Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ενέργεια – Κτίρια – Εργατικό Δυναμικό • Απασχόληση και Ανεργία το 2015

martios -aprilios 2016
Με την εργασία αυτή, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ επιχειρείται να προταθεί μια εθνική στρατηγική για την ενδυνάμωση και ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου, υπό το πρίσμα της υποστήριξης δράσεων σχετικών με την ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Οι προτάσεις πολιτικής που οριοθετούνται και προτείνονται προκύπτουν από τον Εθνικό Οδικό Χάρτη που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης BUILD UP Skills – Greece (BUS-GR). 

Στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην..

Απαράδεκτο πολιτικό ατόπημα του Δήμαρχου Κοζάνης.


Την Παρασκευή 8/4 πρόκειται να γίνει στην Κοζάνη ημερίδα με θέμα "Μεταλιγνιτική εποχή – Η πρόκληση για τη Δυτική Μακεδονία" και, όπως φαίνεται στην αφίσα της εκδήλωσης, τη διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ως εδώ όλα καλά, είναι καλό οι περιοχές του λιγνίτη να προβληματίζονται και για το μέλλον, αφού ο λιγνίτης δεν θα υπάρχει για πάντα. Ήδη μάλιστα, με την άφρονα ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 15 χρόνων, αυτή που σημερινός Υπουργός είχε..

Επεκτείνει τα κέρδη το αργό μετά την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Επεκτείνουν τα κέρδη τους οι τιμές του αργού, μετά από τα στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, συμβολαίου παραδόσεως Μαΐου, γνωρίζει κέρδη 4,29% στα 37,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου ενισχύεται κατά 3,75% στα 39,29 δολάρια το βαρέλι.

Όπως ανακοίνωσε η Energy Information Administration (EIA), τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών της Platts για αύξηση 2,9 εκατ. βαρέλια.

Οι τιμές του αργού "αναρριχώνται" και εν μέσω των αναπτερωμένων ελπίδων για συμφωνία παγώματος της παραγωγής μεταξύ των μεγάλων παραγωγών, αυτόν τον μήνα, στη Ντόχα και μετά από έντονη μεταβλητότητα που έχουν γνωρίσει την τελευταία περίοδο.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Η μεγαλύτερη βάση πλατφόρμας πετρελαίου ρυμουλκείται στη θάλασσα [video]

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Σε αυτή την απίστευτη φωτογραφία...βλέπουμε την κολοσσιαία βάση μιας πλατφόρμας πετρελαίου έτοιμη να ρυμουλκηθεί στη θάλασσα. Κατασκευασμένη από ατσάλι, αυτο το πλαίσιο ή βάση είναι γνωστό με την ονομασία «μπουφάν» καθώς η πλατφόρμα πετρελαίου στερεώνεται στην κορυφή της .

Σύμφωνα με την 2b1st Consulting , το 95% των υπεράκτιων πλατφόρμων στον κόσμο έχουν σχεδιαστεί με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το βάθος του νερού δεν πρέπει υπερβαίνει τα 500 m (1640 ft) και οι πλατφόρμες βρίσκονται αγκυροβολημένες απευθείας στον πυθμένα της θάλασσας.


Αυτό η συγκεκριμένη κατασκευή της φωτογραφίας εγκαταστάθηκε το..