες. Οι εικόνες από το κατεστραμμένο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου, που δείχνουν τα αποκαΐδια να καπνίζουν, στέλνοντας τοξικό καπνό στον ουρανό της Αττικής, μόνο ανησυχία προκαλούν. Πρόκειται για τον χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της εταιρείας «Γενική Ανακυκλώσεως - Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε.», στην περιοχή του Ασπροπύργου, που πήρε φωτιά στις 6 Ιουνίου 2015. Δεκάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων κάηκαν, δημιουργώντας ένα τοξικό νέφος πάνω από την περιοχή, που έφτασε τις επόμενες μέρες και στην Αθήνα.

«Ο χώρος παραμένει σε άθλια κατάσταση. Η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει και να απελευθερώνει τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Αττικής. Οταν το πράγμα ξεφεύγει λίγο, επεμβαίνει η πυροσβεστική υπηρεσία... και η ζωή συνεχίζεται», καταγγέλλει...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 10.2.16 καλεστήκαμε σε έκτακτο Δ.Σ. από το Προεδρείο για να αναστείλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, διότι υπήρξε θετική εξέλιξη μετά από την συνάντηση του Υπουργού κου Σκουρλέτη, της Εταιρείας και του Σωματείου.


Κατ΄ αρχήν θεωρούμε υποχρέωσή μας, να σας αναφέρουμε λεπτομερώς την ανάλυση που μας έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ώστε να αιτιολογήσει την πρόταση του Προεδρείου για αναστολή της 10ήμερης απεργίας.


Συγκεκριμένα ερμηνεύοντας την..