Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ισχυρό ραδιοσήμα από κοντινό άστρο συναρπάζει τους «κυνηγούς» εξωγήινων πολιτισμών

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισχυρό ραδιοσήμα από κοντινό άστρο συναρπάζει τους «κυνηγούς» εξωγήινων πολιτισμών
Από το huffingtonpost.gr
Διεθνής ομάδα επιστημόνων επιβεβαίωσε τον εντοπισμό ενός ισχυρού ραδιοσήματος από την κατεύθυνση του άστρου HD164595, όπως αναφέρεται σε έγγραφο το οποίο κυκλοφόρησε ο εκπρόσωπός της, Αλεξάντερ Πάνοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του – και αναπαράγει το Gizmodo- ο Πωλ Γκίλστερ, συγγραφέας του «Centauri Dreams» και ερευνητής πάνω σε θέματα αστρονομίας και εξερεύνησης του Διαστήματος, ο εντοπισμός του σήματος έγινε από το ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600, στη Ζελεντσούκσκαγια, στη Δημοκρατία των Καρατσάι-Τσερκεσίων στη Ρωσία, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Γεωργία στον Καύκασο.


Το σήμα εντοπίστηκε στις 15 Μαΐου του 2015. Όπως υπογραμμίζει ο Γκίλστερ..

Εταιρείες με κοινωνική συνείδηση προτιμάει το 43% των εργαζομένων

Αποτέλεσμα εικόνας για Εταιρείες με κοινωνική συνείδηση προτιμάει το 43% των εργαζομένων
Από το pronews.gr
Εταιρείες με κοινωνική συνείδηση προτιμάει το 43% των εργαζομένων ενώ ένας στους τρεις θα ήθελε να λαμβάνει ενεργά μέρος στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της εταρείας του.

Ερευνα της Regus σε 40.000 συμμετέχοντες δείχνει ότι  η φιλανθρωπία και η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι σημαντικά ζητήματα για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Όταν έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο παρόμοιων προσφορών εργασίας, οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι θα έτειναν προς την εταιρεία που μπορεί να αποδείξει ότι πραγματοποιεί φιλανθρωπικές συνεισφορές με κάποιο τρόπο.

Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαv ότι ..

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις
Από το energypress.gr
Σε μεγάλη κόντρα με τους δανειστές μπορεί να εξελιχθεί το ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων, που -όπως αποκάλυψε το "Energypress"- έχει θέσει στον Πρωθυπουργό ο υπουργός ΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, παρουσιάζοντάς του μάλιστα, τη δική του αντιπρόταση. 

Αν και η πλατφόρμα Σκουρλέτη, (βλέπε εδώ), ήταν πάνω- κάτω γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, εντούτοις η αποκάλυψή της λειτουργεί ως επιταχυντής των εξελίξεων, και καταγράφει την έντονη κινητικότητα που υπάρχει γύρω από το θέμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι..

Ευκαιρίες στα Βαλκάνια ψάχνουν τα ΕΛΠΕ - Σε πτώση η κατανάλωση καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το bankingnews.gr
Στόχος να μετατραπεί σε έναν βασικό περιφερειακό «παίκτη»

Επενδυτικές ευκαιρίες σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, εξετάζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ. 
Έχοντας ως αφετηρία τα διυλιστήρια  στη Θεσσαλονίκη, στο μικροσκόπιο της εταιρείας έχουν μπει επενδυτικά σχέδια αλλά και εν δυνάμει εξαγορές σχεδόν σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Εντούτοις, όπως αναφέρουν κύκλοι των ΕΛΠΕ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βιασύνη από την πλευρά της εταιρείας, καθώς αυτό που αναζητά είναι πραγματικές ευκαιρίες, μέσω των οποίων θα πετύχει ουσιαστική ενδυνάμωση της παρουσίας της στα Βαλκάνια, ώστε να μετατραπεί σε έναν βασικό περιφερειακό «παίκτη».

Ο όμιλος, ο οποίος επιδιώκει να..

Statoil: Μειώνει τις δαπάνες στο πεδίο Johan Sverdrup

Αποτέλεσμα εικόνας για Statoil: Μειώνει τις δαπάνες στο πεδίο Johan Sverdrup
Από το capital.gr
Η νορβηγική Statoil έχει μειώσει τις προγραμματισμένες επενδύσεις στο γιγαντιαίο πεδίο Johan Sverdrup στη Βόρεια Θάλασσα κατά το ένα πέμπτο, δηλώνοντας πως το project θα ήταν κερδοφόρο ακόμη και εάν οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν κατά το ήμισυ.

Παράλληλα, σχεδιάζει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η κρατική νορβηγική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι ..

Η άνοδος του λιθάνθρακα, απροσδόκητο δώρο για τις εταιρείες εξόρυξης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η άνοδος του λιθάνθρακα, απροσδόκητο δώρο για τις εταιρείες εξόρυξης
Από το kathimerini.gr
Εδώ και λιγότερο από ένα έτος η Goldman Sachs και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) θεωρούσαν βέβαιο πως η βιομηχανία λιθάνθρακα παρήκμαζε οριστικά. Σήμερα, όμως, η τιμή του παραδοσιακού αυτού ορυκτού καυσίμου γνωρίζει την πιο απότομη άνοδο των τελευταίων πέντε και πλέον ετών και αυξάνει τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών ορυχείων.

Μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των εισαγωγών της Κίνας, το κόστος μεταφοράς του λιθάνθρακα θέρμανσης από τον τερματικό σταθμό του στο Νιούκαστλ έχει εκτιναχθεί κατά 35% από τα μέσα Ιουνίου και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα ενός και πλέον έτους, πλησιάζοντας σχεδόν τα 70 δολάρια ο τόνος. «Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας έχουν αναλάβει τον ρόλο που παραδοσιακά διαδραματίζουν οι αγορές, δηλαδή διορθώνουν τις τιμές όταν υπάρχει πλεονασματική προσφορά ενός εμπορεύματος» ,επισημαίνει η Goldman Sachs. Σε ανακοίνωσή της προς τους πελάτες της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει πως..

Γιατί οι Γάλλοι της Total ονόμασαν το οικόπεδο 11 «Αγ.Ονησίφορος»

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί οι Γάλλοι της Total ονόμασαν το οικόπεδο 11 «Αγ.Ονησίφορος»
Από το philenews.com
Ο Ερατοσθένης, ο Ναυτίλος, οι υδρογονάνθρακες, ο Φιλελεύθερος, ο διευθυντής του ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Χαράλαμπος Μπακιρτζής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Άγιος Ονησίφορος της Αναρίτας, το τεμάχιο «11» της Κυπριακής ΑΟΖ, η έκδοση «Cahiers du Centre d’ Etudes Chypriotes» και η Γαλλική TOTAL. Τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Κι όμως έχουν. Να ξεκινήσουμε από την αρχή.   

Η γαλλική ΤΟΤΑL ετοιμάζεται για την πρώτη της γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, στο τεμάχιο «11». Ελπιδοφόρα, μετά και τις ανακαλύψεις στην Αίγυπτο του κοιτάσματος- μαμούθ, του Ζορ. Και βέβαια με το ενδιαφέρον των κολοσσών στον Γ’ Γύρο Αδειοδότησης, αλλά και με τη νέα ερμηνεία των σεισμογραφικών αποτυπώσεων που έφερε στον γεωλογικό χάρτη της κυπριακής ΑΟΖ η ανακάλυψη της ΕΝΙ στην Αίγυπτο, που επιβεβαιώνεται και από τους συμβούλους του Υπουργείου Ενέργειας, τη γαλλική BEICIP. Όλα δείχνουν με ..