Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών οι εξαγωγές αμερικανικού πετρελαίου στην Κίνα

Από το bankingnews.gr
Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασαν τον Νοέμβριο 2017 στην Κίνα οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία επικαλείται το CNBC. 

Βάσει των στοιχείων αυτών, τον προηγούμενο μέρα τουλάχιστον 289.000 βαρέλια ακατέργαστου αργού πετρελαίου μεταφέρονταν ημερησίως από τις ΗΠΑ στην Κίνα.  

Πρόκειται για ένα..
μικρό τμήμα των 9,1 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, που η Κίνα εισήγαγε γενικότερα τον Νοέμβριο αλλά καταδεικνύει τη σταθερή διείσδυση του αμερικανικού πετρελαίου στην Κίνα.

Οι ΗΠΑ μπόρεσαν να διεισδύσουν εν μέρει,  επειδή ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι εννέα άλλοι εξαγωγείς πετρελαίου περιορίζουν την παραγωγή τους, προκειμένου να εξισορροπήσουν την υπερπροσφορά στην αγορά. 

Αυτό επέτρεψε στις ΗΠΑ να καρπωθούν κάποια από τη ζήτηση της Κίνας για αργό πετρέλαιο. 

Ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο, που ενισχύει τις αμερικανικές εξαγωγές, είναι η σημαντική έκπτωση σε σχέση με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Η διαφορά τιμής μεταξύ το αμερικανικού και του διεθνούς δείκτη αναφοράς του αργού πετρελαίου διευρύνθηκε μετά την αναστολή λειτουργίας των διυλιστηρίων στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ λόγω του τυφώνα  Harvey. Η εξέλιξη αυτή μείωσε τις αμερικανικές τιμές, καθιστώντας τες ελκυστικές για τους ξένους αγοραστές.

Η διαφορά τιμών μεταξύ του αμερικανικού αργού και του διεθνούς έχει μειωθεί έκτοτε, αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου 6 δολάρια το βαρέλι. 

Αυτό βοήθησε να οδηγήσει το σύνολο των εξαγωγών αργού πετρελαίου ΗΠΑ σε υψηλό όλων των εποχών πάνω από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου