Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση των αποθεμάτων αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο usa
Από το capital.gr
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA), διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να αυξηθούν.

Ειδικότερα, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στα 489 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε η EIA. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 800,000 βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά..

Επίθεση με μπογιές από κουκουλοφόρους κατά του προέδρου των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορού (φωτο + βίντεο)


Από το magnesianews.gr
Επίθεση κουκουλοφόρων και ρίψη με μπογιές κατά του προέδρου των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) Στάθη Τσοτσορού, ο οποίος εκείνη την ώρα έδινε διάλεξη με θέμα «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή» σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτίριο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Νεάπολη. Ο κ. Τσοτσορός ήταν καλεσμένος προκειμένου να μιλήσει για..

Βρέθηκαν τεράστια αποθέματα νερού, σε μορφή πάγου, στον πλανήτη Άρη (φωτό)

Αποτέλεσμα εικόνας για αρης πλανητης
Από το pronews.gr
Σύμφωνα με νέα στοιχεία επιστημόνων της NASA, το υπόγειο αυτό «ρεζερβουάρ» βρίσκεται κάτω από την περιοχή Utopia Planitia («Πεδιάδες της Ουτοπίας») με διάμετρο περίπου 3.300 χιλιομέτρων, ένα αχανές λεκανοπέδιο ανάμεσα στον ισημερινό και τον βόρειο πόλο του πλανήτη. 

Το απόθεμα έχει έκταση μεγαλύτερη από μια πολιτεία των ΗΠΑ όπως το Νέο Μεξικό και περιέχει τόσο νερό όσο η Λίμνη Σουπίριορ, η μεγαλύτερη από τις Μεγάλες Λίμνες της χώρας, δηλαδή περίπου 12.100 κυβικά χιλιόμετρα.

Το νερό αυτό δεν είναι ούτε..

Το Ιράκ ζητά αύξηση της παραγωγής του από τον ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ιράκ πετρελαιο
Από το energypress.gr
Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να επιτρέψει στο Ιράκ να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου χωρίς περιορισμούς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ιμπραΐμ Αλ-Τζαφάρι σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, σχολιάζοντας σχέδιο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών να περιορίσει την προσφορά για να στηρίξει τις τιμές.

"Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να..

Μη με ζορίζετε!..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Φαγώθηκαν πιά τηλεοράσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την στάση του σώματος που επέδειξε ο δικός μας πινόκιο προς τον διεθνή οΜπάμια.
     Και  "ανεπίτρεπτος" από 'δώ, και
"αγενέστατος" από 'κει, και "προσβλητικός" παραπέρα.
     Ώπα ρε λεβέντες!
     Δεν μπορεί δηλαδή να ήταν κάτι άλλο; Στο blog του έρχονται, έτσι πρόχειρα, δυό-τρείς εξηγήσεις.

     Πρώτον, μπορεί ο άνθρωπος να έκανε αντίσταση. Μάλιστα.
     Πώς θα μπορούσε άλλωστε ...

Πού Τελικά θα Εξαχθεί το Αέριο Από την Ανατολική Μεσόγειο;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Οι διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν αυτή την στιγμή ,και φαίνεται να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, ως προς την εξαγωγή των σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία 6-7 χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο το Ισραήλ, απασχόλησαν κατά, την χθεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών του, το ετήσιο Συνέδριο Israel Energy and Business Convention, που πραγματοποιείται στο Τέλ Αβίβ. Όπως προκύπτει από τις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν τόσο από τις άμεσα εμπλεκόμενες εταιρείες ( δηλ. Derek, Noble, Avner, Ratio) αλλά, και από ανεξάρτητα ερευνητικά ινστιτούτα τα βεβαιωμένα αποθέματα της ευρύτερης περιοχής στα υποθαλάσσια κοιτάσματα στην λεκάνη της Λεβαντίνης ξεπερνούν τα 3.0 τρισεκ. κυβικά μέτρα , ενώ τα εν δυνάμει εκμεταλλεύσιμα (contingent reserves) φθάνουν τα 10 τρισεκ. κυβ. μέτρα. 

Καθιστούν έτσι την περιοχή της Ανατολ. Μεσογείου (East Med) ανώτερη από άποψη γεωλογικού ενδιαφέροντος και αποθεμάτων από αυτή..

ΔΕΣΦΑ: Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η ιδιωτικοποίηση

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το newmoney.gr
Συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθεί λύση για να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, χωρίς αλλαγές των όρων του διαγωνισμού ή της μεθόδου υπολογισμού των τελών διέλευσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος που χειρίστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες τις διαπραγματεύσεις για το θέμα, συναντήθηκαν απόψε με..

Νέο μεγάλο κοίτασμα ανακαλύφθηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς

Από το energypress.gr
Την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα του Μπάρεντς, ανακοίνωσε η σουηδική Lundin Petroleum.

Το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει αποθέματα έως και 60 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου.

Η σουηδική εταιρεία κατέχει το 40% των δικαιωμάτων στο κοίτασμα, με το υπόλοιπο ποσοστό να ισοκατανέμεται στην ιαπωνική Idemitsu και τη ρωσική DEA.

Νηοψίες σε ρωσικά πλοία προς Συρία ζήτησε από Ελλάδα και Κύπρο η Ε.Ε!

Από το pronews.gr
Θέμα απαγόρευσης σε ρωσικά πετρελαιοφόρα που  μεταφέρουν στρατιωτικό καύσιμο μέσω Ελλάδας και Κύπρου θέτουν οι Βρυξέλες επικαλούμενες πληροφορίες από «μυστικές υπηρεσίες» ευρωπαϊκού κράτους.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters επιχειρώντας να εμπλέξουν  την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο σε "λαθρεμπόριο", όπως το αποκαλούν, καυσίμων από ρωσικά πετρελαιοφόρα τα οποία μεταφέρουν αεροπορικά καύσιμα για τις ανάγκες της ρωσικής Αεροπορίας  στη Συρία και αυτό δεδομένου ότι η Ε.Ε. έχει επιβάλλει εμπάργκο στη Δαμασκό.

Όπως αναφέρεται ρωσικά πετρελαιοφόρα σκάφη ..