Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πρώτη Παράδοση Φορτίου LNG για τη Ρωσική Novatek

Αποτέλεσμα εικόνας για LNG
Από το energia.gr
Την πρώτη παράδοση LNG πραγματοποίησε η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας, Novatek.

Αγοραστής της εν λόγω ποσότητας LNG ήταν η Quintero από τη Χιλή, ενώ την παράδοση πραγματοποίησε η Novatek Gas & Power μεταφέροντας το φορτίο από μονάδα στο Trinidad & Tobago.

Σύμφωνα με τον..

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το σχ/ν για την ασφάλεια στις έρευνες υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με μεγάλη συναίνεση, το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, πλήρες τίτλο «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις»

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έλαβε τη θετική ψήφο όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Κατά την ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι ..

Σαν τσακισμένο καναντέρ...


Από το enikos.gr
Βλέπω Συριζαίους στα πάνελ να ομιλούν για τα πάντα και αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο ήταν οι άνθρωποι αυτοί, όταν για αυτά τα πάντα όλα έλεγαν άλλα.

Σε ποιον κόσμο ζουν τώρα εκείνοι που παρότρυναν τον κόσμο να αλλάξει τα πράγματα; Πάντως όχι στον κόσμο εκείνων που οι συντάξεις και οι μισθοί τους μειώνονται συνεχώς, σαν το νεράκι από βρύση που στερεύει. Ούτε στον κόσμο εκείνων που ψάχνουν για δουλειά, όπως οι πεινασμένοι ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Εχουν πάρει φωτιά τα..

No Comments...


Για την Ένωση Δανών Εφοπλιστών η ναυτιλία πρέπει να περιορίσει σημαντικά το ανθρακικό της αποτύπωμα


Από το naftikachronika.gr
Τα μέλη της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών (ΕΔΕ) υποστηρίζουν ότι και ο κλάδος της ναυτιλίας πρέπει να έχει ενεργό συμμετοχή στην παγκόσμια προσπάθεια για περιορισμό των εκπομπών CO2 από τα πλοία. Αλλά το κατά πόσο μπορεί η ναυτιλία να μειώσει το ανθρακικό της αποτύπωμά της θα το δείξει μία νέα έρευνα που διενεργεί η Ένωση.

Η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι – COP21 το περασμένο έτος αποφάσισε ότι όλοι οι κλάδοι της παγκόσμιας οικονομίας θα πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Τα μέλη της ΕΔΕ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Με σχετική επιστολή πληροφορηθήκαμε από την Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, για την αφαίρεση του μη οριστικοποιημένου πίνακα υποψηφίων από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ, παρά την έντονη αντίδραση και αντίθεση των άλλων μελών της επιτροπής προς την ενέργεια αυτή.

Στην τελευταία ανακοίνωση της παράταξης μας στις 21/6/2016, είχαμε ..

Η Energean εκπαιδεύει τη νέα γενιά στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Energean εκπαιδεύει τη νέα γενιά στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων
Από το energyworld.gr
Την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η Energean Oil & Gas στην Νέα Καρβάλη της Καβάλας έχουν δώδεκα νέοι, οι οποίοι φιλοδοξούν να αποτελέσουν κομμάτι του εκκολαπτόμενου επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού της χώρας στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε αυτές τις ημέρες..

"Βουτιά" 5% για το πετρέλαιο μετά τα αποθέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Βουτιά σχεδόν 5% σημείωσε το πετρέλαιο την Πέμπτη υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών. Οι ανησυχίες για αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης σε συνδυασμό με την χαμηλότερη των εκτιμήσεων υποχώρηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, βάρυναν την επενδυτική διάθεση. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 2,29 δολάρια ή 4,8% στα 45,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του αργού από τις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η EIA, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου, ενώ οι αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την πτώση στα 2,3 εκατ. βαρέλια. 

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ναυπηγεια ελευσινας
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων να κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
Είναι τουλάχιστον περίεργο το Υπουργείο Οικονομικών να μην αποτρέπει μια τέτοια εξέλιξη η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μισθοδοσία των εκατοντάδων εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ο νόμος 4361/16 που προστατεύει την περιουσία των Ναυπηγείων από κατασχέσεις.

Η παράλογη και παράνομη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων οδηγεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε λουκέτο και τους 600 εργαζόμενους στο δρόμο, με δεδομένο το γεγονός ότι ούτε η αποπεράτωση των δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να προχωρήσει, ούτε μπορεί να γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων.

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης η οποία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει τα όποια παιχνίδια γίνονται εις βάρος των εργαζομένων αλλά και της Εθνικής Άμυνας της χώρας και να δώσει εδώ και τώρα λύση.

Η ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ