Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Με χορηγία των ΕΛΠΕ η μελέτη αποκατάστασης του Τελεστηρίου της Ελευσίνας (φωτό)

Αποτέλεσμα εικόνας για Με χορηγία των ΕΛΠΕ η μελέτη αποκατάστασης του Τελεστηρίου της Ελευσίνας (φωτό)
Με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ ξεκινά, άμεσα, η εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Τελεστηρίου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Το Τελεστήριο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πομπικής Οδού του Ιερού της Δήμητρας και της Κόρης, ενώ τα σημερινά ερείπια ανήκουν στις τέσσερις τελευταίες οικοδομικές φάσεις. Το τετράγωνο σχήμα του οφείλεται στο σχέδιο που εκπόνησε ο Ικτίνος, το οποίο ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε. Σε κάθε μια..

Ρωσία: Δεν περιμένουμε άνοδο του πετρελαίου μετά τη συνάντηση στη Ντόχα

Ρωσία: Δεν περιμένουμε άνοδο του πετρελαίου μετά τη συνάντηση στη Ντόχα
Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου στη συνάντηση της Ντόχα στις 17 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.

«Θέλω να πω ότι δεν περιμένω σημαντικές αλλαγές στην τιμή πετρελαίου παρά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών» είπε στο CNBC.

Αυτή την εβδομάδα ..

"Ρήτρα" βιωσιμότητας βάζουν στο Ασφαλιστικό ILO-Kομισιόν

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ρήτρα" βιωσιμότητας βάζουν στο Ασφαλιστικό ILO-Kομισιόν
Την "ετυμηγορία" της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Ιnternational Labour Organization) και της Κομισιόν  σε σχέση με το βαθμό "βιωσιμότητας" του Ασφαλιστικού συστήματος με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης περιμένει το Υπ. Εργασίας προκειμένου να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Κύκλοι του Υπ. Εργασίας ανέφεραν στο Capital.gr πως τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης "θα σταλούν πρώτα  στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας  για μία αρχική αξιολόγηση" και έπειτα θα σταλούν στην ομάδας εργασίας για τη Γήρανση του πληθυσμού (Ageing Working Group) η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν .

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως..

Η λογική της συνάντησης των πετρελαιοπαραγωγών στη Ντόχα

Η λογική της συνάντησης των πετρελαιοπαραγωγών στη Ντόχα
Η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας, Βενεζουέλας και Κατάρ για το πάγωμα της παραγωγής έχει ήδη θέσει μία βάση για τις τιμές του αργού, ενώ μία συμφωνία αυτό το σαββατοκύριακο η οποία μπορεί να οδηγήσει στην συμπερίληψη άλλων χωρών μπορεί να επεκτείνει την ανάκαμψη, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ.

Αναλυτές κι επενδυτές αναρωτιούνται γιατί οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αφιερώσει τόσο πολλή διπλωματική ενέργεια στη συνάντηση της Doha στις 17 Απριλίου, τη στιγμή που οι περισσότεροι πιστεύουν πως το "πάγωμα" της παραγωγής θα έχει πενιχρή επίδραση στα επίπεδα παραγωγής αργού. Το γράμμα, μία πρόσκληση στη συνάντηση της Doha την οποία αρνήθηκε η Νορβηγία, ρίχνει λίγο φως στην υπόθεση.

Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί τις διαπραγματεύσεις μεταξύ..

Έτοιμες για ιδιωτικοποίηση Rosneft και Bashneft


Πανέτοιμες για ιδιωτικοποίηση είναι οι ρωσικές κρατικές ενεργειακές επιχειρήσεις Rosneft και Bashneft, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή του TASS, η οποία ωστόσο σημειώνει ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να λάβει όχι μόνο ένα μεγάλο αντίτιμο από την πώληση τους, αλλά και να εξασφαλίσει ότι το management θα είναι αποτελεσματικό.

«Rosneft και Bashneft είναι δύο περιουσιακά στοιχεία έτοιμα προς πώληση. Η ιδιωτικοποίησή τους δεν γίνεται μόνο..

Σήμερα παραλαμβάνουν τα ΕΛΠΕ το πρώτο φορτίο ιρανικού αργού προς την Ευρώπη


Σήμερα περιμένουν τα ΕΛΠΕ την άφιξη του πρώτου φορτίου αργού πετρελαίου από το Ιράν, το οποίο αποτελεί συνάμα και το πρώτο φορτίο που φτάνει στην Ευρώπη, όπως δήλωσε χθες ο Γιάννης Ψυχογυιός, Γενικός Διευθυντής Εφοδιασμού, Διύλισης και Πωλήσεων του ομίλου.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΔΙΣ για το Ιράν, ο κ. Ψυχογυιός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις νέες εξελίξεις που πυροδοτεί η λήξη των δυτικών κυρώσεων, καθώς πλέον το Ιράν επιστρέφει στη διεθνή σκηνή και συγκεκριμένα μπορεί να επαναλάβει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου προς την Ευρώπη και τη χώρα μας. Όπως εξήγησε, το ιρανικό αργό "ταιριάζει" ιδιαίτερα ..