Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Το Πρώτο Φορτίο LNG Από τις ΗΠΑ Εισήγαγε η Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για LNG
Από το energia.gr
Το πρώτο φορτίο LNG από τις ΗΠΑ εισήγαγε η Τουρκία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της EgeGaz. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι εισήχθησαν 135 χιλ. κυβ. μ. από το LNG τάνκερ Knutsen, το οποίο κατέπλευσε στον τερματικό σταθμό Aliaga στη Σμύρνη. Το φορτίο είχε αποπλεύσει από τον τερματικό εξαγωγικό σταθμό LNG Sabine Pass της εταιρείας Cheniere στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία διαθέτει συνολικά δυο τερματικούς σταθμούς LNG: στην Aliaga, ο οποίος είναι πλήρως λειτουργικός και έχει δυνατότητα αεριοποίησης 16.5 εκατ. κυβ. μ. LNG την ημέρα και στο Eregli του Μαρμαρά στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, όπου, προς το παρόν, υπάρχει η δυνατότητα αεριοποίησης 18 εκατ. κυβ. μ. LNG την ημέρα.

Η Πολωνία απειλεί την επικύρωση της συμφωνίας του ΟΗΕ για το κλίμα από την ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθρακασ
Από το naftemporiki.gr
Η Πολωνία απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, προκειμένου να μην καθυστερήσει την επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε επιστολή προς τους ευρωπαίους ομολόγους του, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Πολωνίας Γιαν Σίσκα δήλωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει την ειδική οικονομική ανάγκη της χώρας να κατασκευάσει νέες μονάδες άνθρακα και να μεταφέρει πιστώσεις άνθρακα από το Πρωτόκολλο του Κιότο, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών.

Ο Επίτροπος Κλίματος της Κομισιόν Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε είχε ..

Στεργιούλης: «Για Ιστορικό Ρεκόρ Παραγωγής Πάνε Φέτος τα ΕΛΠΕ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energia.gr
Την εκτίμηση ότι τα «Ελληνικά Πετρέλαια» θα παρουσιάσουν φέτος ιστορικό ρεκόρ στην διυλιστική παραγωγή τους εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, από το βήμα του “2 nd Global Oil & Gas South East Europe and Mediterranean Summit” Ήδη, όπως είπε ο κ. Στεργιούλης, το μήνα Αύγουστο, η εταιρεία σημείωσε το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της.

Επισήμανε, εξάλλου, κατά την ομιλία του, τις ραγδαίες μεταβολές που παρατηρούνται στον ενεργειακό τομέα διεθνώς, αλλά και ειδικότερα στην αυτοκίνηση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: αφ’ ενός την πιο μορφωμένη γενιά στην Ιστορία της, και αφ’ ετέρου είναι μια πύλη εισόδου ενέργειας και όχι κατανάλωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στο..

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Είχαμε καιρό να γίνουμε μάρτυρες της "ατμόσφαιρας" που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των Ελληνικών Πετρελαίων με την Energean. Το συνέδριο Global Oil & Gas που διεξάγεται στην Αθήνα έδωσε την αφορμή, αφού από βήματος ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, περιγράφοντας τις προοπτικές που υπάρχουν στον εγχώριο τομέα υδρογονανθράκων, ανέφερε κατά λέξη ότι "ο Πρίνος πνέει τα λοίσθια".

 Όπου Πρίνος, ως γνωστό, το μοναδικό κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια και το οποίο εδώ..

Τι μας λέει η νέα "Μελέτη Επάρκειας Ισχύος" του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2017-2023;


Την Παρασκευή 23/9 έληξε η δημόσια διαβούλευση που είχε ξεκινήσει η ΡΑΕ στο τέλος Ιουλίου για το βασικό σχεδιασμό του Μηχανισμού Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος (ΜΑΕΙ) στο Διασυνδεδεμένο Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας μας. Με την ευκαιρία της δημόσιας διαβούλευσης πληροφορηθήκαμε πως ο ΑΔΜΗΕ εκπόνησε νέα "Μελέτη Επάρκειας Ισχύος για την περίοδο 2017-2023" και το πολύ ενδιαφέρον βέβαια βρίσκεται στο γεγονός πως τη νέα Μελέτη δεν την είδαμε πουθενά στον ιστότοπο του ΑΔΜΗΕ! Η τελευταία "Μελέτη Επάρκειας Ισχύος" που υπάρχει αναρτημένη στον ιστότοπο του ΑΔΜΗΕ είναι η "Μελέτη Επάρκειας Ισχύος για την περίοδο 2013 – 2020", με ημερομηνία ανάρτησης 13.1.2014 κι από εκεί κι έπειτα δεν υπάρχει τίποτα, λες και νέκρωσε ο δικτυακός τόπος του ΑΔΜΗΕ, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. 

Μελέτες ασφαλώς κι έγιναν κι άλλες από το Γενάρη του 2014 και ουδόλως γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο επιλέχθηκε να μην αναρτηθούν. Ποιος άραγε φοβάται τη διαφάνεια στον ΑΔΜΗΕ; Δεν μπορώ να φανταστώ πως φοβούνται το σχολιασμό από ιστολόγια, όπως έγινε το 2014 απ' το Greeklignite. Εκτός κι αν κάποιος τους τράβηξε τ' αυτί για το περίφημο "Σε όλα τα σημεία αναφοράς η συμβολή των ...

Το 7,6% της ηλεκτρικής ενέργειας «χάνεται» από ρευματοκλοπές και τεχνικές απώλειες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Το 7,6% της ηλεκτρικής ενέργειας «χάνεται» από ρευματοκλοπές και τεχνικές απώλειες!
Από το energypress.gr
Το «Φαινόμενο της ρευματοκλοπής και η διαχείρισή του» αποτέλεσε το τρίτο από τα θέματα στην παρουσίαση-εσπερίδα που διεξήγαγε η ΡΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 16/09/2016 στη ΔΕΘ.

Το θέμα ανέπτυξε ο κ. Γεώργιος Μουτζορογεώργος, μέλος της Μονάδας Προστασίας Καταναλωτών και Περιβάλλοντος της ΡΑΕ, ο οποίος μίλησε για το φαινόμενο της ρευματοκλοπής που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για τη διαχείριση του φαινομένου αυτού εκ μέρους της ΡΑΕ.

Όπως ανέφερε ο ομιλητής, συνηθέστερη περίπτωση ρευματοκλοπής συνιστά η επέμβαση στο μετρητή ή σε άλλο στοιχείο της μετρητικής διάταξης που αποσκοπεί στην αλλοίωση της καταγραφόμενης ενέργειας. Με βάση τα ευρήματα των αυτοψιών και ελέγχων που διενεργεί ο Διαχειριστής του Δικτύου διακρίνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Συγκλονιστικό βίντεο από τους «Anonymous» «Η αλήθεια για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο»

Αποτέλεσμα εικόνας για Συγκλονιστικό βίντεο από τους «Anonymous» «Η αλήθεια για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο»
Από το apocalypsejohn.com
Ένα βίντεο κυκλοφόρησε μόλις πριν μια μέρα (27/9) από την περίφημη ομάδα των χάκερς ακτιβιστών τους «Anonymous».

Αυτό είναι το δεύτερο μέρος από μια σειρά βίντεο με τον τίτλο «Η αλήθεια για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο». Το βίντεο έχει ανέβει στο you tube από τον χρήστη Anonymous, το οποίο είναι ένα από τα κανάλια που χρησιμοποιεί η ομάδα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας για έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας για έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος
Από το energyworld.gr
Υπεγράφη σήμερα στη Βιέννη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο περιθώριο της 60ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η τροποποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και της Βουλγαρικής Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής (Bulgarian Nuclear Regulatory Agency-BNRA) για την έγκαιρη γνωστοποίηση πυρηνικού ατυχήματος, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να..

Σκουρλέτης: «Είμαστε Έτοιμοι για την Υπογραφή των Συμβάσεων σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο»

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ισραήλ θα προμηθεύσει την Ιορδανία φυσικό αέριο αξίας 10 δις δολ. ΗΠΑ
Από το energia.gr
«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τις συμβάσεις για τις χερσαίες παραχωρήσεις» ερευνών υδρογονανθράκων σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης στην ομιλία του κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του “2nd Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean Summit”. Επίσης, επισήμανε ότι σήμερα θα έχει την ευκαιρία, μαζί με τους ομολόγους του από Ισραήλ και Κύπρο, να ξαναμιλήσει για τις ενεργειακές συνέργειες στην περιοχή της Μεσογείου, τόσο στις διμερείς, όσο και στην τριμερή συνάντηση με τους κκ. Στάινιτς και Λακκοτρύπη. 

Μιλώντας στο φετινό συνέδριο «Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean» που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με συνδιοργανωτές την ελληνική ROTA A.E. καθώς και τον διεθνούς κύρους βρετανικό οργανισμού ITE GROUP PLC, και σε συνεργασία με ΙΕΝΕ, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΝ, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο με σημεία αναφοράς την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. «Η ενεργειακή συνεργασία μας με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο υπηρετείται με συγκεκριμένες ενέργειες και οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές. 

Σήμερα θα μας..

Το Ισραήλ θα προμηθεύσει την Ιορδανία φυσικό αέριο αξίας 10 δις δολ. ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ισραήλ θα προμηθεύσει την Ιορδανία φυσικό αέριο αξίας 10 δις δολ. ΗΠΑ
Από το naftikachronika.gr
H Ιορδανία και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει στην Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιορδανίας την αγορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο Leviathan του Ισραήλ. Η είδηση, που κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί εκνευρισμό στη Μέση Ανατολή και στις χώρες του Αραβικού Κόλπου, μεταδόθηκε από την ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία τη Δευτέρα.

Με αυτή τη συμφωνία, το Ισραήλ θα προμηθεύσει την Ιορδανία με περίπου 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου – συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ – κατά τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ σε δήλωση τη Δευτέρα, η ιορδανική εταιρεία φυσικού αερίου επιβεβαίωσε ότι είχε..

ΓΣΕΕ:ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Από το gsee.gr
Προσηλωμένη στις μνημονιακές απαιτήσεις, η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία της χώρας, αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία. Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε στη βουλή εκχωρεί επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, οι αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, στους δανειστές και κατ΄επέκταση σε εγχώρια και ξένα κεφάλαια.

Η δήθεν ρύθμιση μάλιστα για το νερό αποτελεί «ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» υποτιμώντας τη νοημοσύνη εργαζομένων και καταναλωτών.

Το έργο είναι ..

ΕΛΠΕ: Δωρεά Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Δωρεά Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου
Από το energia.gr
Πρωτοβουλία για την αγορά και δωρεά ενός υπερσύγχρονου Σταθμού Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αναλαμβάνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δήμου. Στόχος η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου και η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Με τον Σταθμό αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει στη διάθεση της ένα επιπλέον εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να προσδιορίσει την πηγή των αερίων ρύπων ακόμη και από πηγές, ή μικρές δραστηριότητες, στις οποίες δεν υπάρχει συστηματική παρακολούθηση.

Ο Σταθμός Παρακολούθησης της Ποιότητας της Ατμόσφαιρας θα είναι..