Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο την πολυήμερη απεργία που είχε προκηρύξει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η απόφαση του Πρωτοδικείου βάζει τέλος στην κινητοποίηση που ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή και η οποία απειλούσε, λόγω της πολυήμερης  διαρκείας της, τον ανεφοδιασμό της χώρας με καύσιμα και μάλιστα εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης.

Συγκεκριμένα..
το ΠΣΕΕΠ είχε προκηρύξει απεργία συνολικής διαρκείας 16 ημερών και ειδικότερα:

-Δύο 24 ωρες απεργίες που ξεκίνησαν την  Παρασκευή 11 Αυγούστου και συνεχίζονταν αύριο Δευτέρα 14 Αυγούστου

-Δύο 48 ωρες απεργίες την Παρασκευή 18 Αυγούστου και την Κυριακή 20 Αυγούστου 

-Και δύο  5νθήμερες απεργίες που ξεκινούν από την Τρίτη 22 Αυγούστου και την Κυριακή 27 Αυγούστου 

Οι απεργίες του ΠΣΕΕΠ αφορούσαν στους εργαζόμενους στους προβλήτες των λιμενικών εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Πάχης, δηλαδή στις εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν με αργό πετρέλαιο τα διυλιστήρια του ομίλου. 

Να σημειωθεί τέλος ότι η παράνομη και καταχρηστική απεργία του ΠΣΕΕΠ προκηρύχθηκε με αίτημα την άμεση εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα ρυμουλκά που συνοδεύουν τα δεξαμενόπλοια που προσεγγίζουν τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Το αίτημα ωστόσο αυτό προκάλεσε ενδοσυνδικαλιστικό πόλεμο με ανακοινώσεις αντιπολιτευόμενων παρατάξεων που έκαναν λόγο για ύποπτη απόφαση αφήνοντας αιχμές για κινητοποίηση που εξυπηρετεί συγκεκριμένες (επιχειρηματικές) σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου