Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

«Πάμε Κατασκήνωση!»: Τα ΕΛΠΕ Προσφέρουν και Εφέτος Δωρεάν Διακοπές σε Παιδιά Από τους Όμορους Δήμους

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πάμε Κατασκήνωση!»: Τα ΕΛΠΕ Προσφέρουν και Φέτος Δωρεάν Διακοπές σε Παιδιά Από τους Όμορους Δήμους
Από το energia.gr
Μια σημαντική δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης υλοποιείται και φέτος από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Το πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση» δίνει την ευκαιρία δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών σε κατασκηνώσεις, για παιδιά από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των όμορων Δήμων του Θριασίου και της Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Όπως κάθε χρόνο, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εξασφάλισαν θέσεις σε..

Επανεκλογή των ΕΛΠΕ στο ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Από το energypress.gr
Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εταιρεία-μέλος στο Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) από της ιδρύσεως του, εξελέγη εκ νέου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, με εκπρόσωπο την κα Πηνελόπη Παγώνη, Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 13 Ιουνίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο ΣΕΧΒ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994 από τις 28 μεγαλύτερες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία χημικών προϊόντων στην Ελλάδα, ενώ από τον Ιούνιο του 1994 είναι πλήρες μέλος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας – CEFIC, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το καταστατικό, οι αρχαιρεσίες νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ομιλία απηύθυνε ο..

71 χρόνια από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη

Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean: Η Αγορά Πετρελαίου Δείχνει το Δρόμο για Επανεκκίνηση και Ανάκαμψη

Αποτέλεσμα εικόνας για Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean: Η Αγορά Πετρελαίου Δείχνει το Δρόμο για Επανεκκίνηση και Ανάκαμψη
Από το energia.gr
Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου το ενδιαφέρον της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στρέφεται στην Αθήνα και το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας η σημαντικότερη περιφερειακή διεθνής εκδήλωση της αγοράς πετρελαίου Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean. Με τη σφραγίδα της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων ROTA A.E. αλλά και του βρετανικού οργανισμού ITE GROUP PLC, και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( ΙΕΝΕ), η “Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ενεργειακής αγοράς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία.Το energia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του σημαίνοντος αυτού διεθνούς event.

Ειδικότερα, η αγορά έρευνας και παραγωγής αναζητεί ένα νέο..

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ !...

Αλλαγή στρατηγικών επιλογών για το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγή στρατηγικών επιλογών για το Ιράν
Από το naftikachronika.gr
Το Ιράν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, υπέγραψε πρόσφατα νέες καινοτόμες συμφωνίες για την εκμετάλλευση και πώληση αργού πετρελαίου σε επτά ευρωπαϊκές εταιρείες.

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν με τις εταιρείες Saras SpA και Eni της Ιταλίας, Repsol της Ισπανίας, τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., τη γαλλική Total, την ελβετική Vitol, και τη Lukoil της Ρωσίας. Οι συμφωνίες αφορούν την πώληση 700 χιλιάδων βαρελιών την ημέρα (BPD) με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ενώ οι εξαγωγές έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα ..

Η μεγάλη «ντροπή» για το λιμάνι του Αμπερντήν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το naftikachronika.gr
Ένα πλοίο εφοδιασμού υπεράκτιας εξέδρας στη Βόρεια Θάλασσας επιθεωρήθηκε πρόσφατα από την ακτοφυλακή στη Σκωτία, με αποτέλεσμα την απαγόρευση απόπλου του μετά από καταγγελίες τοπικών ναυτεργατικών συνδικάτων για μη καταβολή δεδουλευμένων στο 15μελές πλήρωμα του πλοίου.

Το MV Malaviya 7, με σημαία Ινδίας, κρατήθηκε στο Aberdeen την Τετάρτη μετά από καταγγελίες που φέρουν τη διαχειρίστρια εταιρεία να μην έχει καταβάλει τους μισθούς των ναυτικών για σχεδόν δύο μήνες, γεγονός που επιτρέπει την απαγόρευση απόπλου ενός πλοίου από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές στο πλαίσιο της MLC.

Τοπικές ναυτεργατικές ενώσεις και ΜΜΕ περιγράφουν..

Νορβηγία: Στοπ στα βενζινοκίνητα έως το 2025

Αποτέλεσμα εικόνας για Νορβηγία: Στοπ στα βενζινοκίνητα έως το 2025
Από το tovima.gr
Ενώ οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων καλπάζουν στη Νορβηγία, η χώρα των φιορδ μελετά το ενδεχόμενο να... μηδενίσει σε ορίζοντα δεκαετίας την κυκλοφορία αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Το σχέδιο για την υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση στη χώρα μετά το 2025 αποκάλυψε η ημερήσια νορβηγική εφημερίδα «Dagens Næringsliv». Σύμφωνα με το γαλλικό οικονομικό φύλλο «Les Echos», το σχέδιο στηρίζουν ρητά το..

Η κακή συμπεριφορά του προϊσταμένου αυξάνει το εργασιακό στρες

Αποτέλεσμα εικόνας για Η κακή συμπεριφορά του προϊσταμένου αυξάνει το εργασιακό στρες
Από το naftemporiki.gr
Οι εργαζόμενοι που είναι δέκτες αγένειας και αδικίας κινδυνεύουν από εργασιακό στρες και κατ’ επέκταση να εμφανίσουν ένα καρδιαγγειακό νόσημα ή να πάθουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο, όπως επεσήμαναν Βρετανοί επιστήμονες, μετά την τελευταία έρευνα που έκαναν.

Συγκεκριμένα, η επιρροή της συμπεριφοράς των ατόμων που προΐστανται των εργαζομένων μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών, οι οποίοι θέλησαν να εξακριβώσουν το κατά πόσο η συμπεριφορά του προϊσταμένου προς τον εργαζόμενο, ευθύνεται για την αυξημένη νοσηρότητα από καρδιαγγειακά και κατ’ επέκταση για τα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας.

Για να λύσουν αυτές τις απορίες οι επιστήμονες..

Πρωτοφανής μείωση στα καύσιμα τον Ιούνιο- Έξαρση της παραβατικότητας

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
Από το reporter.gr
Κλιμάκωση της ύφεσης στην αγορά καυσίμων δείχνουν τα ανεπίσημα στοιχεία για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, με τις βενζίνες να καταγράφουν πρωτοφανή μείωση της τάξης του 17% και στο πετρέλαίο κίνησης κατά 8%, ως συνέχεια του αρνητικού κλεισίματος το Μαίου και για τα δύο καύσιμα στο -8%.

Η εξέλιξη προκαλεί έντονες ανησυχίες στην αγορά η οποία ανέμενε ενίσχυση της ζήτησης με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ πρόσθετο προβληματισμό προκαλεί η διαπίστωση διόγκωσης του φαινομένου των “πειραγμένων” αντλιών αλλά και του λαθρεμπορίου, καθώς προβλέπεται έξαρση από τον Ιανουάριο του 2017 όταν και θα ισχύσουν οι νέοι αυξημένοι ΕΦΚ.

Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ..