Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Νέα πηγή παραγωγής φυσικού αερίου στη Λιβύη

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης (National Oil Corporation-NOC), ανακοίνωσε πως αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο η παραγωγή φυσικού αερίου στην χώρα από το υποθαλάσσιο κοίτασμα Bahr al-Salam, το οποίο βρίσκεται στον Κόλπο της Σύρτης.

Το παραγόμενο φυσικό αέριο και τα συμπυκνώματα αυτού από το κοίτασμα Bahr al-Salam θα προωθούνται στο..
συγκρότημα Mellitah Complex, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λιβύης, κοντά στην Τρίπολη.

Το συγκρότημα Mellitah Complex, το οποίο αποτελεί κοινοπραξία της NOC και του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ENI, διαθέτει εγκαταστάσεις διαχείρισης και αποθήκευσης πετρελαίου και αερίου, καθώς και εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφόσον ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου από το υποθαλάσσιο κοίτασμα Bahr al-Salam, τότε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης, θα μπορέσει να καλύψει σε ένα μεγάλο βαθμό τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της. Είναι επίσης σημαντικό για την χώρα να διαθέτει μια σταθερή πηγή εφοδιασμού φυσικού αερίου, καθώς οι πολιτικοκοινωνικές αναταραχές που επικρατούν εκεί δυσχεραίνουν τον εφοδιασμό της χώρας από αγωγούς φυσικού αερίου.

Μέσα από τη νέα πηγή παραγωγής αερίου η Λιβύη μπορεί να προχωρήσει και σε εξαγωγές, γεγονός που ενδεχομένως να συμβάλει στην σταδιακή οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στην ενίσχυση της θέσης της στον τομέα της ενέργειας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου