Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Κομισιόν: Καμία αλλαγή στον τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Από το capital.gr
"Πάγο" σε οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού όπως αυτός θεσπίστηκε το 2013 - αν πρώτα δεν υπάρξει διαβούλευση και συμφωνία - βάζει  το συμπληρωματικό Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο 4172/2013 ο εθνικός κατώτατος μισθός καθορίζεται από τον Υπ. Εργασίας και πρέπει να είναι συμβατός με την πορεία της οικονομίας και της παραγωγικότητας.

Εξάλλου το Μνημόνιο δεν επιτρέπει καμία αλλαγή –χωρίς διαβούλευση και συμφωνία- στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αντίθετα ενθαρρύνει αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου.

Κομβικό ρόλο στο προχώρημα της επικείμενης εργασιακής μεταρρύθμισης  θα παίξει το πόρισμα της επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, το οποίο θα εκδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Αναλυτικά το κείμενο του νέου Μνημονίου [upd]

Αποτέλεσμα εικόνας για Μνημονίου
Από το pronews.gr
Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο για το συμπληρωματικό μνημόνιο, που ενέκριναν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Σε 41 σελίδες καταγράφονται οι νέες υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτύχει. Ταυτόχρονα, στάλθηκε και επικαιροποιημένη λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί η βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες:

Wood Mackenzie: Περικοπές 1 τρισ. δολ. σχεδιάζουν οι πετρελαϊκές ως το 2020

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Οι εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων κατά 1 τρισ. δολάρια, στο διάστημα 2015-2020, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Wood Mackenzie.

Η αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία, περιλαμβανομένων των παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει ήδη προχωρήσει σε..

Βράβευση εταιρειών με υψηλές επιδόσεις σε θέματα ΕΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Βράβευση 16 εταιρειών για τις υψηλές επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ
Από το 4green.gr
Στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία, βραβεύτηκαν 17 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2014, εφαρμόζοντας υπεύθυνες πρακτικές ΕΚΕ.

Οι επιδόσεις αυτές κρίθηκαν σύμφωνα με τον...

ΠΡΟΧΩΡΑ !..

Τα 10 μέτρα που θα φέρουν εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα 10 μέτρα που θα φέρουν εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα
Από  το newsbomb.gr
Διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα και δημιουργούν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με μισθούς πείνας - Πώς οι δανειστές διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα γεμίζοντας την Ελλάδα ΕΟΖ

Μετά το τσουνάμι φόρων, την πώληση των δανείων σε funds και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών , το σχέδιο απόλυτης φτωχοποίησης των Ελλήνων συνεχίζετια και από φθινόπωρο έρχεται και ο εργασιακός Μεσαίωνας για να ισοπεδωθεί οριστικά η ελληνική κοινωνία.
Κεκτημένα χάνονται και τα εργασιακά δικαιώματα θα αποτελούν παρελθόν καθώς το όραμα των δανειστών για φθηνούς και απροστάτευτους εργαζόμενους, δεκτικούς στους όρους των εργοδοτών, γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015) η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την υποχρέωση να ..

H Saudi Aramco εισέρχεται στην Βαλτική μέσω των πολωνικών διυλιστηρίων PKN

Αποτέλεσμα εικόνας για H Saudi Aramco εισέρχεται στην Βαλτική μέσω των πολωνικών διυλιστηρίων PKN
Από το naftikachronika.gr
Η Saudi Aramco και το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen υπέγραψαν τον Μάιο συμφωνία, μετά από εντατικές συνομιλίες, με βάση την οποία η Aramco θα προμηθεύει την PKN με περίπου 200.000 τόνους αργού πετρελαίου μηνιαίως. Η παράδοση των ποσοτήτων του πετρελαίου αναμένεται να..

Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του International Energy Agency (IEA) Φατίχ Μπιρόλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο ενός φόρουμ για την ενέργεια που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Sabanci στην Κωνσταντινούπολη, το μέλλον για την αγορά του μαύρου χρυσού παραμένει δυσοίωνο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο «Ανατολή» ότι..

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

«Έπιασε Ταβάνι» η Παραγωγή Πετρελαίου Στο Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για «Έπιασε Ταβάνι» η Παραγωγή Πετρελαίου Στο Ιράν
Από το energia.gr
Το Ιράν υπερέβη τις προσδοκίες της αγοράς με την ταχύτητα με την οποία κατάφερε να αυξήσει τις εξαγωγές αργού μετά την άρση των κυρώσεων νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα έχει πλέον εξαντλήσει τα όρια του, ενώ η επιπλέον αύξηση της παραγωγής απαιτεί επενδύσεις δεκάδων δισ. δολαρίων, κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον εκτιμάται ότι δεν είναι εφικτό.

Όταν υπεγράφη τον περασμένο Ιανουάριο η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, οι περισσότεροι αναλυτές αμφέβαλαν για το κατά πόσον το Ιράν θα μπορούσε να επιτύχει μία μεγάλη αύξηση της παραγωγής αυτή τη χρονιά. 

Ωστόσο, το Ιράν διέψευσε όλες τις προβλέψεις, αυξάνοντας...

Ζωηρό ενδιαφέρον για το 3o γύρο αδειοδότησης υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζωηρό ενδιαφέρον για το 3o γύρο αδειοδότησης υδρογονανθράκων
Από το sigmalive.com
Η γεωλογία του Ζορ ανατρέπει τα δεδομένα για την προοπτική εντοπισμού μεγάλων πεδίων υδρογονανθράκων.

Μετά τις συμφωνίες για συνεργασία ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, η πρόσφατη ανακάλυψη του γιγαντιαίου πεδίου φυσικού αερίου Ζορ, στα ανοικτά της Αιγύπτου, δίνει νέες δυνατότητες για περισσότερες επενδύσεις και συνεργασίες. Επίσης είναι ενδεδειγμένη η αυξημένη συνεργασία ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς, την κυβέρνηση και την βιομηχανία πετρελαίου, για το αμοιβαίο συμφέρον και το καλό της κοινωνίας.

Αυτά και άλλα πολλά επισημάνθηκαν στη..

Στοιχεία σοκ για αύξηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Στοιχεία σοκ για αύξηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα
Από το capital.gr
Τα τελευταία στοιχεία των εταιρειών εμπορίας δείχνουν ότι το Μάιο η κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε κατά 8% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία του Ιουνίου, δείχνουν νέα υποχώρηση και για τα δύο καύσιμα κίνησης, δηλαδή τη βενζίνη και το ντίζελ.

Στην αρνητική για την αγορά εικόνα αυτή που δοκιμάζει εκ νέου τις αντοχές του κλάδου έρχεται να προστεθεί η πληροφορία ότι αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν ανεξάρτητες μελέτες φορέων που επικεντρώθηκαν στο καυτό θέμα του λαθρεμπορίου. Και παρότι η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων και της αθέμιτης κερδοσκοπίας σε βάρος των κρατικών εσόδων αλλά και των καταναλωτών αποτελούσε μία από τις σημαίες της κυβέρνησης, φαίνεται ότι και εδώ έχουμε μια εντελώς διαφορετική – αρνητική – εικόνα. 

Οι μελέτες, για τα αποτελέσματα των οποίων είναι..