Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ !...

Υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας των εργαζομένων στους τόπους εργασίας


Όσο αφορά την προσβολή της προσωπικότητας του εργαζόμενου, η Νομολογία των Δικαστηρίων έχει να παρουσιάσει μεγάλο αριθμό αποφάσεων με ποικίλο περιεχόμενο.
Έχει κριθεί ότι παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης, συνιστούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω περιπτώσεις:

1. Η αδικαιολόγητη μη ..

ΕΒΙΚΕΝ Κεντρικής Ευρώπης προς πολιτικούς: σταματήστε τις ανοησίες με την ενέργεια και το κλίμα.


Η Central Europe Energy Partners (CEEP) είναι η Ένωση των ενεργειακών και ενεργοβόρων εταιρειών της Κεντρικής Ευρώπης, κάτι σαν τη δική μας ΕΒΙΚΕΝ των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Με άρθρο του Προέδρου της, που δημοσιεύθηκε στο Euractiv, προειδοποιεί ευθέως τους πολιτικούς πως το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών CO2 της ΕΕ (Emissions Trading System, ETS) θέτει άμεσα σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας στους τομείς της χαλυβουργίας, των διυλιστηρίων, των χημικών και των λιπασμάτων και χρειάζεται επειγόντως αναθεώρηση.

Περιληπτικά και σ' ελεύθερη μετάφραση το άρθρο λέει τα πιο κάτω, που θα μπορούν να συνοψιστούν σε μια παραίνεση προς τους πολιτικούς: "σταματήστε τις ανοησίες με την ενέργεια και το κλίμα".

Στην πρόσφατη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, η καθοδηγούμενη απ' τη Γερμανία ΕΕ ήταν η πρωτοπόρα στις δεσμεύσεις για μείωση κατά 40% ως προς το 1990 των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" μέχρι το 2030. Αν αυτό μεταφραστεί σε τόννους CO2 ανά κάτοικο, αντιστοιχεί σε περίπου 5 για την ΕΕ και 12 για τις ΗΠΑ. Κι όσο "ευγενή" και να είναι τα κίνητρα της Γερμανικής ΕΕ, η μείωση κατά 40% μπορεί να έλθει μόνο με σοβαρό κόστος για την οικονομία και την κοινωνία.
Η μείωση των εκπομπών απαιτεί σειρά..

Συνεργασία ΓΣΕΕ για την προώθηση του Οδηγού του Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα και τις παροχές προς τις ευάλωτες ομάδες

synhgoros_tou_politi
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη συμβολή της στην προώθηση της δράσης του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενημέρωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, ως προς τα δικαιώματα που έχουν και τις παροχές που δικαιούνται.

Η κατάρτιση του Οδηγού αυτού, παράλληλα με τη δημιουργία εξειδικευμένου ιστοχώρου διαρκώς επικαιροποιούμενου, ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης από την ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη ότι το πλήθος των αναφορών που έχει διερευνήσει και συνεχίζει να διερευνά καταδεικνύει και το έλλειμμα γνώσης από τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες των ειδικών ρυθμίσεων που τις αφορούν ή των φορέων στους οποίους πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις σχετικές παροχές. Επιπλέον, ότι το έντονο συναίσθημα ανασφάλειας που διέπει την ελληνική κοινωνία και η δυσκολία του κράτους να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις του συνθέτουν ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό πλαίσιο.

Η ΓΣΕΕ ως ανώτατη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι σε θέση να γνωρίζει την έκταση και την ένταση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης και των μέτρων λιτότητας και έχει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου είτε μέσω των δικών της δράσεων είτε σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς που κινούνται στην κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία ..

Τράπεζες: «Χαλάνε» με... προμήθεια τα χαρτονομίσματα των 500 και των 200 ευρώ

Τράπεζες: «Χαλάνε» με... προμήθεια τα χαρτονομίσματα των 500 και των 200 ευρώ
«Πατέντα» για να αυξήσουν τα έσοδα και τις καταθέσεις τους βρήκαν οι εμπορικές τράπεζες.

Εκμεταλλευόμενες όλα τα πιθανά ή απίθανα μέτρα, στα οποία καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών για να «εξαφανίσει» τα μετρητά, οι τράπεζες προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες για όσους θέλουν να «χαλάσουν» χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας, τα οποία έκρυβαν ενδεχομένως στο στρώμα του σπιτιού τους.

Για το λόγο αυτό, όποιος θέλει να «χαλάσει» πλέον χαρτονόμισμα των 500 ή 200 ευρώ, δεν μπορεί να το κάνει δωρεάν σε τράπεζες. Ανάλογα με την πολιτική που άρχισε να εφαρμόζει η κάθε μία, τον αναγκάζουν να πληρώσει ή να καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό.

Οι πρακτικές αυτές όμως αποκαλύπτουν και το πώς το ελληνικό κράτος έχει «θεοποιήσει» τις συναλλαγές μέσω τραπεζών, θεωρώντας σαν «μαύρο χρήμα» τα μετρητά, καταργώντας στην ουσία ή ευτελίζοντας το χρήμα στη φυσική του μορφή.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος θέλει να χαλάσει σήμερα ένα 500ευρω:

- Σε μία τράπεζα θα του ..

Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ

foto_8_marti-800x200
Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει και τιμά τον αγώνα για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών.
Χαιρετίζει την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, τη μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει αλληλεγγύη και δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της κόντρα στα στερεότυπα και τη μισαλλοδοξία, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διακρίσεις και το έλλειμμα τόσο αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

Εάν και παραμένει διαρκές το ποσοτικό και ποιοτικό έλλειμμα οργανωμένου κοινωνικού διαλόγου με τα συνδικάτα, η Συνομοσπονδία αποτιμά θετικά και ζητά να συνεχιστούν οι δράσεις για την άρση θεσμικών ανισοτήτων ή κενών σε βάρος της ισότητας φύλου, όπως έγινε με τις ρυθμίσεις για το δικαίωμα άδειας φροντίδας παιδιού του πατέρα, την ενίσχυση του πλαισίου για το σύμφωνο συμβίωσης, την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας, την προώθηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου και της ένταξης της διάστασης φύλου στις δημόσιες πολιτικές. Από την άλλη πλευρά, για το ζήτημα της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις..

Το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στηρίζει την οικονομία της Θεσσαλονίκης


Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία του, το διυλιστήριο της Θεσσαλονίκης «ζει», άμεσα ή έμμεσα, πάνω από 4.500 οικογένειες, παράγει περίπου το 1,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της πόλης.

Το ποσό που έχει επενδυθεί κατά τη διάρκεια των πενήντα χρόνων λειτουργίας των εγκαταστάσεως της Θεσσαλονίκης αγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ, με σημερινές τιμές, εκ των οποίων 400 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία. Μάλιστα, η συνεισφορά του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης υπήρξε σημαντική για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, που το 2015 κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία του, με συγκρίσιμα κέρδη EBITDA στα 758 εκατ. ευρώ. Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα σε αυτήν την πορεία.

Μεγάλη επένδυση για να μην τεθεί εκτός παραγωγής

Το διυλιστήριο, που πλέον αποτελεί μέρος του..

ΠΟΕ:8 Μάρτη 2016 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Π.Ο.Ε.
Αν και πέρασαν 159 χρόνια από την εξέγερση των εργατριών στην Νέα Υόρκη , που διεκδικούσαν
ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία, σήμερα περισσότερο από άλλοτε οι γυναίκες ως μέρος όλων
των εργαζομένων πλήττονται όχι μόνο από τις μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές, που οδηγούν
στην εξαθλίωση, την ανεργία, την καταπάτηση της αξιοπρέπειας και την άκρατη εκμετάλλευση,
αλλά καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον τον κίνδυνο επιβίωσης της ίδιας της οικογένειάς τους.

Καλούνται να στηρίξουν την οικογένεια τους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία με δυνατή φωνή.
Έχουν έντονη παρουσία και εθελοντική δράση λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης και βέβαια όπως
πάντα δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς κοινωνικούς ,εργασιακούς συνδικαλιστικούς και
πολιτικούς.

Την σημερινή ημέρα όμως οφείλουμε να..

ΠΟΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καταδικάζει

Τη «βιομηχανία διώξεων» των συνδικαλιστών μεταλλεργατών του Πειραιά!

Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των αγώνων του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής
Η εργοδοσία με τους συμμάχους της μέσω της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης επιχειρεί να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα και να μετατρέψει όλη την περιοχή του Πειραιά σε Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγώνων των συναδέλφων
μεταλλεργατών , εκφράζοντας την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις .

Τα μηνύματα συμπαράστασης τα στέλνετε στο email
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
e-mail : metalo.peiraia@yahoo.com


ΠΗΓΗ:poenergias.gr