Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Trader "στοιχημάτισε" για πετρέλαιο στα 100 δολάρια στα τέλη του 2018

Από το capital.gr
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αγορά χριστουγεννιάτικου λαχείου. Γιατί πράγματι εάν επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα αποφέρει στον εμπνευστή της σημαντικά κέρδη. Ο λόγος για το "στοίχημα” που έβαλε trader προαγοράζοντας συμβόλαια πετρελαίου που θα είναι επικερδή εφόσον η τιμή διαμορφωθεί στα 100 δολάρια το Βαρέλι το Δεκέμβριο του 2018. 

Βεβαίως τα future συμβόλαια του εν λόγω trader δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντιπροσωπευτικά για τα πιστεύω της αγοράς ως προς τη διακύμανση της τιμής του πετρελαίου. 

Ωστόσο είναι γεγονός ότι έστω και μεμονωμένα, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που παίρνουν bullish θέσεις προσβλέποντας σε ανοδικό κύκλο της αγοράς. Άλλωστε ακόμη και το συμβόλαιο για τα 100 δολάρια είναι μικρού μεγέθους, όπως διευκρινίστηκε από κύκλους της αγοράς. 

Σε κάθε περίπτωση αυτή ..

Παγοθραυστικό Leader: Το ρωσικό «κτήνος» που κατακτά τον Βόρειο Πόλο

Από το protothema.gr
Το φουτουριστικό πλοίο «Leader», το οποίο θα μπορούσε κανείς να μπερδέψει με διαστημόπλοιο των ταινιών Star Wars, είναι σχεδιασμένο ώστε να κρατά ανοιχτή όλες τις εποχές τη Βόρεια Θαλάσσια Οδό, που κανονικά ανοίγει για μόλις δύο μήνες τον χρόνο

Να κυριαρχήσει στην κούρσα κατάκτησης της Αρκτικής ετοιμάζεται η Ρωσία. Θα κατασκευάσει ένα επαναστατικό παγοθραυστικό που θα διατηρεί τη Βόρεια Θαλάσσια Οδό ανοιχτή όλο τον χρόνο.

Ενώ οι ΗΠΑ αποφάσισαν προχθές να απαγορεύσουν επ' αόριστον την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ομοσπονδιακά χωρικά ύδατα στον Αρκτικό Ωκεανό, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του οικοσυστήματος της περιοχής, η Μόσχα κάνει ένα ..