Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Άνοδος 2% για τις Τιμές του Πετρελαίου Μετά τη Μείωση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τιμές του Πετρελαίου Μετά τη Μείωση των Αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Από το energia.gr
Κέρδη 2% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (ΑΡΙ) που έδειξαν μία απρόσμενα μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Αφορμή για την άνοδο των τιμών αποτελεί και η προειδοποίηση για απεργίες των εργαζομένων στον κλάδο υπηρεσιών πετρελαίου στη Νορβηγία.

Το Μπρεντ ενισχύεται .

Νέα αποσταθεροποίηση της Ευρώπης προ των πυλών, από πρωτοβουλίες πάντα των Γερμανών.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όσο γίνονται εκλογές στα ομόσπονδα κρατίδια κι ανεβαίνει η δύναμη της ακροδεξιάς, τόσο αρχίζουν Μέρκελ και Γκάμπριελ ν' αντιλαμβάνονται τ' αδιέξοδα της πολιτικής της Energiewende, της ενεργειακής μετάβασης. Είναι ωστόσο πολύ περήφανοι για να παραδεχθούν δημόσια το λάθος και γι' αυτό η ανάκρουση πρύμνης γίνεται με μικρά κι αθόρυβα βήματα.

Το μείζον πρόβλημα που έχουν μπροστά τους είναι η αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών της ΕΕ μετά το 2020, καθώς αντιλαμβάνονται πως έχουν αυτοπαγιδευθεί σε μια αυτοκαταστροφή της ενεργοβόρας βιομηχανίας τους: χαλυβουργία και χημική βιομηχανία χωρίς εκπομπές CO2 ακόμα δεν βρέθηκαν, κι αν μετά το 2020 φορτώσουν υπερβολικό κόστος στη βιομηχανία, αυτή πολύ απλά θα πάρει το καπελάκι της και θα φύγει απ' τη Γερμανία για την Άπω Ανατολή, αφήνοντας πίσω της συντρίμμια στην κοινωνία. Κι απ' την περίοδο του Μεσοπολέμου όλοι ξέρουμε πλέον τι συμβαίνει στη Γερμανία όταν η κοινωνία αποσυντίθεται: βρίσκουν έναν Ράιχσφύρερ, έναν ηγέτη που χτίζει πάνω στον εθνικισμό και τα φοβικά σύνδρομα.

Στις αρχές του μήνα είχαμε δει πως οι Γερμανοί ξεκίνησαν το "μασάζ" της ΕΕ: μην ενοχλείτε το ETS μετά το 2020!, βγάζοντας μπροστά ένα stiftung να προειδοποιήσει για "Carbon Leakage", για διαρροή της βιομηχανίας και μεταφορά των εκπομπών CO2 σ' άλλες χώρες. Και τώρα βγήκε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών & Ενέργειας να προβάλει την ανάγκη σωτηρίας της βιομηχανίας, εκδίδοντας κοινό (!) δελτίο τύπου με τη Συμμαχία ..

Γ. Παναγόπουλος: «Παραδέχθηκε η κα. Βελκουλέσκου ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές»

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγοπουλος
Από το pronews.gr
Το χάσμα που χωρίζει τις δυο πλευρές διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στον έκτο όροφο της Τράπεζας της Ελλάδος η ηγεσία της ΓΣΕΕ με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της τελευταίας, διήρκησε μιάμιση ώρα κι έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που θα συντάξει το ταμείο για την ελληνική οικονομία.

Η ΓΣΕΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα Νίκο Κιουτσούκη και τον επιστημονικό συνεργάτη του συνδικάτου Γιώργο Αργείδη, καθώς ο στόχος ήταν ..

Ποιες Είναι οι Νέες Ποινές για Παραβάσεις στη Λιανική Εμπορία Πετρελαιοειδών

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια, αλλά και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας έως και δύο χρόνια, στις επιχειρήσεις που υπόκεινται σε άδεια εμπορίας ή/και λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και εντοπιστούν να παρανομούν, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο καθεστώς που έθεσε σε ισχύ από το καλοκαίρι το Υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, με αφαίρεση άδειας λειτουργίας και περιορισμούς στην επανέκδοση νέας θα τιμωρούνται οι επιχειρήσεις εμπορίας ή/και λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων οι οποίες θα διαπιστώνεται να υποπίπτουν για δεύτερη φορά μέσα σε μία τριετία στο αδίκημα της ελλιπούς παράδοσης καυσίμου μέχρι 1,5% για τα υγρά ή μέχρι 3% για το υγραέριο.​

Οι νέες ποινές προβλέπουν ..

Η Lukoil θα ξεκινήσει την παραγωγή από νέο κοίτασμα στην Κασπία τις επόμενες ημέρες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η ρωσική Lukoil ετοιμάζεται να αρχίσει την παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα Filanovsky στην Κασπία Θάλασσα μέχρι τα τέλη του μήνα, όπως δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, Azat Shamsuarov.

Η έναρξη της παραγωγής από το εν λόγω πεδίο έχει ήδη αναβληθεί πολλές φορές. Ενδεικτικά, πριν από λίγο μόλις καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil, είχε δηλώσει ότι η παραγωγή  θα ξεκινούσε μέσα στον Αύγουστο.

Το κοίτασμα ανακαλύφθηκε το 2005 και εκτιμάται ότι έχει 153,1 εκατ. τόνους πετρελαίου και 32,2 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Η Lukoil σχεδιάζει να επενδύσει 13,6 δισ. ευρώ για την ανάπτυξή του το διάστημα 2016-2045.

Διαρροή επικίνδυνου χημικού υλικού σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαρροή επικίνδυνου χημικού υλικού σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο
Απο το energypress.gr
Η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κινητοποιήθηκε άμεσα και διενήργησε αυτοψία, σήμερα το πρωί, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ύστερα από διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να διαπιστωθούν οποιεσδήποτε παραβάσεις.

Η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν ..

Οι επισημάνσεις της Βενεζουέλας για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι επισημάνσεις της Βενεζουέλας για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
H παγκόσμια προσφορά πετρελαίου από 94 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου το ένα δέκατο, προκειμένου να αγγίξει τις πραγματικές ανάγκες της κατανάλωσης, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της πολυπαθούσας Βενεζουέλας Eulogio Del Pino. Ο υπουργός Del Pino, δήλωσε επίσης ότι μια «δίκαιη τιμή» θα ήταν τα 70 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι ενώ τόνισε ότι η παγκόσμια παραγωγή θα πρέπει να περιοριστεί σε κάτω από 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Ο κ. Del Pino επεσήμανε ..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ –ΔΝΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις που καταγράφουν τις τραγικές επιπτώσεις των προγραμμάτων προσαρμογής για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, προσήλθε σήμερα η ΓΣΕΕ στη συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του ΔΝΤ, στο πλαίσιο διαμόρφωσης από το ταμείο της έκθεσης που θα δημοσιοποιήσει για την ελληνική οικονομία.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε..

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΚΕΕΠ

   

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες - οι

Στις 10-11 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΠΣΕΕΠ.  Το Μ.Ε.Σ.Α πιστό στην ιδρυτική του διακήρυξη ανακοινώνει την ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κάθοδο του στις επερχόμενες εκλογές. Οι αρχές της αξιοκρατίας της διαφάνειας και της ισονομίας είναι οι πυλώνες της δικής μας διαφορετικής συνδικαλιστικής πρότασης, αφουγκραζόμενοι  τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συναδέλφων αγκυλώσεις που χαμηλώνουν συνειδητά τον πήχη των προσδοκιών των εργαζομένων μετατρέποντας το συνδικάτο σε παράταξη και γραφείο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων καθιστούν  επιτακτική την ανάγκη για ανατροπή του συνδικαλιστικού καθεστώτος.
 Όλο αυτό το διάστημα της θητείας του προεδρείου γίναμε μάρτυρες σε ..

Εξαντλείται σε 17 χρόνια το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Εξαντλείται σε 17 χρόνια το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ε.Ε.
Από το energypress.gr
Εξαντλούνται σε 17 χρόνια τα αποθέματα φυσικού αερίου στο κοίτασμα του Groningen στην Ολλανδία, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Peter Hein van Mulligen, επικεφαλής οικονομολόγος του Κεντρικού Γραφείου Στατιστικής (CBS) της χώρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ολλανδικό φυσικό αέριο έχει σχεδόν τελειώσει».

«Από όταν ανακαλύφθηκε φυσικό αέριο στο Groningen το 1959, έχουμε χρησιμοποιήσει περίπου το 80% των αποθεμάτων. Αν οι ρυθμοί παραμείνουν οι ίδιοι, τότε θα..

Έρευνα για τα περιβαλλοντικά ρίσκα που προκύπτουν από την αυξανόμενη γιγάντωση των πλοίων

Αποτέλεσμα εικόνας για ρυμουλκα πλοια
Από το naftikachronika.gr
Το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ΔΝΕ) σκοπεύει να εξετάσει τα πιθανά οικονομικά και περιβαλλοντικά ρίσκα που προκύπτουν από την ολοένα αυξανόμενη γιγάντωση των πλοίων. Το ΔΝΕ εστιάζει στο ρόλο ορισμένων λιμενικών υπηρεσιών όπως η πλοήγηση, η ρυμούλκηση και η πρόσδεση και για το σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει μία διεθνή έρευνα για το επίπεδο παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών σε διάφορους λιμένες και τερματικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. Στόχος της έρευνας είναι η αξιολόγηση του κατά πόσον ακολουθούνται σωστές πρακτικές στην παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα αυτές που προτάθηκαν από την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΕ με την ονομασία “Bridge Procedures Guide”.

Το ερωτηματολόγιο που έχει αναπτύξει το ΔΝΕ για την πραγματοποίηση της έρευνας θα διανεμηθεί στις εθνικές ενώσεις πλοιοκτητών που είναι μέλη του Επιμελητηρίου με σκοπό να διανεμηθεί στη συνέχει σε ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.smartsurvey.co.uk/s/ICSPilotageTowingMooringSurvey2016/