Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μπαν Γκι-Μουν: Να Σταματήσουν οι Επιδοτήσεις των Ορυκτών Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπαν Γκι-Μουν: Να Σταματήσουν οι Επιδοτήσεις των Ορυκτών Καυσίμων
Από το energia.gr
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ζήτησε σήμερα από όλες τις χώρες να σταματήσουν να επιδοτούν την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Καλώ να περιοριστούν οι επιδοτήσεις των ορυκτών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση σε καθαρές ενέργειες" είπε ο γ.γ. μιλώντας στις αντιπροσωπείες που μετέχουν στην 22η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα, στο Μαρακές (COP22).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μπαν, η θητεία του οποίου στον ΟΗΕ λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου, κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να θέσουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά όλων μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της ηρωικής νεολαίας κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβρη του 1973.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μια επέτειος, είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Δεν ανήκει ούτε σε μουσεία ούτε βέβαια στη «γενιά» του. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς που μας δίδαξε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα. Τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία», σήμερα, 43 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά την  ελευθερία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ηχούν επίκαιρα, διαχρονικά και τραγικά αδικαίωτα.

Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να..

Dudley (BP): Πεσιμιστική η αγορά για την πιθανότητα μείωσης παραγωγής πετρελαίου του OPEC

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το newmoney.gr
Η αγορά πετρελαίου χαρακτηρίζεται από πεσιμισμό όσον αφορά την πιθανότητα συμφωνίας του OPEC για τη μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τον CEO της BP Plc, Bob Dudley.

Oι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν, μάλλον, κοντά στα παρόντα επίπεδα εάν ο OPEC δεν εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία έφτασε στο Αλγέρι το Σεπτέμβριο και στην οποία προβλέπεται μείωση του επιπέδου παραγωγής. Ο Οργανισμός πρόκειται να συναντηθεί στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου.

Ο ΟPEC προσπάθησε να φτάσει σε..

«Ενέργεια για Ζωή» Από τους Εργαζομένους των ΕΛΠΕ που Συμμετείχαν στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ενέργεια για Ζωή» Από τους Εργαζομένους των ΕΛΠΕ που Συμμετείχαν στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας
Από το energia.gr
Ενέργεια για ζωή» χάρισαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Για μια ημέρα οι συμμετέχοντες ένιωσαν αθλητές και φορώντας το μπλουζάκι του εθελοντισμού με το σήμα « εθέλω» έλαβαν μέρος στις διαδρομές των 5, των 10 και των 42 χιλιομέτρων.
Η διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, με τη συμμετοχή των αθλητών μας από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για κάθε χιλιόμετρο που διήνυσαν οι 102 δρομείς που τελικά συμμετείχαν, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσέφερε 10 ευρώ/χιλιόμετρο στις ΜΚΟ « ΦΛΟΓΑ» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) και « ΛΑΜΨΗ» ( Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος), συγκεντρώνοντας συνολικά 11.100 ευρώ.
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ευχαριστεί και..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

.
Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ζήτησαν οι φοιτητές στην εξέγερση του 73 κατά της Χούντας των
συνταγματαρχών. 43 χρόνια μετά η Ελληνική κοινωνία παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη , ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση απέναντι στις ερπύστριες της τρόικας και του νέου οικονομικού φασισμού , που στο πέρασμα τους τα έχουν ισοπεδώσει όλα.

Οι μνημονιακές επιλογές των τελευταίων χρόνων διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό. Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα καταπατήθηκαν , εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας . Στο βωμό της δημοσιονομικής σταθερότητας θυσιάζονται ανθρώπινες ψυχές .

Η ιστορία της εξέγερσης του 73 αποδεικνύει ότι..

Αποζημίωση μαμούθ ζητά η Rosneft για διάδοση δυσφημιστικών ειδήσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποζημίωση μαμούθ ζητά η Rosneft για διάδοση δυσφημιστικών ειδήσεων
Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός γίγαντας της Ρωσίας Rosneft, αναθεωρεί τη στάση του απέναντι στα εθνικά ΜΜΕ και απαιτεί να αυξηθεί το ποσόν της αποζημίωσής του για διάδοση δυσφημιστικών ειδήσεων από 3 δημοσιογράφους της ρωσικής εκδοτικής επιχείρησης RBC.

Η Rosneft αρχικά ζητούσε από τους εναγομένους το ποσό των $ 840.000 ενώ πλέον ζητά το ποσό των $ 48.5 εκατομμύριων σύμφωνα με ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου της ενάγουσας εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, το ποσό της απαίτησης…

Τα κοπέλια, το άφαντο άρθρο της ΕφΣυν για τα αιολικά στη Σητεία και ο τρόπος κοστολόγησης των υβριδικών έργων.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στην ΕφΣυν της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε το άρθρο της εικόνας, σύμφωνα με το οποίο αντιδράσεις συναντά η εγκατάσταση υβριδικού έργου (αιολικό πάρκο + αντλησιοταμίευση) στη Σητεία. Σύμφωνα πάντα με τα αναφερόμενα στο άρθρο, το αιολικό πάρκο προβλέπεται να έχει 27 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 81MW, (συνεπώς κάθε ανεμογεννήτρια θα έχει ισχύ 3MW), που θα εγκατασταθούν στον ορεινό όγκο Σιτάνου-Κατσιδωνίου-Καρυδίου-Ζάκρου Σητείας. Το υδροηλεκτρικό τμήμα του έργου θα είναι ισχύος 50MW, θα χρησιμοποιήσει ως κάτω ταμιευτήρα το φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου (θυμάστε το Σήφη, τον κροκόδειλο;) και ως άνω ταμιευτήρα μια νέα λιμνοδεξαμενή, που θα κατασκευαστεί στα πλαίσια του έργου. 

Το σημείο του άρθρου που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν είναι φυσικά οι αντιδράσεις των κατοίκων, καθώς ενάντια στα αιολικά αντιδρά πλέον τουλάχιστον "η μισή Ελλάδα". Ούτε είναι ενδιαφέρον το ό,τι οι ανεμογεννήτριες θα έχουν ύψος 125 μέτρα και διάμετρο ρότορα 112 μέτρα, τσακίζοντας κάθε -κατά τα λοιπά- προστατευόμενο όρνιο της Κρήτης. Ούτε είναι ενδιαφέρον το ό,τι ο συντάκτης της ΕφΣυν φαίνεται να προεξοφλεί τη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, περίπου -ίσως- όπως οι δημοσκόποι και τα διαπλεκόμενα μίντια στις ΗΠΑ προεξοφλούσαν τον εκλογικό "περίπατο" της Κλίντον. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ..

Συνεχής η αύξηση των εξαγωγών LNG της Αυστραλίας

Από το energypress.gr
Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 6,6% τον Οκτώβριο του 2016, φτάνοντας τα 4,3 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EnergyQuest.

Η αξία των εξαγωγών LNG υπολογίζεται από την EnergyQuest σε τουλάχιστον 1,75 δισ. δολάρια, η οποία είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 22 μηνών. 

Οι κύριοι πελάτες LNG της Αυστραλίας ήταν ..

Δείτε το περίεργο εύρημα που βρέθηκε στον πλανήτη Άρη (φωτό, βίντεο)

Από το pronews.gr
Ο πλανήτης Άρης μπορεί να ήταν κατοικήσιμος προτείνουν αρκετές θεωρίες. Πολλές φωτογραφίες της επιφάνειας του πλανήτη Άρη έχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από ερείπια αρχαίων πολιτισμών.

Πολλοί κυνηγοί περίεργων ευρημάτων έχουν βρει απίστευτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στο μακρινό παρελθόν, ο πλανήτης ήταν κατοικήσιμος.

Σε μια εικόνα από το ρόβερ Opportunity της NASA έχει βρεθεί αυτό..