Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ

Από το cnn.gr
Άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου και κινούνταν πάνω από τα 56 δολάρια το βαρέλι, κοντά στα πρόσφατα υψηλά τους επίπεδα, με την αγορά να αναμένει συγκεκριμένα στοιχεία για τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ το νέο έτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψαν στις 12:00 ώρα Ελλάδας άνοδο 36 σεντς στα 56,45 δολάρια το βαρέλι. Στις 12 Δεκεμβρίου, το μπρεντ ανήλθε στα 57,89 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2015.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού σημείωσαν..

Ερωτηματικά από την παραμόρφωση του φλοιού της Γης στον Κορινθιακό Κόλπο

Από το pronews.gr
Ερωτηματικά προκαλεί στους επιστήμονες η παραμόρφωση του φλοιού της Γης στον Δυτικό Κορινθιακό Κόλπο.

Οπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα για την οποία βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών ο Δρ Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, και ο δόκιμος ερευνητής του Ινστιτούτου κ. Κώστας Χουσιανίτης, στην περιοχή παρατηρείται η μεγαλύτερη παραμόρφωση φλοιού στην Ελλάδα, η οποία δεν δικαιολογείται όμως από τη σεισμική δραστηριότητα. Αυτό το «έλλειμμα» μεγάλων σεισμών που εντοπίζεται στην περιοχή καλούνται πλέον να μελετήσουν οι επιστήμονες, διερευνώντας κατά πόσο τα ευρήματα υποδηλώνουν επερχόμενους ισχυρούς σεισμούς ή αν απλώς εξελίσσεται κάποιο τοπικό γεωλογικό φαινόμενο.

«Ο φλοιός της Γης είναι ελαστικό σώμα και για να αλλάξει σχήμα πρέπει..

Δικαιώματα εξόρυξης υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ απέκτησε ο όμιλος Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για εξορυξη πετρελαιου
Από το euro2day.gr
Η Motor Oil ανακοινώνει ότι η εταιρία MVU Brazos Corp. απέκτησε την 21η/12/2016 ποσοστό 100% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Brookshire Salt Dome Project στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την εταιρία Texas Edwards Inc., με ημερομηνία αξίας 31/8/2016.

Η MVU Brazos Corp. (εφεξής MVB - έδρα ΗΠΑ) είναι 100% θυγατρική της Motor Oil Vegas Upstream Limited (έδρα Κύπρος). Η Motor Oil Α.Ε. κατέχει το 65% των μετοχών της Motor Oil Vegas Upstream Limited, με το υπόλοιπο 35% να ανήκει στην εταιρία Vegas Oil and Gas Limited.

Η Texas Edwards Inc. (εφεξής TE - έδρα ΗΠΑ) είναι..

The Int'l Spectator: Η Ελλάδα με την υψηλότερη ανεργία στον δυτικό κόσμο στο 23% με την Γερμανία 4,1%

Από το bankingnews.gr
Γερμανία και Ιαπωνία είναι δύο οικονομίες που έχουν σχεδόν πλήρη απασχόληση και ειδικά στην Ιαπωνία η ανεργία είναι μόλις 3%.

Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη ανεργία στον δυτικό κόσμο στο 23% αναφέρει το The Int'l Spectator.

Η ανεργία ειδικά στους νέους που φθάνει ..

Αλλάζουν οι θαλάσσιες οδοί και οι μεταφορικοί άξονες στη Μέση Ανατολή;

Από το naftikachronika.gr
Oι νέοι μεταφορικοί χάρτες του φυσικού αερίου ενδέχεται να επανασχεδιασθούν μετά την πρόθεση της Τεχεράνης να προσεγγίσει γειτονικά κράτη προκειμένου να μειώσει το κόστος αλλά και το χρόνο μεταφοράς του. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε διεθνή πρακτορεία το Ιράν σχεδιάζει νέα «κάθοδο» στην Ευρώπη μέσω ενός νέου άξονα που  θα συνδέει το Ιραν με την Αρμενία προς τη Γεωργία και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η συνεργασία μεταξύ του..

Ετοιμη η εισήγηση για τις πρώτες 200 απολύσεις στη ΔΕΗ

Από το energypress.gr
Το πράσινο φως της διοίκησης της ΔΕΗ αναμένει η εισήγηση των υπηρεσιών για τις πρώτες 200 απολύσεις εργαζομένων προχωρημένης ηλικίας από την επιχείρηση, που παρ’ ότι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντούτοις συνεχίζουν να εργάζονται.

Πρόκειται για την εισήγηση που επρόκειτο αρχικά να έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ τον Νοέμβριο, αλλά εν συνεχεία το θέμα πάγωσε λόγω των αντιδράσεων της ΓΕΝΟΠ. Τώρα, και μετά από την νέα επεξεργασία που υπέστη, η εισήγηση είναι έτοιμη, και αναμένεται να έρθει κάποια στιγμή προς συζήτηση είτε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ στις 9 Ιανουαρίου, είτε σε κάποιο από τα επόμενα του ίδιου μηνός ή του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισήγηση βάζει "κόφτη" ηλικίας ανά..