Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

"Παράθυρο" για να χρησιμοποιούν οι εργοδότες στα δικαστήρια τα αρχεία των υπολογιστών των εργαζομένων

Αποτέλεσμα εικόνας για υπολογιστών των εργαζομένων
Από το pronews.gr
Νόμιμη και συνταγματική, σύμφωνα με δύο εισηγήσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, είναι η χρήση από εργοδότες στα ποινικά και αστικά δικαστήρια των στοιχείων που είναι καταγεγραμμένα στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών των απασχολούμενων στην επιχείρηση τους εφόσον οι υπάλληλοι παραιτήθηκαν και πήγαν σε ανταγωνιστική επιχείρηση.

Τις εισηγήσεις στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκαναν ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας και ο αρεοπαγίτης, Απόστολος Παπαγεωργίου.

Η αφορμή
Στην προκειμένη περίπτωση την οποία εξέτασε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οι εργαζόμενοι όσο απασχολούνταν..

Καύσιμα σε εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας από την Π.Ε. Χίου και τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Στην  παροχή 715 λίτρων καυσίμων προς τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας για την κίνηση των οχημάτων τους προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου την περασμένη Τρίτη.

Πρόκειται για την τρίτη διανομή καυσίμων που πραγματοποιείται  κατά την παρούσα περίοδο και η προσφορά προέρχεται από χορηγία της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» συνολικού ύψους 3.000 € και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως του συγκεκριμένου ποσού.

Τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energyworld.gr
«Καλές ειδήσεις» θα έχουμε σύντομα από τον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο, ενώ ήδη γίνεται η προετοιμασία των επόμενων βημάτων στο χώρο της έρευνας με στόχο την εξασφάλιση μέγιστης συμμετοχής επενδυτών.
Αναλυτικότερα, κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας και Πρώτων Υλών, ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε πως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 

ΓΣΕΕ:ΜΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ «ΧΕΡΙ» ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Μετά τους πανηγυρισμούς του προηγούμενου μηνός, από τη Διοίκηση του ΙΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας, ότι δεν υπάρχει ανάγκη εσωτερικού δανεισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην καταβολή των συντάξεων, σήμερα η Διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας ζητά έγκριση, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου, να μπει «χέρι» στα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, αλλά και τα δραματικά αποτελέσματα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Μια απόφαση που όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα φορτώσει ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων.

Η ΓΣΕΕ έχει ..

Οι έξι ΔΕΚΟ που περνούν στο Υπερταμείο

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι έξι ΔΕΚΟ που περνούν στο Υπερταμείο
Από το euro2day.gr
Εκτός του υπερταμείου μένουν ο ΑΔΜΗΕ και η ΕΑΒ, με βάση το προσχέδιο του νομοσχεδίου που καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση για να καλύψει τα προαπαιτούμενα. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, στο δεύτερο άρθρο του σχεδίου νόμου προβλέπεται πως με το δεύτερο κύμα μεταφοράς ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, όταν συσταθεί, θα εισφερθούν τελικά έξι επιχειρήσεις και συγκεκριμένα το ποσοστό του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ  (το 34% καθώς το υπόλοιπο 17% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ).

Υπενθυμίζεται πως..

"Καμπανάκι" Παγκόσμιας Τράπεζας για το συνταξιοδοτικό

Αποτέλεσμα εικόνας για "Καμπανάκι" Παγκόσμιας Τράπεζας για το συνταξιοδοτικό
 Από το capital.gr
Σήμα κινδύνου εκπέμπει από την Ουάσινγκτον για τα συνταξιοδοτικά συστήματα η Παγκόσμια Τράπεζα.

Για αυτό, στα πλαίσια της 7ης συνδιάσκεψης της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στην Ουάσινγκτον προτείνεται επειγόντως η ασφάλιση των αδήλωτων εργατών αλλά και η επένδυση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων. Στόχος της υλοποίησης και των δύο αυτών κατευθύνσεων δεν είναι άλλος από τις ενίσχυση των αποταμιεύσεων  του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μάλλον όχι τυχαία  την "τιμητική" της στην συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας  έχει..

Μόνο «Καθαρά» Αυτοκίνητα το 2035

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόνο «Καθαρά» Αυτοκίνητα το 2035
Από το kathimerini.gr
ΟΣΛΟ. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά το τελευταίο βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο θα πρέπει να πουληθεί το πολύ μέχρι το 2035, έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η παγκόσμια προσπάθεια για περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Η έκθεση για την αποτύπωση των δράσεων για το κλίμα (CAT), που υποστηρίζεται από τρεις ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες, επισημαίνει την ανάγκη δραστικών αλλαγών στα μέσα μεταφοράς και τη στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των καυσίμων, καθώς οι μεταφορές ευθύνονται για..

IEA: Η Νορβηγία είναι η πιο πετυχημένη χώρα στα ηλεκτρικά οχήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για IEA: Η Νορβηγία είναι η πιο πετυχημένη χώρα στα ηλεκτρικά οχήματα
Από το energypress.gr
Ως το καλύτερο παράδειγμα ανάπτυξης των ηλεκτρικών οχημάτων χαρακτηρίζει τη Νορβηγία ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), καθώς πέρυσι ένα στα τέσσερα νέα αυτοκίνητα ήταν ηλεκτρικό.

Σε έκθεσή του, ο οργανισμός σημειώνει ότι τα κίνητρα που προσφέρει η κυβέρνηση περιλαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις, εξαίρεση από τον ΦΠΑ, χαμηλότερα τέλη στα διόδια και πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες.

Παράλληλα, στη χώρα έχουν εγκατασταθεί πλέον 1.372 δημόσια σημεία φόρτισης και προσφέρονται επιδοτήσεις για την κατασκευή τους. Τα ηλεκτρικά οχήματα ανέρχονται πλέον στο 2,5% του συνολικού στόλου στη Νορβηγία και οι πωλήσεις σημειώνουν άνοδο 200%. Με βάση ένα ρυθμό ανάπτυξης 17% ετησίως, προβλέπεται αύξηση του ποσοστού αυτού σε 50% ως το 2025.

Μία «αναπάντεχη ανακάλυψη» στην Ευρώπη θα ανακοινώσει η NASA

Αποτέλεσμα εικόνας για Μία «αναπάντεχη ανακάλυψη» στην Ευρώπη θα ανακοινώσει η NASA
Από το naftemporiki.gr
Συνέντευξη Τύπου για την επόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε η NASA, με θέμα τον δορυφόρο του Δία Ευρώπη και ειδικότερα τις «απροσδόκητες ενδείξεις δραστηριότητας που φαίνεται να σχετίζονται με την ύπαρξη ενός ωκεανού στο υπέδαφος».

Η ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος δεν δίνει άλλες πληροφορίες για τα ευρήματα που θα δημοσιοποιήσει, πέρα το ότι προέκυψαν από εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.

Εδώ και δεκαετίες, οι επιστήμονες υποπτεύονταν ότι ..