Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΠΕ, Revoil και Ελινόιλ στις αλλαγές που θα ισχύσουν στο ΧΑ από 28 Νοεμβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για χρηματιστηριο
Από το energypress.gr
Αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησής τους.

Οι αλλαγές, μεταξύ άλλων, αφορούν και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του πετρελαίου και των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, από τον Γενικό Δείκτη, μεταξύ άλλων, διαγράφονται οι μετοχές της Ελινόιλ ενώ εισάγονται οι μετοχές της Revoil.

Επίσης, αλλάζει η στάθμιση των μετοχών των ΕΛΠΕ.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές στον παρακάτω πίνακα

ΕΛΠΕ: Εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων αυτοπαραγωγής σε πρατήρια της ΕΚΟ-Καλυψώ

Αποτέλεσμα εικόνας για  πετρελαια
Από το energyworld.gr
Το πρώτο έργο εφαρμογής του προγράμματος αυτοπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από Φωτοβολταϊκά συστήματα υλοποίησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, σε επτά (7) επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η χρηματοδότηση και υλοποίηση της επένδυσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας Εμπορίας, ενώ η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια καλύπτει μέχρι και το 1/3 της ετήσιας κατανάλωσης του κάθε πρατηρίου, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

H συνολική ισχύς της επένδυσης ανέρχεται ..

Σκωτία εναντίον Αγγλίας για απουσία υποστήριξης του φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαια
Από το naftikachronika.gr
Όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών της PwC, η τιμή του πετρελαίου είναι σχεδόν απίθανο να επιστρέψει στα επίπεδα των $100 δολαρίων ανά βαρέλι. Το πλέον πιθανό σενάριο θέλει μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια η τιμή να κυμανθεί σε ένα εύρος μεταξύ των $60 και $70 δολαρίων το βαρέλι.

Οι αναλυτές της PwC θεωρούν ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας μοιάζει να έχει αφήσει τις «δύσκολες ημέρες» πίσω της, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται ενώ και η σχέση προσφοράς-ζήτησης εμφανίζεται πιο ισορροπημένη. Βέβαια, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ναι μεν το μέλλον εμφανίζεται πιο αισιόδοξο αλλά χρειάζεται να αντιμετωπιστεί εντός της επόμενης διετίας μία σειρά «θεμελιωδών ζητημάτων» για να διατηρηθούν οι καλές προοπτικές και στο μέλλον.

Και μπορεί τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με...

Στρατηγικής σημασίας ο ρόλος της Ουκρανίας για τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου


Από το naftikachronika.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει τη διατήρηση της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι και μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματα της τελευταίας συνόδου του, σχετικά με την ενέργεια, κατέστησε σαφές ότι είναι στρατηγικής σημασίας η διατήρηση του ρόλου της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης», ανέφερε η Ιταλίδα πολιτικός.

Μέσω του εδάφους της Ουκρανίας το 2015 διαμετακομίστηκαν ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου που έφτασαν τα 67 δις. κυβικά μέτρα, ενώ δυνητικά από το ουκρανικό έδαφος μπορούν να διέλθουν περί τα 110 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση.

No Comments ...


Οικονομικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου για την Aegean Marine Petroleum Network Inc.

Από το naftikachronika.gr
Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Aegean Marine Petroleum Network Inc. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε $1,1 δις. και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $88,4 εκατ. Τα αντίστοιχα ποσά για το 2015 ανέρχονταν σε $1,1 δις. και $84,4 εκατ.

Στο σύνολο του 9μήνου ο κύκλος εργασιών έφτασε τα $2,9 δις. (3,3 δις. το 2015) ενώ τα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $262,7 εκατ. ($243,5 εκατ. το 2015).Ο συνολικός όγκος πωλήσεων καυσίμων έφτασε τους 4,3 εκατ. τόνους. Επιπρόσθετα η εταιρεία πούλησε δύο πλοία από τα οποία αναμένει ετήσια οφέλη $3 εκατ. λόγω μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Πρόεδρος της Aegean κ. Νικόλας Ταβλάριος, σχολιάζοντας την..

Αισιόδοξη η Τεχεράνη για συμφωνία στον ΟΠΕΚ και πετρέλαιο στα 55 δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Αισιόδοξη η Τεχεράνη για συμφωνία στο ΟΠΕΚ και πετρέλαιο στα 55 δολάρια
Από το energypress.gr
Η Τεχεράνη εκτιμά ότι στην επερχόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ στα τέλη του μήνα τα μέλη του θα συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής με τη συμμετοχή και χωρών που δεν είναι μέλη του Οργανισμού. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι άνοδος των τιμών στα 55 δολάρια από 46 δολάρια το βαρέλι που είναι σήμερα.

«Λαμβάνουμε θετικές ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία στη συνάντηση (...) και είμαι ..

Και όμως, η Καβάλα είναι ικανή να σταματήσει τον TAP

Από το kavalapress.gr
Η στάση της Κοινοπραξίας να μην στείλει κανένα δελτίο τύπου στα ΜΜΕ αναφορικά με τον απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε την προσφυγή των Δήμων Καβάλας, Σερρών , Εμμανουήλ Παππά και Δοξάτου για την όδευση, προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση. Οι Δήμοι με τις προσφυγές ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση σχετικά με την έγκριση των περιβαντολλογικών μελετών στις περιοχές όπου αντιδρούν οι κάτοικοι και η συζήτηση αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο

Σε μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει την ενέργεια της Κοινοπραξίας ως στάση αναμονής μέχρι τον Φεβρουάριο για να τοποθετηθεί συνολικά. Ο συνδυασμός όμως κάποιων γεγονότων δίνουν μια άλλη εξήγηση όχι ..

Στο Κάιρο με απόρρητες προτάσεις για την ΑΟΖ

Από το kathimerini.gr
Συγκεκριμένες προτάσεις επί χάρτου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο την περασμένη Πέμπτη. Το ταξίδι-αστραπή του κ. Κοτζιά στο Κάιρο προετοιμάστηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε προηγουμένως συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Σκοπός του ταξιδιού του κ. Κοτζιά ήταν να εκκινήσουν εκ νέου οι ελληνοαιγυπτιακές συνομιλίες για το συγκεκριμένο θέμα, στις οποίες είχαν παρατηρηθεί σοβαρές καθυστερήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο. Τονίζεται, πάντως, ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Κοτζιάς είναι απόρρητες και προετοιμάστηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τη συνεργασία ελαχίστων ειδικών.

Η πιθανότητα οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου συναντά μια πολύ σημαντική δυσκολία. Προϋπόθεσή της είναι ...

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκάλεσε τη μυστηριώδη ομίχλη που σκότωσε 12.000 ανθρώπους το 1952 στο Λονδίνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκαλεί τη μυστηριώδη ομίχλη που σκότωσε 12.000 ανθρώπους το 1952 στο Λονδίνο
Από το huffingtonpost.gr
Μπορεί να είναι κάπως παράξενο για τους επιστήμονες το γεγονός ότι πρέπει να διερευνούν ατμοσφαιρικό φαινόμενο που συνέβη πριν από 64 χρόνια, όταν υπάρχουν χιλιάδες νέα περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν. Όμως μερικές φορές τα μαθήματα του παρελθόντος μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα ούτως ώστε να αποτραπούν τα λάθη του μέλλοντος.

Σύμφωνα με το Βusiness Insider αυτό αποδεικνύει η νέα μελέτη του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, στην οποία συμμετείχαν ερευνητές που έφτασαν στην ουσία ενός ιστορικού προβλήματος και τα αποτελέσματά τους θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις σύγχρονες βαριά μολυσμένες πόλεις του κόσμου.

Το ατμοσφαιρικό φαινόμενο που..

Εκλογές ΤΕΕ: Πρώτη η παράταξη της ΝΔ -Ναυάγιο για τον ΣΥΡΙΖΑ με μονοψήφιο ποσοστό

Από το iefimerida.gr
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (παράταξη της ΝΔ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013.

Στη 2η θέση η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) και στην τρίτη βρέθηκε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι με ποσοστό μόλις 7,31%.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση έχει ως εξής: