Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μια συλλεκτική παρουσίαση απ' τις ΗΠΑ, για σκεπτόμενους ανθρώπους, που δεν παπαγαλίζουν ό,τι σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 1939 ο Στάινμπεκ έγραψε το κλασσικό μυθιστόρημα "Τα Σταφύλια της Οργής", όπου περιγράφει τις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1930, στα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης και λίγο μετά. Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο και με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο εύκολα θα μπορέσετε να βρείτε το πρωτότυπο κείμενο σε διάφορους τύπους αρχείων.

Η δεκαετία του 1930, εκτός απ' τη Μεγάλη Ύφεση, χαρακτηρίστηκε κι απ' τη Μεγάλη Ζέστη, μια ζέστη αφόρητη κι εντυπωσιακή, που την περιγράφει ο Στάινμπεκ δεκάδες φορές μέσα στο κείμενο, (μπορείτε να ψάξετε το κείμενο για τις λέξεις heat και hot). Αυτή η μεγάλη ζέστη είναι προφανώς εξαιρετικά άβολη για το σύγχρονο παραμύθι της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". Είναι δε τόσο άβολη, επειδή ακόμα τότε δεν είχε προχωρήσει η αστικοποίηση τόσο πολύ και υπήρχαν μετεωρολογικοί σταθμοί στην ύπαιθρο, οι οποίοι δεν επηρεαζόντουσαν τόσο απ' τη ζέστη που παγιδεύεται ανάμεσα στα κτήρια των πόλεων.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, που έχουν τεθεί επικεφαλής της παγκόσμιας προπαγάνδας για την "παγκόσμια υπερθέρμανση", γρήγορα είδαν πως "υπερθέρμανση" δεν υπάρχει κι .

Πλούσια σε χερσαία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα οικόπεδα στο νησί της Σαχαλίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλούσια σε χερσαία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα οικόπεδα στο νησί της Σαχαλίνης
Από το naftikachronika.gr
75 οικόπεδα υδρογονανθράκων ανακαλύφθηκαν στο ρωσικό νησί της Σαχαλίνης, εκ των οποίων 13 στις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Σχεδόν όλα τα οικόπεδα βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σύμφωνα με ανακοίνωση από το περιφερειακό Υπουργείο Φυσικών Πόρων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ρωσικών αρχών η πλειοψηφία των οικοπέδων είναι πλούσια σε χερσαία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τα 25 οικόπεδα και το πλούσιο υπέδαφος τους ανακαλύφθηκαν από την αρχή του έτους οπότε η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον λόγω των νέων δεδομένων που ανακύπτουν.