Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Χούντα Ιμαλαϊων..


Τί γίνεται στην Γαλλία;  Εξέγερση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
     Πώς; Με τεράστιες συγκεντρώσεις, με πορείες, και εκτεταμένα επεισόδια αφού οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής χτυπάνε στο ψαχνό.
     Πόσο καιρό γίνεται αυτό; Πολύ καιρό. Κοντεύει μήνας.

     Κι εμείς γιατί δεν
παίρνουμε είδηση τίποτα; Γιατί τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ασυρμάτου.
     Γιατί; Για να μην..

Ο ΚΟΦΤΗΣ !...

Γιατί δεν ήρθε ο Aliyev για τα εγκαίνια του TAP;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί δεν ήρθε ο Aliyev για τα εγκαίνια του TAP;
Χθες ολοκληρώθηκε και επισήμως αυτό που οι ειδικοί της αγοράς ενέργειας είχαν αποκαλέσει κούρσα των αγωγών, για τον περίφημο νότιο διάδρομο του φυσικού αερίου. Πρόκειται για τον ανταγωνισμό μεταξύ διαφόρων επενδυτικών και πολιτικών προτάσεων που είχαν υποβληθεί για την κατασκευή έργων μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή. Και ενώ όταν η κούρσα αυτή ξεκίνησε, ο αγωγός TAP είχε μηδενική πολιτική ή κρατική στήριξη (ακόμη και οι ελληνικές κυβερνήσεις αρχικά υποστήριζαν τον αγωγό ITGI λόγω συμμετοχής σε αυτόν της ΔΕΠΑ) τελικά το έργο με την καλύτερη επιχειρηματική λογική, που διασφάλιζε την καλύτερη οικονομική απόδοση για τους μετόχους και την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος αερίου στο Αζερμπαϊτζάν (το οποίο και θα μεταφέρεται μέσω του TAP προς την Ευρώπη), ήταν εκείνο που χθες ξεκίνησε να κατασκευάζεται. Ακόμη και η αμερικανική πλευρά, που την τελευταία τριετία εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής του TAP, ή οι Βρυξέλλες, θυμίζουμε ότι επί χρόνια υποστήριζαν το φαραωνικό έργο του αγωγού Nabucco. Μπροστά στην αλήθεια των αριθμών όμως, ενιότε οι πολιτικές σκοπιμότητες υποχωρούν. 

Η ελληνική στροφή γύρω από το έργο πάντως ήταν εντυπωσιακή και η ένθερμη υποστήριξη της Αθήνας επισφραγίστηκε με..

Με λύση "win-win" για Socar και Δημόσιο δουλεύει η ΡΑΕ ως προς την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ


Συμβιβαστική λύση για τις ταρίφες του ΔΕΣΦΑ που θα ικανοποιεί τόσο το Δημόσιο, όσο και την SOCAR (και κυρίως τον υποψήφιο αγοραστή του 17% του διαχειριστή, όρος που έχει τεθεί από τη Κομισιόν για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης που σέρνεται εδώ και μια τριετία), μελετά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, δηλαδή και να αυξηθούν τα τέλη χρήσης ώστε τα έσοδα του ΔΕΣΦΑ να είναι ρεαλιστικά για τον επενδυτή, και να μην εκτιναχθούν όμως αυξανόμενα σε ποσοστά 60% επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους καταναλωτές, όπως προέβλεπαν τα αρχικά σενάρια, η ΡΑΕ έχει λάβει "γραμμή" από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και εξετάζει την αλλαγή του κανονισμού τιμολόγησης, κάτι που φαίνεται ότι έχουν αποδεχτεί και οι Αζέροι της SOCAR.

Σε δύο άξονες κινείται ..

Ποιό είναι το μέταλλο το οποίο δεν ξέρει κανείς αλλά όλοι θέλουν να αποκτήσουν;

Ποιό είναι το μέταλλο το οποίο δεν ξέρει κανείς αλλά όλοι θέλουν να αποκτήσουν;
Τα ορυχεία και η βιομηχανία ατσαλιού υποτιμήθηκαν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της κρίσης των εμπορευμάτων, που πολλά εξ αυτών απλά αφέθηκαν από τους κατόχους τους για να μειώσουν τα κόστη και τα χρέη. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα μέταλλο το οποίο φαίνεται πως τραβάει τα επενδυτικά φώτα πάνω του.

Το νιόβιο, του οποίου το όνομα βασίστηκε σε αυτό της..

ΠΟΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Π.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεδρίαση του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι οι επόμενοι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, μέρος της ΔΕΠΑ, του Ελ.Βενιζέλος, Τουριστικών Λιμένων - Μαρίνων και Ακινήτων του Δημοσίου .

Γνωρίζουμε από δημοσιογραφικές πηγές ότι το Asset Development Plan του ΤΑΙΠΕΔ με τις 19 αποκρατικοποιήσεις θα έρθει προς έγκριση στο ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) . Σε αυτό οι συμμετέχοντες Υπουργοί και η Κυβέρνηση συνολικά θα αποφασίσει ή για πωλητήρια άμεσα των επιχειρήσεων που αποτελούσαν κόκκινες προεκλογικές σημαίες ή να δώσει έστω μία επιμέρους απάντηση στο ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και προς όφελος ποιου ;;;

Άλλο πράγμα..

Ολλανδοί φτιάχνουν φυτά που θα φυτρώνουν στον Άρη και το Φεγγάρι

Ολλανδοί φτιάχνουν φυτά που θα φυτρώνουν στον Άρη και το Φεγγάρι
Μία μέρα, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα υπάρχει ζωή στον Άρη, όμως δεν θα πρόκειται για Αρειανούς, αλλά για Γήινους οι οποίοι θα εγκατασταθούν στον Κόκκινο Πλανήτη.

Πενήντα άνδρες και 50 γυναίκες ήδη έχουν επιλεγεί για την αποστολή με στόχο τη δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στον Άρη.

Την ίδια ώρα ερευνητές σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας έχουν καταφέρει να φτιάξουν φυτά τα οποία φυτρώνουν σε έδαφος..