Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τα ΕΛΠΕ χορηγός στην 45η συνάντηση πετρελαϊκών εταιρειών κεντρικής, νότιας, ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια άρχισε σήμερα στην Αθήνα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, η 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών Κεντρικής, Νότιας - Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας (CEEC Scout Group Meeting), στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι από συνολικά 80 Διεθνείς εταιρίες του κλάδου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται από το 1994, ανά εξάμηνο, στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες εταιρίες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ανταλλάσσονται εμπιστευτικές επιχειρηματικές και επιστημονικές πληροφορίες γύρω από τις δραστηριότητες των πετρελαϊκών στη περιοχή της Κασπίας, καθώς και στη Κεντρική και  Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ΕΛΠΕ, ως ο μεγαλύτερη Ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία, επέλεξε να..

Συναγερμός στη Στοκχόλμη: Διαρροή χημικών σε εργαστήριο


Διαρροή χημικών σημειώθηκε σήμερα σε εργαστήριο της Στοκχόλμης ενώ τουλάχιστον 500 άτομα έχουν ήδη εκκενώσει την γύρω περιοχή υπό τον φόβο έκρηξης. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today». όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα τρία από αυτά αισθάνθηκαν ζαλάδα αμέσως μετά τη διαρροή των αερίων, ενώ λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε άλλο ένα περιστατικό με τα ίδια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, τουλάχιστον..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΣΕΕΠ

Η διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ «αφουγκραζόµενη» το νοσηρό κλίµα της εποχής και προσπαθώντας να εκµεταλλευτεί στο έπακρο, κάθε δυνατότητα που της δίνεται από τη µνηµονιακή κατοχή στην πατρίδα µας, αποφάσισε και διατάσσει οριζόντιες περικοπές µισθών, κατάργηση επιδοµάτων, ωριµάνσεων, παροχών, απολύσεις και πρόσληψη εργολαβικών εργαζοµένων σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ενώ δηλαδή, η οικονοµική κατάσταση της Εταιρείας παραµένει σε καλά επίπεδα, αυτή προσπαθεί να αποδείξει πως το επιχείρηµα «βρήκαµε παπά, να θάψουµε πέντε έξι» υφίσταται!

            ∆ηλώνουµε την αµέριστη συµπαράστασή µας προς το δίκαιο αγώνα που οι εργαζόµενοι της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αποφάσισαν να δώσουν και προειδοποιούµε τη διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αλλά και κάθε διοίκηση που προσπαθεί να εκµεταλλευτεί την αγωνία των εργαζοµένων για επιβίωση, πως θα µας βρουν απέναντι τους και στο πλευρό όσων παλεύουν για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.


                                          Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Στις 2 Ιουνίου η ετήσια Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Τα ΕΛΠΕ καλούν τους μετόχους της σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί των ακολούθων θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης:

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: «Η ελληνική οικονομία αποκτά τα χαρακτηριστικά των αναπτυσσόμενων χωρών»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Οι υφεσιακές πολιτικές επέφεραν καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποκτά όλο και περισσότερο έντονα τα χαρακτηριστικά των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως προκύπτει από τη μελέτη του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στην ανταγωνιστικότητα τιμής της ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη και την ποιοτική/διαρθρωτική διάσταση της ανταγωνιστικότητας. Αρχικά παρουσιάζονται οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες παραγωγικές δυνατότητες και η συμβολή τους στην εξέλιξη της συνολικής παραγωγικότητας. Στη συνέχεια αναλύεται το συνολικό και κλαδικό μοναδιαίο κόστος εργασίας και με ποιον τρόπο οι μεταβολές στην παραγωγικότητα επιδρούν στο εργασιακό κόστος.

Βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια στο χωρο εργασιας
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Με τη λήξη της θητείας της εκλεγμένης σύμφωνα με το Ν.1568/85 Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων, καλείστε σε Γενική Συνέλευση με θέματα:

1. Απολογισμός απερχόμενης επιτροπής.
2. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή εκλογών για τη νέα ΕΥΑΕ ΒΕΘ.

Η γενική συνέλευση θα ..

ΙΕΑ: Προβλέπει μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά

ΙΕΑ: Προβλέπει μικρότερο πλεόνασμα πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά
Το συνολικό πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου κατά το α΄εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μικρότερο από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, λόγω της ισχυρής ζήτησης στην Ινδία και άλλες αναδυόμενες χώρες, δήλωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Η προσφορά θα υπερβαίνει τη ζήτηση κατά μέσο όρο κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016, κάτω από το 1,5 εκατ. που προβλεπόταν πριν από ένα μήνα λόγω της ισχυρής κατανάλωσης κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Παράλληλα επισημαίνει πως..

Εξοδο στις αγορές το β' εξάμηνο «βλέπουν» τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Τα Ελληνικά Πετρέλαια  ετοιμάζονται να βγουν στις αγορές για αναχρηματοδότηση του χρέους τους το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς βελτιώνονται οι ταμειακές ροές της εταιρίας και διαφαίνονται καλύτερες συνθήκες στην ελληνική αγορά χρέους, δήλωσε η διοίκηση της εταιρίας την Τετάρτη. 

"Προετοιμαζόμαστε για πιθανή αναχρηματοδότηση, υποθέτοντας ότι οι συνθήκες στις αγορές θα συμβάλουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία, που σημαίνει να μπορέσουμε να αντλήσουμε χαμηλότερα κουπόνια και βελτιωμένους όρους", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισης σε τηλεδιάσκεψη αναλυτών. 

Το χρέος των ΕΛΠΕ διαμορφωνόταν στα ..

Η Άγκυρα αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ - Τι αναφέρεται στην επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ


Με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνδέει η Άγκυρα την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με την Αίγυπτο, επαναλαμβάνοντας παράλληλα με επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της προς τον ΓΓ Του ΟΗΕ, τις γνωστές της θέσεις.

Η επιστολή εστάλη στις 28 Απριλίου, σε απάντηση επιστολής του Κύπριου Μονίμου Αντιπροσώπου, Νίκου Αιμιλίου, με αφορμή τουρκικές προκλήσεις. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.

«Πρώτον, θα ήθελα να δώσω έμφαση ότι ως η χώρα με τη μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έχει καταγράψει στα Ηνωμένα Έθνη (με δύο νότες το 2004 και το 2013) πως έχει από μόνα τους και εξ αρχής νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο δυτικά του 32ου μεσημβρινού, 16’ και 18’.”

Πρόκειται για καλά μελετημένη θέση της Τουρκίας που υποστηρίζει πως..

Στο «μίξερ» του EWG φόροι, χρέος και αυτόματες περικοπές

Στο «μίξερ» του EWG φόροι, χρέος και αυτόματες περικοπές
Σβήνουν και ξαναγράφουν το πακέτο της συμφωνίας κυβέρνηση και δανειστές.

Οι έμμεσοι φόροι που θα επιβληθούν από τον Ιούνιο, οι αυτόματες περικοπές για διόρθωση του ελλείμματος που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και η λύση για το χρέος, κρίνονται σήμερα στο euroworking group που συνεδριάζει σήμερα για να εποπτεύσει πώς ψηφίζονται τα νομοσχέδια και να αρχίσει να ετοιμάσει το πλαίσιο συμφωνίας για το χρέος, που θα έρθει προς έγκριση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ενδεικτικό της κρισιμότητος των αποφάσεων, είναι πως..

Ένας κόφτης στο Αριστεροχώρι..


 Το κοπέλι ο Μισελοζανάτσης, 
     ..αυτό το άνθος της ξεφτίλας, δήλωσε πως  ''έκανα δημοσκόπηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους μου και βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφίσω το Ασφαλιστικό. Ρώτησα τον κόσμο, βλέπετε...''

     Καταλάβαμε όλοι;
     Δεν είναι ότι κάνουν αυτά
που κάνουν, είναι και θρασείς κιόλας. Και είρωνες. Και περιπαίζουν. Και εμπαίζουν. Και προκαλούν.
     Καμία αίσθηση ντροπής. Καμία τάση μεταμέλειας ή  χαμηλού τόνου.
     Μόνον αίσθηση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Α.Ε. ΒΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια στο χωρο εργασιας
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

       Ολοκληρώθηκε η θητεία της Επιτροπής Υγιεινής και  Ασφάλειας Εργασίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας και σας καλούμε στην Απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 16/05/2016 και ώρα 11.00-15.00 στα γραφεία του Σωματείου μας, προκειμένου να γίνει Απολογισμός του έργου της ΕΥΑΕ ΒΕΕ και να εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή που θα φροντίσει για τη διεξαγωγή των εκλογών και την ανάδειξη νέας επιτροπής ΕΥΑΕ.

         Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική  Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 19/05/2016 και ώρα 11.00-15.00.



Τα μέλη της Ε.Υ.Α.Ε. ΒΕΕ..