Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη αντιπροσωπείας των ΕΛΠΕ στη Χίο


Η φωτογραφία από το energyworld.gr

Επίσκεψη στη Χίο για ενημέρωση αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων "HELPE Village", αλλά και για συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο των Ελληνικών Πετρελαίων, με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη.

Το Κέντρο που κατασκευάστηκε με υποδομή και εξοπλισμό που προσέφεραν τα ΕΛΠΕ μπορεί να στεγάσει περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες σε συνολικά 75 οικίσκους, που μετασκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νησί, σε έκταση του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ, στο χωριό Χαλκειός.


Η αντιπροσωπεία των ΕΛ.ΠΕ ενημερώθηκε διεξοδικά για τη διαδικασία..

Συμφωνία Ρωσίας, Σ. Αραβίας και μελών του ΟΠΕΚ για "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου

Συμφωνία Ρωσίας, Σ. Αραβίας και μελών του ΟΠΕΚ για "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου
Το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2011 αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας,του Κατάρ και της Βενεζουέλας, σε συνάντησή τους στην Ντόχα του Κατάρ.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση με στόχο να σταθεροποιηθεί η τιμή πετρελαίου, που έχει χάσει τα 2/3 της αξίας του από το καλοκαίρι του 2014.

Στις συζητήσεις, που σχεδιάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα, έλαβαν μέρος ο Σαουδάραβας υπουργός Ali al-Naimi και ο Ρώσος ομόλογός του Alexander Novak, ωστόσο υπήρχαν συνομιλίες και διαβουλεύσεις με τους υπουργούς της Βενεζουέλας και του Κατάρ.

Το «πάγωμα» της παραγωγής στα...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Ράλι 5% στα 31 δολάρια το βαρέλι


Ισχυρή άνοδο που ξεπερνά το 5% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Ενέργειας Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας στο Κατάρ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η παραγωγή και το ενδεχόμενο για μείωσή της ή «πάγωμα».

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαρτίου για το αργό πετρέλαιο, διαπραγματευόταν στα 31,03δολ. το βαρέλι, με άνοδο 5,40%, ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το μπρεντ σημείωνε ράλι 4,2% στα 34,80 δολ. το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:bankwars.gr

Η «λυπητερή» που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με την εισφορά αλληλεγγύης

Η «λυπητερή» που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με την εισφορά αλληλεγγύης

Βαρύ θα είναι ο «πέλεκυς» για όσους κληθούν φέτος να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Αυτοί που επιβαρύνονται φέτος είναι όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα –πραγματικά ή τεκμαρτά- άνω των 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ναυτεμπορική, η αύξηση των συντελεστών στα εισοδήματα άνω της συγκεκριμένης κλίμακας ξεκινά από 42,8% και φθάνει έως και 185,75% για ακόμα μεγαλύτερα έσοδα.

Αναλυτικά, οι συντελεστές βάσει την οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Επιστολή της ΓΕΝΟΠ προς τα κόμματα για το καθεστώς ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ


Το ιδιότυπο ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που ανάγεται σε νόμο του 1966 και επιβεβαιώθηκε με τον νόμο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την είσοδο της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο το 1999,  παρουσιάζει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ με επιστολή της προς το σύνολο των κομμάτων της ελληνικής Βουλή (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ και Ένωση Κεντρώων).
Παρουσιάζοντας αναλυτικά την εξέλιξη της νομοθεσίας σε ότι αφορά την ασφάλιση του προσωπικού της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ο Νομοθέτης, διαχρονικά, (Ν.4491/66, Ν.2773/99, Ν.3655/08, Ν.3863/10) δέχτηκε το ιδιότυπο καθεστώς ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ δηλαδή το γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι ταυτοχρόνως Εργοδότης και Ασφαλιστής καθώς και ότι ο  ο «Πάγιος Πόρος» που καταβάλλεται ετησίως δεν επιβαρύνει καθοιονδήποτε τρόπο το Κράτος και τον φορολογούμενο πολίτη.

Επίσης η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων της ΔΕΗ προϊόντος του χρόνου και, ήδη, από 01.01.95, για την απλή ασφάλιση ανέρχονται σήμερα στο 53,5%, ποσοστό το οποίο είναι όχι μόνο πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με κατηγορίες άλλων μισθωτών, αλλά έχει και βάση υπολογισμού σε υψηλότερες αποδοχές, ενώ δεν συμμετέχει το Κράτος, όπως αντιστοίχως συμβαίνει με το Ν.2084/92.

Αναλυτικά η επιστολή της ΓΕΝΟΠ έχει ως εξής:

Το φυσικό αέριο «αφήνει πίσω» τα συμβατικά καύσιμα

economy
Πρώτο με διαφορά έρχεται το φυσικό αέριο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα όπως είναι το υγραέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη, σημειώνοντας υψηλότερες επιδόσεις σε απόδοση,  μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους ενώ θεωρείται το πιο φιλικό καύσιμο για το περιβάλλον.

Mε βάσει τις τρέχουσες τιμές, η τιμή του φυσικού αερίου είναι περίπου 60% χαμηλότερη σε σύγκριση με τη βενζίνη, 25%-30% χαμηλότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο και περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με το LPG.

Ως προς την απόδοση του καυσίμου ένα κιλό φυσικό αέριο κίνησης περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με ένα λίτρο από όλα τα άλλα υγρά καύσιμα. Ενεργειακά ισοδυναμεί με..