Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Σταμπολής, ΙΕΝΕ: Όχι στη Χάγη, Αλλά στο Αμβούργο Πρέπει να Στραφεί η Ελλάδα για την Εφαρμογή του Δικαίου της Θαλάσσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Σταμπολής, ΙΕΝΕ: Όχι στη Χάγη, Αλλά στο Αμβούργο Πρέπει να Στραφεί η Ελλάδα για την Εφαρμογή του Δικαίου της Θαλάσσης
Από το energia.gr
Το Δίκαιο της Θάλασσας ήλθε και πάλι στην επικαιρότητα και στο δημόσιο διάλογο της χώρας. Αυτή τη φορά όχι με την ευκαιρία κάποιων τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο ή με την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Ελλάδος σε ΑΟΖ εκ μέρους της Άγκυρας. Η αφορμή ήταν η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης για τη Νότια Σινική Θάλασσα που δικαίωσε τις Φιλιππίνες έναντι της Κίνας.

Η απόφαση θεωρείται ότι δικαιώνει ουσιαστικά την ελληνική θέση για το Καστελόριζο, καθώς ορίζει ρητά ότι κάθε νησί έχει αφ’ εαυτού δικαίωμα χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Με αφορμή το επίκαιρο αυτό θέμα αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δημοσιεύουμε επιστολή του Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κωστή Σταμπολή.

Σε αυτήν, ο κ. Σταμπολής επισημαίνει πως..

Μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» του Βοσπόρου η Μόσχα παρουσιάζει εναλλακτικά σενάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» του Βοσπόρου η Μόσχα παρουσιάζει εναλλακτικά σενάρια
Από το naftikachronika.gr
To φιλόδοξο έργο κατασκευής του αγωγού πετρελαίου μεταξύ Μπουργκάς και Αλεξανδρούπολης φαίνεται να ξαναπαρουσιάζεται ως σημαντική ανάγκη μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στην γείτονα χώρα και το κλείσιμο του Βοσπόρου για τη διέλευση από πλοία από και προς τη Μαύρη Θάλασσα. 

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ανησυχούν ότι ..

Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) για την Ελλάδα-Η Ελλάδα εν αναμονή νέας επίθεσης της Τρόϊκας στα Εργασιακά Δικαιώματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) για την Ελλάδα-Η Ελλάδα εν αναμονή νέας επίθεσης της Τρόϊκας στα Εργασιακά Δικαιώματα
Από το gsee.gr
Οι Έλληνες εργαζόμενοι προετοιμάζονται για περισσότερες επιθέσεις στα θεμελιώδη δικαιώματά τους καθώς η «Τρόϊκα» – ΔΝΤ/ΕΕ/Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν προτροπής του ΔΝΤ, ετοιμάζεται να επιβάλει ένα νέο γύρο περικοπών στον κατώτατο μισθό αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τη νομοθεσία που προστατεύει τους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση και διαβρώνοντας περαιτέρω τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αφού αυτές είναι οι διαθέσεις των πιστωτών πριν από την αξιολόγηση του Φθινοπώρου του «προγράμματος προσαρμογής» της Ελλάδας.

Η τριτοβάθμια κεντρική συνδικαλιστική οργάνωση της Ελλάδας, ΓΣΕΕ, πληροφορήθηκε πως μια οδηγία 21 σελίδων που έχει σταλεί σε Έλληνες αξιωματούχους, περιέχει μέτρα για μείωση του κατώτατου μισθού κατά περίπου 30% για τους ειδικευμένους και έμπειρους εργαζόμενους από το 2017.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την ..

Iστορία/ αμαρτία τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αποτέλεσμα εικόνας για Iστορία/ αμαρτία τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Από το naftikachronika.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να παραπέμψει, εκ νέου, την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου για μη συμμόρφωση με απόφαση του Δικαστηρίου του 2008. Στην ετυμηγορία του ΔΕΚ το 2008 το δικαστήριο διέταζε την ανάκτηση ασυμβίβαστων ενισχύσεων που χορηγήθηκαν στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Ακολούθησε απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο το 2012, με την οποία καταδικαζόταν η Ελλάδα για μη εκτέλεση της απόφασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη..

Πτώση σχεδόν 4% στην εβδομάδα για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Με πτώση έκλεισε η τιμή του πετρελαίου που οδήγησε τις εβδομαδιαίες απώλειες του εμπορεύματος σε σχεδόν 4%.

Η αφθονία στην προσφορά αργού και βενζίνης και οι προσδοκίες για αύξηση της προσφοράς της Λιβύης άσκησε πιέσεις στις τιμές. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 56 σεντς ή 1,3% στα 44,19 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας, η τιμή κατέγραψε απώλειες 3,8%.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Οι θέσεις του ΣΕΒ για τα εργασιακά ,όπως διατυπώθηκαν στο Οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων συνυπέγραψαν στην πρόσφατη συμφωνία ΓΣΕΕ εργοδοτικών φορέων .
Ο ΣΕΒ πρέπει να διευκρινίσει και να δώσει απαντήσεις εδώ και τώρα, για το ποιες απ΄ όλες τελικά είναι οι θέσεις του.
Αυτές που υπέγραψε στις 3/2/2012 στην κοινή μας επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη Γενεύη το 2014 και στο Ζάππειο το 2015 υπό το ILO ,στο Υπουργείο Εργασίας πριν από λίγες μέρες ή αυτές που κοινοποιεί τώρα προς τα μέλη του και όχι μόνον;
Η ΓΣΕΕ προσήλθε στην ..