Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΡΑΦΩ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Θα σηκώσω το γάντι να πω απλά πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας ανθρωπος συνάδελφος και εργαζόμενος όταν με την δική του ανέχεια ίσως και υποστήριξη, όλα αυτά που κατηγορεί τα πράττει και στο Δ.Σ του σωματείου μας αλλά και στην επιτροπή ΕΥΑΕ διπλοθεσιτης και αναφέρει για καρέκλες και ας μας πουν όλοι αυτοί που τώρα κατηγορούν αυτοί δεν ήταν μαζί με τους Συντονιστές δεν ήταν γραμματέας ποιος του απαγόρευσε να υλοποιήσει αυτά που έχοντας την ευθύνη & τη δυνατότητα κατηγορεί ότι δεν το έπραξαν οι άλλοι.

Η αυτοκριτική σου συναδελφε..

Τι μείωσε τις εκπομπές CO2 απ' την ηλεκτροπαραγωγή των ΗΠΑ το 2015; Μήπως τα αιολικά; Ποια αιολικά;


Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το Energy Information Administration (ΕΙΑ) των ΗΠΑ, οι εκπομπές CO2 απ' τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής παρουσίασαν το 2015 μείωση 21% ως προς τα επίπεδα του 2005 και επέστρεψαν στα επίπεδα του 1993. Όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα, οι εκπομπές CO2 της ηλεκτροπαραγωγής κορυφώθηκαν  το 2007 κι έκτοτε μειώνονται με μικρά άλματα το 2009, 2012 και 2015, ενώ τις ενδιάμεσες χρονιές οι εκπομπές παραμένουν περίπου σταθερές ή και με μικρή αύξηση.

Απ' το διάγραμμα είναι εμφανές πως η μείωση οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση των εκπομπών από ανθρακική ηλεκτροπαραγωγή, αντίθετα οι εκπομπές από φυσικό αέριο αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια, μετά την επανάσταση του φθηνού σχιστολιθικού φυσικού αερίου και της αυξημένης χρήσης του στην ηλεκτροπαραγωγή.



Όπως δείχνουν τα αναλυτικά δεδομένα της ηλεκτροπαραγωγής για το σύνολο του 2015, οι μειωμένες εκπομπές οφείλονται πρώτα και κύρια σε μείωση της ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο (-14,3%, από 1581,7TWh σε 1356TWh), καθώς τα παλιά εργοστάσια, που αποσύρονται λόγω ηλικίας, (σε συνδυασμό με τα νέα όρια για εκπομπές υδραργύρου και άλλων ρύπων), υποκαθίστανται από εργοστάσια φυσικού αερίου, τα οποία κατασκευάζονται με τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου, που έχει υψηλότερη απόδοση: η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 18,5% (από 1126,6TWh σε 1335,1TWh). Ως μέτρο σύγκρισης, το 2000 η παραγωγή από φυσικό αέριο ήταν μόλις

Τί ζητούν οι δανειστές για ομαδικές απολύσεις - απεργίες και συνδικαλιστικό νόμο


Βαθιές αλλαγές στα εργασιακά βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές, τόσο για τις ομαδικές απολύσεις, όσο και για τις αποφάσεις κήρυξης απεργιών και τον περιορισμό της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις συζητήσεις Αθήνας- δανειστών, ενώ αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, τόσο κοινωνικές, όσο και εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις δεν θεωρούνται- από ειδικούς και πρώην στελέχη του υπουργείου Εργασίας που μετείχαν παλιότερα σε διαπραγματεύσεις- τόσο κρίσιμες, όσο εκείνες στον συνδικαλιστικό νόμο.

Οι προτάσεις των δανειστών για το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι:

CERN: Πείραμα για τη σπορά νεφών αμφισβητεί όλα τα κλιματικά μοντέλα

cern-pirama-spora-nefon-amfisviti-klimatika-montela
Η σπορά νεφών συνήθως χρησιμοποιείται ως τεχνική για την πρόκληση βροχοπτώσεων σε ξηρές περιοχές.

Ωστόσο, μια ανακάλυψη σχετική με τη φυσική εκδοχή της διαδικασίας αποκαλύπτει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Κλίμα της Γης.

Ο σχηματισμός των νεφών μπορεί να ενισχυθεί από μια χημική ουσία που εκλύουν τα δέντρα. Δύο ξεχωριστά πειράματα απέδειξαν ότι κάποια συγκεκριμένα μόρια που απελευθερώνουν τα δέντρα μπορούν πράγματι να σπείρουν νέφη.

Εάν τα συμπεράσματα αυτών των μελετών επιβεβαιωθούν τότε..

Ανατροπή: Ανιχνεύθηκαν στον «κομήτη Ροζέτα» χημικές ουσίες-κλειδιά για την ανάπτυξη της ζωής

Comet67P

Χημικές ουσίες ζωτικές για την εμφάνιση και την εξέλιξη της ζωής στη Γη ανιχνεύθηκαν στον «κομήτη Ροζέτα»

Μεταξύ των ουσιών το αμινοξύ γλυκίνη και ο φώσφορος, βασικά συστατικά του DNA και των κυτταρικών μεμβρανών, ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, γνωστό και ως «κομήτη της Ροζέτα».
Η ανακάλυψη ενισχύει το «σενάριο» ότι..

Στην MSComm ΕΚΟ και ΕΛΠΕ


H ΕΚΟ ΑΒΕΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ανέθεσαν στην MSComm το σύνολο της επικοινωνίας τους.

Η συνεργασία φορά διαφημιστικές υπηρεσίες όπως Στρατηγική εταιρικής και προϊοντικής επικοινωνίας, στρατηγική και ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Internal Communication, προωθητικών ενεργειών, καθώς και υπηρεσίες δημιουργικού σχεδιασμού, ψηφιακής επικοινωνίας και κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ήδη έχουν υλοποιηθεί και «τρέχουν» στα μέσα ενέργειες δημοσιότητας (Καταχωρίσεις και Social Media), που αφορούν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ, όπως τα  HELPE Village, πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και δράσεις που δίνουν ευκαιρίες γνώσεων και απασχόλησης σε παιδιά και νέους.


ΠΗΓΗ:marketingweek.gr

Ποιες συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας κλείστηκαν


Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών υπεγράφησαν μεταξύ των δύο πλευρών, μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.   

Μεταξύ άλλων υπεγράφησαν Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία).   

Επιπλέον, υπεγράφησαν..

Tass: Αμερικανικό και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τις ρωσικές αποκρατικοποιήσεις


Επενδυτές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ συζητούν ενεργά τη συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δηλώνοντας έτοιμοι να αναλάβουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους που ενέχει μια τέτοια κίνηση, δήλωσε ρωσικό πρακτορείο TASS καλά πληροφορημένη πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, «είμαστε σε επαφές με πολλούς επενδυτές και στρατηγικούς αναλυτές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η πιθανότητα να λάβουν μέρος στις ιδιωτικοποιήσεις φαντάζει ..

Ρομπότ που νιώθουν πόνο


Ένα τεχνητό ρομποτικό νευρικό σύστημα που θα «διδάσκει στα ρομπότ να νιώθουν πόνο» και να αντιδρούν γρήγορα για να αποφεύγουν ζημιά στα εξαρτήματά τους, αναπτύσσουν Γερμανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Leibniz στο Αννόβερο.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τη δουλειά τους την προηγούμενη εβδομάδα στην IEEE International Conference on Robotics and Automation (ICRA) στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Μιλώντας στο IEEE Spectrum, ο Γιόχαν Κουν, ένας εξ αυτών, εξηγεί ότι ..

Υποθαλάσσιο καλώδιο από Microsoft και Facebook κατά μήκος του Ατλαντικού


Στην κατασκευή εγκατάσταση του υποθαλάσσιου καλωδίου MAREA, κατά μήκος του Ατλαντικού, προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Facebook.

Το καλώδιο αυτό αποτελεί το νέο βήμα των εταιρειών στον τομέα των υποδομών cloud, και όπως αναφέρεται σε blogpost της Microsoft, θα βοηθήσει στο..