Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ !...

Τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο κρύβουν στοιχεία για τη σύνθεση του μανδύα της Γης

Αποτέλεσμα εικόνας για διαμαντια μεγαλα
Από το naftemporiki.gr
Τα ορυκτά και μέταλλα που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό των μεγαλύτερων και πιο πολύτιμων διαμαντιών του κόσμου αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τη σύνθεση του μανδύα της Γης.
Τα διαμάντια σχηματίζονται βαθιά κάτω από τον φλοιό του μανδύα και έρχονται στην επιφάνεια της Γης μόνο κατά τη διάρκεια ηφαιστειακών δραστηριοτήτων. Οι πολύτιμοι λίθοι διαθέτουν μικροσκοπικά σωματίδια μετάλλων και ορυκτών που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό τους, τα οποία αφαιρούνται από τα κοσμηματοπωλεία όταν πωλούνται ως κοσμήματα.

Σε μια νέα μελέτη, Αμερικανοί επιστήμονες ανέλυσαν αυτά ..

Γερμανία: λόγω εκλογών το 2017, η "σωτηρία του πλανήτη" αναβάλλεται από το 2020 στο ...2050!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Μετά από μακρά σειρά διαβουλεύσεων η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα το Climate Action Plan 2050, ένα πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" μέχρι το 2050 κατά 80-95% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, τότε που η Δυτική Γερμανία επανενώθηκε με την Ανατολική και ενωμένοι ξεκίνησαν και πάλι την προσπάθεια για την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, που είναι απ' την έκδοση στα αγγλικά της σελίδας του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, φιγουράρει μια πολύ βαρύγδουπη υπόσχεση: "Germany will reach its climate goal - Η Γερμανία θα φθάσει στον κλιματικό της στόχο". Φιλόδοξος ο στόχος, αλλά το 2050 αυτοί που τον έθεσαν σίγουρα δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση και μάλλον δεν θα βρίσκονται ούτε και στη ζωή ώστε είτε να δουν τα όνειρά τους να δικαιώνονται είτε ν' απολογηθούν για τον πόνο και τη δυστυχία που προκάλεσε στους πολίτες ο στόχος αυτός.

Η Γερμανία το 2017 έχει εκλογές και παραμονές των εκλογών οι πολιτικοί παντού ανά τον κόσμο συνηθίζουν να..

Η ηλιακή ενέργεια, η φθηνότερη μορφή ενέργειας σε όλο τον κόσμο

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιακη ενεργεια
Από το energyworld.gr
Η ηλιακή ενέργεια έχει καταστεί ο φθηνότερος τρόπος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Η έκθεση έδειξε ότι το κόστος της ηλιακής ενέργειας σε 58 χώρες χαμηλότερου εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας, έχει πέσει περίπου στο ένα τρίτο των επιπέδων του 2010 και είναι τώρα λίγο φθηνότερο από την αιολική ενέργεια.

Τον Αύγουστο, σε διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Χιλή σημειώθηκε το ρεκόρ χαμηλής τιμής των 27,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, περίπου το μισό της αντίστοιχης τιμής του άνθρακα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μία..

Οι εξωγήινοι απάντησαν στο χαιρετιστήριο μήνυμα της Γης

Ορόσημο η 21η Δεκεμβρίου για τα Εργασιακά

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικο δικαστηριο
Από το energia.gr
Η προσεχής Τετάρτη 21/12 φαίνεται πως θα αποτελέσει ορόσημο για την διαπραγμάτευση κυβέρνησης-«θεσμών» σε σχέση με το νέο εργασιακό. Και αυτό, γιατί προβλέπεται να εκδοθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ. 

Αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάνει αποδεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό-κοινοτικό δίκαιο η προέγκριση των ομαδικών απολύσεων από το κράτος (συγκεκριμένα, από το γενικό γραμματέα του υπ. Εργασίας, σύμφωνα με..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θα θέλαμε αρχικά να αναφερθούμε στην σύγχυση που προκάλεσε στους εργαζόμενους η στάση της Εταιρείας με τις δωροεπιταγές των Χριστουγέννων. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή τη στιγμή πρωταρχικός στόχος της Εταιρείας είναι η αναβάθμιση των κομματικών στελεχών της αλλά θεωρούμε απαράδεκτο να μην βρίσκει τον απαραίτητο χρόνο και τρόπο να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την σωστή χρήση των δωροεπιταγών και να "αναγκάζει" το Προεδρείο του Σωματείου να σπεύσει ως γνήσιο γραφείο προσωπικού να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους εργαζόμενους.

Τα Γενικά Συμβούλια που ακολούθησαν..

Αναμένοντας τους μνηστήρες της ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ κυπρου χαρτης
Από το energypress.gr
Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Ενέργειας αναφορικά με τους υποψήφιους ενεργειακούς μνηστήρες, οι οποίοι θα προχωρήσουν στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με την Κυβέρνηση για την αδειοδότηση των τεμαχίων 6, 8 και 10 στο πλαίσιο του 3ου γύρου αδειδότησης της Κυπριακής ΑΟΖ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη γεώτρηση που θα γίνει το 2ο τρίμηνο του 2017 από την Τotal στο τεμάχιο 11, σημειώνοντας πως, αν όντως εξευρεθεί κοίτασμα, υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου όμοιο με αυτό του Αφροδίτη, αλλά και γιατί «για πρώτη φορά θα γίνει εντός της κυπριακής ΑΟΖ γεώτρηση σε γεωλογική δομή παρόμοια με αυτή του Ζορ».

Η σημασία της EXXON-MOBIL
Εξαιρετικής σημασίας ήταν και οι δηλώσεις του Ειδικού συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα Ενέργειας, Άμος Χοκστάιν στην «Κ» Κύπρου. Ο Αμερικανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ..

Απλοί θεατές οι Motor Oil και ΕΛΠΕ στη μάχη της Jet Oil;

Αποτέλεσμα εικόνας για jet oil
Από το reporter.gr
Με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι μεγαλύτεροι εγχώριοι παίκτες της αγοράς πετρελαιοειδών (κυρίως Motoroil και ΕΛΠΕ) τις εξελίξεις στην υπόθεση της Jet Oil καθώς από αυτές μπορεί να υπάρξει κρίσιμη αλλαγή στις εύθραυστες ισορροπίες του κλάδου. Καθώς η Jetoil διαθέτει μεγάλες αποθήκες υγρών καυσίμων, αποτελεί ένα "διαμάντι" για υποψήφιους ξένους αγοραστές που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το νομικό πλαίσιο για να "αλώσουν" την ελληνική αλλά κυρίως τη Βαλκανική αγορά. Αν οι "παλιοί", οι οποίοι ως πιστωτές της Jet Oil θα κληθούν να συμφωνήσουν σε κούρεμα των χρεών τους και πώληση της εταιρίας, τους αφήσουν...

Είναι προφανές ότι, κυρίως, η αγορά 110 εκατομμυρίων καταναλωτών στα Βαλκάνια, αλλά και η εγχώρια που το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κατέγραψε συνολικό όγκο κατανάλωσης 1,6 εκατ. τόνους "ξεκλειδώνουν" για όποιον αποκτήσει τις αποθήκες στο Καλοχώρι της Jetoil - Mamidoil, που αποτελούν τον τρίτο μεγάλο "αποθηκευτικό πόλο" στη χώρα μετά τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ σε Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη κι Ελευσίνα, και της Motor Oil στην Κόρινθο (υπάρχει η υποδομή της ΔΕΗ βέβαια…

Τα πολωνικά διυλιστήρια βρίσκουν νέες πηγές προμήθειας πετρελαίου στο Ιράν

Από το naftikachronika.gr
Η πρόσφατη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας της μεγαλύτερης εταιρείας διύλισης πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen, που δραστηριοποιείται και στον χώρο της λιανικής πώλησης καυσίμων και η οποία ανήκει στο πολωνικό δημόσιο, με την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (National Iranian Oil Company – NIOC) εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της πολωνικής εταιρείας να οικοδομήσει εμπορικές σχέσεις με τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, διαφοροποιώντας τις πηγές εφοδιασμού της για λόγους ασφαλείας. Κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών η πολωνική εταιρεία προμηθεύεται διάφορα είδη αργού πετρελαίου από χώρες του Κόλπου, όπως το Ιράκ και η Σαουδική Αραβία.

Η PKN Orlen με επίσημη ανακοίνωσή της στις 14 Δεκεμβρίου ενημέρωσε ότι ..

Η ExxonMobil διαθέτει το δικό της «State Department»

Από το energypress.gr
Η επιλογή του διευθύνοντα συμβούλου της ExxonMobil ως νέου υπουργού Εξωτερικών έγινε αντικείμενο κριτικής στις ΗΠΑ, δεδομένου του ότι δεν διαθέτει προηγούμενη εμπειρία σε διπλωματικά θέματα και στην εξωτερική πολιτική. Όμως, στην πραγματικότητα η Exxon διαθέτει το δικό της «state department» και τη δική της υπηρεσία πληροφοριών, που επιτρέπει στους διοικούντες να είναι καλά ενημερωμένοι και να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στο αρχηγείο της Exxon στο Ντάλας, λειτουργεί ένα ειδικό τμήμα που σκοπός του είναι η συλλογή πληροφοριών για μια σειρά οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων ανά τον κόσμο, ώστε να μπορεί η διοίκηση να κατεβαίνει στις διαπραγματεύσεις της από θέση ισχύος.

Οι αναλυτές της Exxon συντάσσουν..