Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αυστραλία μετακινείται τόσο γρήγορα που ούτε τα GPS δεν μπορούν να συντονιστούν

Αποτέλεσμα εικόνας για αυστραλια
Από το apocalypsejohn.com
Η Αυστραλία δεν είναι ακριβώς εκεί που μπορεί να νομίζατε. Η ήπειρος έχει μετατοπιστεί κατά 1,5 μέτρο από την τελευταία προσαρμογή που έγινε στις συντεταγμένες των GPS το 1994, αναφέρει η New York Times.

Όλοι οι ήπειροι της Γης βρίσκονται επάνω σε τεκτονικές πλάκες, οι οποίες γλιστρούν αργά στα στρώματα του άνω μανδύα. Και η πλάκα στην οποία βρίσκεται η Αυστραλία μετακινείται σχετικά γρήγορα, περίπου 7 εκατοστά το χρόνο (προς το βορρά και με μια μικρή περιστροφή προς τα δεξιά).

Στην αντίθετη περίπτωση, βρίσκεται..

Τροποποιήσεις ή περιορισμοί λειτουργίας σε συγκεκριμένο αριθμό εξεδρών

Αποτέλεσμα εικόνας για Τροποποιήσεις ή περιορισμοί λειτουργίας σε συγκεκριμένο αριθμό εξεδρών
Από το naftikachronika.gr
Μετά από το ατύχημα στην εξέδρα COSL Innovator στις 30 Δεκεμβρίου 2016, περίπου 100 ημικαταδυόμενες εξέδρες εγκεκριμένες από τον DNV GL πρόκειται να επανεξεταστούν. 

Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι ένας περιορισμένος αριθμός εξεδρών πρόκειται να υποβληθούν σε τροποποιήσεις ή λειτουργικούς περιορισμούς.

Η ημικαταδυόμενη εξέδρα COSLInnovator αντλούσε για την Statoil στον τομέα Troll όταν χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κύμα. Πολλά παράθυρα στα δύο χαμηλότερα καταστρώματα της εξέδρας έσπασαν ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε.

Ο κ. Ernst Meyer, Director of Offshore Classification του DNV GL, δήλωσε:

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΠΕ Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΤΟΥ  ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ  ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!
Από το lobbystas.gr
Αυτός ο άτιμος ο Αλέξης, στην «τιτανομαχία» του με την διαπλοκή θα βοηθήσει τελικά όλους τους έλληνες να μάθουν επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο…

Ο Γιώργος Σταμπουλής, ένας από τους τρεις έλληνες εκπροσώπους του Ελληνικολύ Δημοσίου στο εποπτικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου, είναι μέλος του Δ.Σ. των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Α.Ε., όπου και εκεί, εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο με υπογραφή Τσακαλώτου.

Ο Τσακαλώτος τον έβγαλε εκεί προφανώς για να «ψηθεί»…

Στο Δ.Σ. όμως των ΕΛΠΕ, ως εκπρόσωπος του Λάτση, ο γνωστός που θα αξιοποιήσει το Ελληνικό με υπογραφή Τσακαλώτου, είναι και ο Θεόδωρος Πανταλάκης που τώρα έγινε διευθύνων σύμβουλος στην ATTICA BANK!!!

Υ.Σ. Για τον Ταβλά, έχει γίνει ένα λάθος και θα μεταφραστεί σύντομα το κείμενο που τον αφορά, για να μπορέσει να το διαβάσει…

Να εξοικονομήσει 300 χιλ. ευρώ από καύσιμα βάζοντας GPS στα δημόσια οχήματα σχεδιάζει η Κύπρος

Αποτέλεσμα εικόνας για Να εξοικονομήσει 300 χιλ. ευρώ από καύσιμα βάζοντας GPS στα δημόσια οχήματα σχεδιάζει η Κύπρος
Από το energypress.gr
Εξοικονομήσεις σε καύσιμα κίνησης πέραν των €300.000 ετησίως εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει το κράτος από την εγκατάσταση συστήματος GPS στα οχήματα της δημόσιας υπηρεσίας, για το οποίο υπεγράφη σήμερα σύμβαση μεταξύ του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ((Τ.ΗΜΥ) και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και `Έργων, Μάριου Δημητριάδη.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι μέσω της πλήρους αξιοποίησης των οχημάτων και της βελτίωσης του τρόπου οδήγησης των λειτουργών της δημόσιας υπηρεσίας αναμένεται να αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Το εν λόγω σύστημα θα παρέχει την ..

Οι πρώτες αντιδράσεις από την έκτακτη σύνοδο των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι πρώτες αντιδράσεις από την έκτακτη σύνοδο των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ
Από το naftikachronika.gr
Στην Αλγερία διεξήχθη την Τετάρτη η έκτακτη σύνοδος των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ υπό την προεδρία του Mohammed Bin Saleh Al-Sada, υπουργού Eνέργειας και Bιομηχανίας του Κατάρ. Η έκτακτη σύνοδος του ΟΠΕΚ συνοδεύτηκε και από την εκ νέου παρουσία της Γκαμπόν σε διαδικασία του ομίλου (είναι μέλος από το 1975) όπως και από την πρώτη παρουσία του HE Jabbar Ali Hussein Al-Luiebi υπουργού Πετρελαίου του Ιράκ.

Ως ένα σύντομο απολογισμό και σύμφωνα με στοιχεία της Γραμματείας του ΟΠΕΚ, πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές μειώθηκαν περισσότερο από το μισό ενώ η οι μεταβολές των τιμών παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις. Παράλληλα, τα έσοδα των χωρών και των επιχειρήσεων που εξάγουν πετρέλαιο, συρρικνώθηκαν κατά πολύ. Λόγω των περικοπών στις επενδύσεις, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να επηρεαστεί η σχέση προσφοράς – ζήτησης.

Ως άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τη μεριά του ΟΠΕΚ, είναι η...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Συνάδελφοι,

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Δ.Σ./ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. θα γίνουν σύμφωνα με την διάταξη του Άρθρου 8 του Καταστατικού της Εταιρίας, καθώς και για αντιπροσώπους Υγιεινής και Ασφάλειας, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 από τις ακόλουθες Εφορευτικές Επιτροπές ανά Εκλογικό Κέντρο.

Έρευνα σε περιοχή - έκπληξη με δύο διεθνείς πάρτνερ διεκδικούν τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνα σε περιοχή - έκπληξη με δύο διεθνείς πάρτνερ διεκδικούν τα ΕΛΠΕ
Από το energypress.gr
Έτοιμα να καταθέσουν αίτημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για έρευνα υδρογονανθράκων σε περιοχή - έκπληξη, από κοινού με δύο διεθνείς πάρτνερ, εμφανίζονται σύμφωνα με πληροφορίες τα ΕΛΠΕ.

Δίχως να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες αφού ο ελληνικός όμιλος έχει υπογράψει “συμφωνία εμπιστευτικότητας” με τους εταίρους του, εντούτοις οι πληροφορίες μιλούν για περιοχή που δεν βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, ούτε και είναι χερσαία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα προς..

Την Έξοδό τους στις Αγορές Ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energia.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνουν ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρία τους Hellenic Petroleum Finance Plc ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου πρόταση εξαγοράς που απευθύνει προς τους κατόχους ομολογιών, εγγυημένων από τα ΕΛΠΕ, με τοκομερίδιο 8% και λήξη τον Μάιο 2017, συνολικού ποσού εκδόσεως 500.000.000 ευρώ και τρέχοντος υπολοίπου 489.932.000 ευρώ.

Η πρόταση αφορά την εξαγορά των υφισταμένων ομολογιών από τη Hellenic Petroleum Finance Plc και την καταβολή στους κατόχους τους, σε μετρητά, ποσού 1.035 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφισταμένων ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 14η Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρότασης εξαγοράς που παρατίθενται αναλυτικά στο..

Τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ - Για πρώτη φορά από το 2008

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το topontiki.gr
Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου, για πρώτη φορά από το 2008, με τη Σ. Αραβία να μαλακώνει τη στάση της απέναντι στο Ιράν, εν μέσω πιέσεων από τις χαμηλές τιμές.

«Ο ΟΠΕΚ πήρε μία εξαιρετική απόφαση, μετά από 2,5 χρόνια κατέληξε σε συναίνεση για τη διαχείριση της αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Μπιτζάν Ζανγκάνεχ, ο οποίος είχε συγκρουστεί επανειλημμένα με τη Σαουδική Αραβία σε προηγούμενες συναντήσεις, αναφέρει το Reuters.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών εξαγωγών χωρών αποφάσισε ..

Πώς το Υπερταμείο αλλάζει τα δεδομένα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς το Υπερταμείο αλλάζει τα δεδομένα
Από το euro2day.gr
Σύμφωνα με βροχή δηλώσεων υπουργών, οι ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο (στην υπό ίδρυση Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ - ΕΕΣΠ ΑΕ) δεν ιδιωτικοποιούνται. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως «θα κάνει και κάποιες ιδιωτικοποιήσεις».  

Ομως, αν εφαρμοστεί η νομοθεσία για τη λειτουργία του Υπερταμείου, αλλά και η συμφωνία με τους δανειστές για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται στην ΕΕΣΠ ΑΕ, θα αλλάξουν πολλά στον τρόπο διοίκησης των κρατικών εταιρειών και στη διαχείριση των κρατικών ακινήτων.

Η διοίκηση της τελευταίας μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε..