Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Nasa: ένα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες


Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε. Ένας «άγγελος» ηλικίας μόλις…

200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα! Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;
Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα; Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;

Εκατοντάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παράξενα και μεταφυσικά θέματα φιλοξενούν εδώ και έναν μήνα τη φωτογραφία ενός μικρού αγάλματος ύψους μόλις είκοσι πέντε εκατοστών.

Παριστάνει μια γυναικεία ανθρωποειδή μορφή με μακριά μαλλιά και μακρύ φόρεμα που καλύπτει τα πόδια… Στους ώμους της φέρει ένα ζευγάρι φτερά και μοιάζει πολύ με την εικόνα που έχουμε όλοι για τους αγγέλους.

Εως εδώ, τίποτε το παράξενο. Εκείνο που έκανε τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του κόσμου συνοδευόμενη από ένα είδος ρεπορτάζ, το οποίο..

ΠΑΙΞΕ ΜΟΥ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι "συνάδελφοι" του Προεδρείου διακατέχονται σίγουρα από το σύνδρομο της ιδιοκτησίας αλλιώς πως μπορεί να ερμηνεύσει κανείς ότι στην ανακοίνωση του ΣΚΕΕΠ απαντούν τα συνεταιράκια της καταστροφής του Συνδικάτου με το λογότυπο του ΠΣΕΕΠ κάνοντας ξανά την πολυδουλεμένη χρήση της παρελθοντολογίας μιας και το σήμερα που έχουν διαμορφώσει όσο το σκαλίζει κανείς ΒΡΩΜΑΕΙ από τις πράξεις τους.

Αντί να επιχειρηματολογούν για όσα έχουν ήδη..

Το δράμα του Mr Silchester στη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι μέτοχοι, κυρίως Έλληνες και ξένοι θεσμικοί, τον κατήφορο του τίτλου της ΔΕΗ στο χρηματιστηριακό ταμπλό που συντελείται τις τελευταίες εβδομάδες. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν τοποθετηθεί στη μετοχή σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που οδήγησε αρκετούς επενδυτές να αποφασίσουν να πατήσουν stop loss κλείνοντας τις θέσεις τους. Στην πιο δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος εκ των μετόχων μειοψηφίας της ΔΕΗ, το βρετανικό fund Silchester, που με βάση τη μεσοσταθμική τιμή κτήσης καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν το 50%, χωρίς επί του παρόντος να διαφαίνονται στον ορίζοντα θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα

Η "μη επιδοτούμενη" οικονομία της Κρήτης, τα καλώδια διασύνδεσης, η Κορακιά και τα Λινοπεράματα.


Σε μια ομιλία του το 2013 ο Γιώργος Σταθάκης είχε αναφέρει την Κρήτη ως υπόδειγμα μη επιδοτούμενης οικονομίας. Κρητικός είναι, την περιοχή του ήθελε να παινέψει, αλλά έχω πει κατ' επανάληψη πως είναι καλό οι πολιτικοί να μην πολυανακατεύονται με τα ενεργειακά, φτάνει μόνο να καταλαβαίνουν πότε η ενεργειακή πολιτική έχει γίνει "μπάχαλο". Ο Σταθάκης είχε βέβαια πολύ βολικά ξεχάσει  την επιδοτούμενη, με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο απ' όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, ηλεκτροπαραγωγή της Κρήτηςμε πετρέλαιο (diesel ή μαζούτ), καθώς το Σύστημα της Κρήτης τροφοδοτείται από 3 τοπικούς θερμικούς σταθμούς. Κι όπως διαβάζουμε στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) περιόδου 2017-2026, που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΔΜΗΕ, "Πρόκειται για ηλεκτροπαραγωγή πολύ υψηλού κόστους σε σχέση με το κόστος ηλεκτροπαραγωγής στο ΕΣΜΗΕ. Κατά συνέπεια, η επιβάρυνση από τη λειτουργία των εν λόγω σταθμών είναι σημαντική και μετακυλίεται σε όλους τους καταναλωτές της χώρας. Ο περιορισμός της λειτουργίας των τοπικών σταθμών παραγωγής της Κρήτης και η τροφοδότηση του νησιού σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μέσω της σχεδιαζόμενης διασύνδεσης (ανάλογα με το μέγεθός της), θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους καυσίμου.

Πέραν του κόστους καυσίμου, μια ακόμα σημαντική επιβάρυνση από τη διατήρηση τοπικών σταθμών για την τροφοδότηση του νησιού αποτελούν οι ετήσιες σταθερές επιβαρύνσεις κόστους που συνιστούν τις “σταθερές δαπάνες παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)"". Εύλογη η διαπίστωση του ΑΔΜΗΕ, οι υπάρχοντες τοπικοί σταθμοί είναι μικροί και παλιοί κι ακριβώς για το λόγο αυτό στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ το 2009 υπήρχε η κατασκευή των νέων σταθμών φυσικού αερίου στην Κορακιά, που θα επέτρεπε την κατάργηση των σταθμών στα Λινοπεράματα Ηρακλείου και στα Χανιά. Μόνο που οι μονάδες που θα γινόντουσαν στην Κορακιά ξαφνικά φαίνεται πως βρέθηκαν στη ...Μεγαλόπολη κι ενώ ..

Buy για τα ΕΛΠΕ από Deutsche Bank και UBS

Buy για τα ΕΛΠΕ από Deutsche Bank και UBS
Σύσταση buy δίνουν στη μετοχή των ΕΛΠΕ οι UBS και Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ' τριμήνου.

Η Deutsche Bank αναφέρει στην ανάλυσή της ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας ήταν σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις της και διατηρεί τιμή στόχο στα 7,2 ευρώ.

Ωστόσο, χαρακτηρίζει αρνητική έκπληξη την απόφαση μη διανομής μερίσματος, καθώς προέβλεπε μέρισμα 0,2 ευρώ.

Οι ταμειακές ροές των ΕΛΠΕ ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων, υποστηρίζει η UBS διατηρώνντας τιμή στόχο στα 7 ευρώ για την μετοχή.

Και η UBS σχολιάζει αρνητικά την μη διανομή μερίσματος.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

∆υστυχώς παραµονές των ψηφοφοριών για Απολογισµούς και τη ∆ήλωση –Συµφωνία, οι γνωστοί ψευδολόγοι – κινδυνολόγοι του ΣΚΕΕΠ ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά χρησιµοποιώντας τη ∆ήλωση – Συµφωνία που πέτυχε το Σωµατείο µε την Εταιρεία, µετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αφού καταρρίπτονταν όλα τα σενάρια τα οποία κάθε φορά εφεύρισκαν µετά τα πολλά ψέµατα και τη λάσπη που έριχναν, ήρθαν χθες µε ανακοίνωσή τους,παίζοντας και το τελευταίο τους χαρτί ενόψει των ψηφοφοριών, θέλοντας να απαξιώσουν και να αποδοµήσουν τη συµφωνία που υπογράψαµε διαστρεβλώνοντάς την και λέγοντας στους εργαζόµενους άλλο ένα µεγάλο ψέµα. Ότι δηλαδή οι
επιπλέον προσλήψεις που περιγράφονται στη Συµφωνία είναι µέρος των 169 της απόφασης 1256/21-01-16 ισχυριζόµενοι δηλώσεις, για να φαίνονται πιο πειστικοί, ακόµα και της ∆ιοίκησης της Εταιρείας.

Η παραπάνω απόφαση 1256/21-01-16 καταγράφει µε

Συμβίωση ΟΠΕΚ με πετρέλαιο ΗΠΑ


Ίσως ο ΟΠΕΚ και η αμερικανική βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου να πρέπει να πάνε σε σύμβουλο γάμου. Αρχικά ο ΟΠΕΚ την είχε αγνοήσει, αργότερα είχε αρχίσει να ανησυχεί και τελικά αποφάσισε να της κηρύξει πόλεμο τιμών. Σήμερα ο ΟΠΕΚ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο μπορεί να συνυπάρξει με την αμερικανική βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου. «Δεν γνωρίζω πώς θα καταφέρουμε να ζήσουμε μαζί με την αμερικανική βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου», είπε αυτή την εβδομάδα ο γ.γ. του ΟΠΕΚ Αμπντάλα Σάλεμ Ελ Μπάντρι, απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας από το Τέξας και από τη Βόρειο Ντακότα. Ο ΟΠΕΚ, τα μέλη του οποίου ελέγχουν περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει έναν ανταγωνιστή που να καταφέρνει να ανταποκριθεί τόσο γρήγορα σε μεταβολές της τιμής του πετρελαίου, είπε ο κ. Ελ Μπάντρι. Το γεγονός αυτό περιορίζει την ικανότητα του καρτέλ να αυξάνει τις τιμές μέσω του περιορισμού της παραγωγής. «Με οποιαδήποτε αύξηση της τιμής, η αμερικανική βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου θα την εκμεταλλευτεί και θα καλύψει τον όποιο περιορισμό» της παραγωγής, προσέθεσε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) είχε..

ΠΕΛΑΓΩΜΑ !...

Η στάθμη των ωκεανών ανεβαίνει με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 2.800 χρόνια


Ο ρυθμός ανόδου της στάθμης των ωκεανών είναι ο ταχύτερος εδώ και σχεδόν 3.000 χρόνια, σύμφωνα με ομάδα Αμερικανών επιστημόνων που εξέτασε ιστορικά στοιχεία και άλλες ενδείξεις για να προσομοιώσει την πορεία των επιπέδων της στάθμης για αυτή την περίοδο.

«Μπορούμε να πούμε ότι, με πιθανότητα 95 τοις εκατό, η άνοδος της στάθμης τον 20ό αιώνα ήταν ταχύτερη από ό,τι σε οποιονδήποτε από τους προηγούμενους 27 αιώνες», δήλωσε ο Μπομπ Κοπ του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, επικεφαλής της διεθνούς ερευνητικής ομάδας.

Η στάθμη της θάλασσας αυξήθηκε κατά περίπου 14 εκατοστά την περίοδο 1900-2000, με ρυθμό 1,4 χιλιοστά ανά έτος, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο σημερινός ρυθμός, σύμφωνα με τη NASA, είναι 3,4 χιλιοστά ανά έτος, γεγονός που υποδεικνύει ότι η άνοδος της στάθμης εξακολουθεί να επιταχύνεται.

Η μελέτη αποδίδει ..