Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η Νορβηγία διπλασιάζει τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο και το φυσικό αερίου στη Θάλασσα του Μπάρεντς

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία διπλασίασε την εκτίμησή της για τους ανεξερεύνητους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Αρκτικής Θάλασσας του Μπάρεντς, καθώς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά πρώην αμφισβητούμενη περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε  η ρυθμιστική αρχή της χώρας.

 Η νέα πρόβλεψη της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD) εκτιμά ότι περίπου 2,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πετρελαίου (17,6 δισεκατομμύρια βαρέλια) θα μπορούσαν ακόμα να βρεθούν στο Μπάρεντς, από 1,4 δισεκατομμύρια που είχαν εκτιμηθεί νωρίτερα.

 "Ο αριθμός αυτός, θα μπορούσε να ..
αποδειχθεί χαμηλότερος ή θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος" δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της NPD Bente Nyland.

 Ενώ η εξερεύνηση στην περιοχή της Θάλασσας του Μπάρεντς πραγματοποιήθηκε  πάνω από 30 χρόνια πριν, μόνο το πετρέλαιο Goliat και ο τομέας του φυσικού αερίου Snoehvit έχουν ξεκινήσει μέχρι τώρα την παραγωγή τους.

Το 2010, η Νορβηγία και η Ρωσία υπέγραψαν μια συνθήκη για τον τερματισμό μιας δεκαετούς διένεξης σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, διευρύνοντας την περιοχή που μπορεί να εξερευνηθεί και θέτοντας το έδαφος για τη γεώτρηση στην περιοχή που αμφισβητήθηκε πριν από το 2017.
Περίπου το 60% των μη ανακαλυφθέντων πόρων στη νορβηγική θάλασσα του Μπάρεντς αναμένεται να είναι πετρέλαιο και το υπόλοιπο φυσικό αέριο, επεσήμανε η NPD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου