Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πτώση 3,1% για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το newmoney.gr
Υποχώρησε σήμερα το πετρέλαιο, μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση στην οποία σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη του από τον Απρίλιο, με την τιμή του ωστόσο να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου από τα μέσα του 2009.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,55 δολάρια ή 3,1% και έκλεισε στα 48,33 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο τριμήνου ωστόσο, η τιμή του αργού αυξήθηκε κατά 26,1%.

Το Brent παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,8% ή 93 σεντς, στα 49,68 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Σε επίπεδο τριμήνου ενισχύθηκε κατά 25,5%.

Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι η μέρα έχει 16 ώρες και η γη περιστρέφεται πιο γρήγορα [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι η μέρα έχει 16 ώρες και η γη περιστρέφεται πιο γρήγορα [Βίντεο]
Από το pronews.gr
Ο Γερμανός επιστήμονας, Δρ Σούμαν, μετά από έρευνα που έχει διεξάγει, ισχυρίζεται πως η γη περιστρέφεται πιο γρήγορα. Έτσι η μέρα που ζούμε είναι μικρότερη από ό,τι νομίζουμε.

Η μελέτη που ονομάζεται (Schumann Resonance , ή SR), ασχολείται με την Μεταφυσική και την Αστροφυσική και εξηγεί γιατί η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα.

Έτσι με βάση την έκθεση του Πανεπιστημίου του Μονάχου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...

Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των 9500 καθαριστριών που εργάζονται στα σχολεία όλης της χώρας και οι οποίες με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Οι σχολικές καθαρίστριες αμείβονται με αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ το μήνα και αυτόν τον πενιχρό μισθό η κυβέρνηση αποφάσισε να τον μειώσει κατά 10%.Παρά το γεγονός μάλιστα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου) το κράτος τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ΄ αποκοπή και χωρίς δικαιώματα. Δεν έχουν ωράριο εργασίας ούτε δικαίωμα σε νόμιμη άδεια, σε άδεια ασθένειας ή μητρότητας.Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα απόφαση με την οποία θα πράττει το νόμιμο και αυτονόητο. 

 Θα δίνει πλήρη και σταθερή εργασία στις σχολικές καθαρίστριες, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αξιοπρεπείς αμοιβές και με διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. 

Το Brexit θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ή μήπως αποδειχθεί η μεγάλη ευκαιρία του Τσίπρα;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όλοι ξέρουμε πια πως οι Βρετανοί αποφάσισαν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου Brexit, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στο Βερολίνο: ένα αιώνα μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και 72 χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Βρετανοί δεν δέχονται να ζουν σε μια Γερμανική Ευρώπη, μια Ευρώπη που οι Γερμανοί ελέγχουν χωρίς να χρειάζονται πια τη Βέρμαχτ, τους αρκεί να ελέγχουν το ευρώ και την ενέργεια.

Η ΕΕ έχει πάρει ένα εντελώς στραβό δρόμο, έχει γίνει η "ΕΟΚ των μονοπωλίων" που όλοι φοβόντουσαν πάντα και δεν έχει καμιά σχέση με την "Ευρώπη των λαών", που ονειρευόταν ο Σημίτης όταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 τον είχε διαγράψει ο Ανδρέας απ' το τότε ΠΑΣΟΚ του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Σ' αυτή την ΕΕ των πολυεθνικών και των τραπεζιτών οι πολίτες φαίνεται να είναι απλά..

OPEC: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή αργού τον Ιούνιο λόγω Νιγηρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το newmoney.gr
Αύξηση κατέγραψε τον Ιούνιο η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα μέλη του OPEC  φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία της Νιγηρίας ανακάμπτει την ίδια ώρα που το το Ιράν και οι υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής ενισχύουν τις προμήθειες.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή από τον OPEC αυξήθηκε στα 32,82 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτόν τον μήνα από 32,57 εκατ. το Μάιο. Το νούμερο αυτό είναι υψηλότερο από τα 32,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα οποία είχε διαμορφωθεί η παραγωγή τον Ιανουάριο, μετά την επιστροφή της Ινδονησίας ως μέλος του πετρελαϊκού καρτέλ.

Η μεγαλύτερη άνοδος τον Ιούνιο καταγράφηκε στην Νιγηρία, όπου η παραγωγή είχε πέσει σε χαμηλό 20ετιας λόγω των επιθέσεων ένοπλων ομάδων σε εγκαταστάσεις.

Σκοτεινή ήπειρος..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Σε μιά κανονική Ένωση και όχι στην Ευρωπαϊκή νεοναζιστική "Ένωση" που ζούμε, τέτοια δήλωση θα προκαλούσε την οργή όλων των πρωθυπουργών των κρατών-μελών,
     ..και την απαίτηση άμεσης παραίτησης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

     Ειδικά ο δικός μας
εγνωσμένης αξίας πολιτικός απατεώνας, και πρωθυπουργός,
     ..αυτός που σε άλλες ..

Έρευνα: Έκλεισε το παράθυρο για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνα: Έκλεισε το παράθυρο για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου
Από το naftemporiki.gr
Το όριο της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, για το οποίο οι ευάλωτες κλιματικά χώρες επέμειναν να συμπεριληφθεί στην πρόσφατη συμφωνία του Παρισιού, μπορεί να είναι ήδη ανέφικτο, σύμφωνα με έρευνα Αυστριακών επιστημόνων.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τους κατοίκους περιοχών όπως οι ακτές του Μπαγκλαντές ή νησιά με χαμηλό υψόμετρο όπως το Κιριμπάτι, που αναμένεται να βιώσουν κύμα φυγής κλιματικών προσφύγων.

Οι ερευνητές υπολόγισαν πως ..

Οι Μεταβολές των Νόμων 4387/2016 & 4389/2016

Νορβηγία: Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό κλάδο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαϊκό κλάδο
Από το left.gr
Ξεκίνησαν σήμερα τη Νορβηγία οι διήμερες μισθολογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενεργειακών εταιριών και των εργατικών συνδικάτων με στόχο να αποτραπούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν κατά 12% την παραγωγή αργού από τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Αερίου (NOG)

Τα συνδικάτα ζητούν μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες με αυτές σε άλλους κλάδους, ενώ οι παραγωγοί θέλουν οι εργαζόμενοι να μην εγείρουν τέτοια αιτήματα και να αποδεχθούν περισσότερο ευέλικτες εργασιακές πρακτικές, επικαλούμενοι τις αδύναμες τιμές πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για ..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Τακτικό Δ.Σ.

Αποτέλεσμα εικόνας για πσεεπ
Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Την Τρίτη 28/06/2016 πραγµατοποιήθηκε το Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Τα θέµατα
που συζητήθηκαν ήταν τα εξής

Greenpeace προς Τσίπρα: Πείτε όχι στη συμφωνία ΤΤΙΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για Greenpeace προς Τσίπρα: Πείτε όχι στη συμφωνία ΤΤΙΡ
Από το topontiki.gr
Ξεκάθαρο «όχι» στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ, καλεί την κυβέρνηση να διατυπώσει η Greenpeace.

Με επιστολή του  προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, επισημαίνει στον πρωθυπουργό ότι κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 και 29 Ιουνίου, η Ελλάδα θα πρέπει να αρνηθεί να ανανεώσει την εντολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μία συμφωνία που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση που βαραίνει τη χώρα μας και θα πλήξει περαιτέρω τους πολίτες της.

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμα ότι..

Η Ρωσία πρώτη προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία ως πρώτη προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας, καθώς οι ποσότητες που εξάγει στη συγκεκριμένη αγορά σημείωσαν άνοδο 42% στους 22 εκατ. τόνους στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές τελωνειακές αρχές.

Οι αντίστοιχες ποσότητες από τη Σαουδική Αραβία έφτασαν στο ίδιο διάστημα τους 21,8 εκατ. τόνους, αυξημένες κατά 3,9%. Τρίτη μεγαλύτερη προμηθευτής είναι η Αγκόλα με 18,5 εκατ. τόνους.

Παράλληλα, το Πεκίνο αύξησε τις εισαγωγές του από το Ιράκ, το Ιράν, το Ομάν, τη Βραζιλία, το Κουβέιτ, τη Βενεζουέλα και τα ΗΑΕ.

ΓΣΕΕ:ΜΕ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Από το gsee.gr
Με μία απαράδεκτη πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, επιχειρεί να περιορίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στο Ίδρυμα αλλά και του σωματείου τους.

Σε e-mail το οποίο απέστειλε στο σύνολο των εργαζομένων του ιδρύματος  η Πρόεδρος του Δ.Σ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ζητά επί λέξει την ατομική και συλλογική τοποθέτησή τους επί του ύφους, του ήθους και της ποιότητας των επιχειρημάτων, όπως αυτά εμφανίζονται σε πρόσφατη ανακοίνωση του σωματείου.

Είναι πρωτάκουστο να ..

Επεισοδιακή Αναβολή της Γ. Σ. της ΔΕΗ Μετά Από Ένταση με Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το energia.gr
Για τις 11 Ιουλίου αναβλήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα αποφάσιζε σήμερα την εκκίνηση των διαδικασιών για τον ΑΔΜΗΕ, ύστερα από την ένταση που δημιουργήθηκε με συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία ζήτησε να μη ληφθεί απόφαση για το θέμα ενώ συνδικαλιστές ανήρτησαν πανό με το σύνθημα «Ο ΑΔΜΗΕ δεν πωλείται, δεν τεμαχίζεται».

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης έκρινε ότι...

Από τη νέα Διώρυγα του Παναμά θα διακινούνται ετησίως 20 εκατομμύρια τόνοι LNG

Αποτέλεσμα εικόνας για Από τη νέα Διώρυγα του Παναμά θα διακινούνται ετησίως 20 εκατομμύρια τόνοι LNG
Από το naftikachronika.gr
Η πετρελαϊκή εταιρεία BP αναμένεται να στείλει το πρώτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω της νέας Διώρυγας του Παναμά στα τέλη του Ιουλίου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο μία νέα διαδρομή εμπορίου για το LNG.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο LNG «British Merchant» θα ξεκινήσει το ταξίδι του από το Τρινιντάντ & Τομπάγκο και θα κατευθυνθεί προς την διώρυγα του Παναμά για να την διαπλεύσει και να περάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το δεξαμενόπλοιο, που έχει χωρητικότητα 138.517 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένο στην Καραϊβική.

Η κόστους 5,3 δις δολαρίων ΗΠΑ νέα διώρυγα θα ..

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος "κόβει με το μαχαίρι" το "καρπούζι" των ΑΠΕ και βγαίνει εντελώς "μάπα"!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Έχουμε φτάσει στο κατακαλόκαιρο και πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε καρπούζι, μη τυχόν και μας βγει "μάπα". Αλλά μπροστά στην απίστευτη "μάπα", που αποδεικνύονται οι ΑΠΕ σε ό,τι αφορά τη μείωση των "αερίων του θερμοκηπίου", με κάθε νέο στοιχείο που δημοσιεύεται από επίσημους φορείς, ό,τι καρπούζι και ν' αγοράσετε πάλι πολύ καλό θα είναι!

Έγραφα χθες για τα στοιχεία που δημοσίευσε καθυστερημένα στις 10/6 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, με τα οποία ανέδειξε τη Γερμανία ως τη μόνη χώρα που παρουσίασε υπέρβαση στις τρεις απ' τις τέσσερεις κατηγορίες αέριων ρύπων, που ελέγχονται απ' την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/81/EC (National Emission Ceilings Directive - NECD), (οξείδια του αζώτου -ΝΟx, πτητικές οργανικές ενώσεις πλην μεθανίου ή Non-Methane Volatile Organic Compounds -NMVOCs, διοξείδιο του θείου -SO2 και αμμωνία -NH3). Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21/6, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) παρουσίασε, και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση, τα στοιχεία για τις εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" για το 2014, όπως υποβλήθηκαν στο UNFCCC του ΟΗΕ.

Μας έχουν πει πως ο υπαίτιος της "κλιματικής αλλαγής" είναι η καύση των ορυκτών καυσίμων και για ν' αλλάξουμε πορεία πρέπει να βάλουμε αιολικά και Φ/Β, που "υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα και μειώνουν τις εκπομπές CO2", σωστά; Ε, τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΠ είναι πραγματικός κόλαφος τόσο για ...