Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

No comments..


ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ή ATIA στο El Salvador (video)

Από το diadrastika.com
Μία περίεργη εικόνα δορυφόρου όπως δόθηκε στο google maps και google earth, έχει ταράξει τον κόσμο που θεωρεί ότι υπάρχουν και κυκλοφορούν ufos στον αέρα, αλλά και στην θάλασσα…

Σύμφωνα, όμως, με τον Vladimir Azhazha, πρώην αξιωματικό του ναυτικού και διάσημο ρώσο ερευνητή των ΑΤΙΑ «Το 50% των UFOs, συναντώνται σε θάλασσες και ωκεανούς».

Τι να πούμε λοιπόν, για αυτό που «έπιασε» ο δορυφόρος στον Κόλπο Fonseca κοντά στο νησί Meanguera στο El Salvador;

Αν και λέγεται ότι ..

UBS: Σύσταση αγοράς για ΕΛΠΕ και Motor Oil - Στα 6 και 15,5 ευρώ αντίστοιχα η τιμή-στόχος

Από το energypress.gr
Κορυφαία επιλογή από τον κλάδο των διυλιστηρίων αποτελεί η Motor Oil για τον ε

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος UBS διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις μετοχές των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, θέτοντας στα 6 και στα 15,5 ευρώ αντίστοιχα την τιμή-στόχο.

ΕΛΠΕ

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, η UBS εκτιμά ότι ..

EIA: Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, φθάνοντας τα 485,5 εκατομμύρια βαρέλια, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/1) η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την ΕΙΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ πλέον βρίσκονται κοντά στο ανώτερο όριο του μέσου όρου για αυτή την εποχή του έτους.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου πάντως..

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απίθανο να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου μετά το α΄ εξάμηνο του 2017

Από το worldenergynews.gr
«Απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου μετά τη λήξη της συμφωνίας των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ο πρόεδρος του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών Mohammed Barkindo.

Ο Νιγηριανός αξιωματούχος μιλώντας σήμερα (19/1) σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ενέργειας στο Νταβός της Ελβετίας, εκτίμησε ότι η παγκόσμια παραγωγή θα παραμείνει «παγωμένη» το β΄ εξάμηνο στα επίπεδα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

Ερωτηθείς για..

Έρχεται το πλοίο που δώρισε το Ομάν στην Κύπρο - Το πρώτο πλοίο για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ

Από το infognomonpolitics.blogspot.gr
Πλώρη για την Κύπρο βάζει σύντομα το πλοίο ανοικτής θαλάσσης που χάρισε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σουλτανάτο του Ομάν. Τον Φεβρουάριο του 2014, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Άμυνας του Σουλτανάτου, Badr Bin Saud Bin Al-Busaidi, με επιστολή, που απέστειλε προς τον τότε υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου, ενημέρωνε για την απόφασή τους να δωρίσουν στην Κύπρο ένα πλοίο από το Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy of Oman) της χώρας τους.
Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Ομάν προκάλεσε αντιδράσεις από την Τουρκία, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις.

Το χρονικό διάστημα που ..

Μην σώσεις το τομάρι σου… Δεν αρκεί.

Από το triklopodia.gr
Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Μπόρει η απογοητευσή και η οργή των πολιτών, να απομάκρυνε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτικών της προηγούμενης δεκαετίας την ίδια όμως σιγμή στο προσκήνιο παρέμειναν τα ίδια τηλεοπτικά πρόσωπα απο τον χώρο της δημοσιογραφίας, των εργοδοτικών και οικονομιών θεσμών

Ορισμένα απο αυτά σαν ¨”θηλαστικά” «χαϊδεύονται» με μαεστρία στις πλάτες τις εκάστοτε εξουσίας.

Σε αντάλαγμα για την..

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα σωματείων και εργαζομένων για την εκπροσώπηση της εργατικής πλευράς στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η ΓΣΕΕ διευκρινίζει το εξής:

Ύστερα από πολλές δεκαετίες, η θεσμοθετημένη εκπροσώπηση της εργατικής τάξης στο Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου εθνικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης, του ΙΚΑ, η οποία είχε σκοπό τον διαρκή κοινωνικό έλεγχο στη διοίκηση και τη λειτουργία του, οδηγήθηκε και τελικά κατέληξε στη μη συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ.

Οι βασικοί χρηματοδότες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαιρούνται με στόχο να μην υπάρχει κανένας δημοκρατικός κοινωνικός έλεγχος στη διαχείριση του Υπερταμείου. Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση προχωρά σε παγκόσμια «πρωτοτυπία».

Στα μέσα Δεκέμβρη μάλιστα..

Σε χαμηλά 60 ετών οι νέες ανακαλύψεις πετρελαίου πέρυσι

Από το energy.reporter.com.cy
Το 2016 σημειώθηκαν οι λιγότερες ανακαλύψεις νέων πετρελαϊκών κοιτασμάτων από τη δεκαετία του 1950, λόγω της πτώσης των επενδύσεων ως αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών του αργού.

Όπως αναφέρει η Wood Mackenzie, οι πετρελαϊκές ανακάλυψαν πέρυσι μόνο 3,7 δις. βαρέλια νέων αποθεμάτων, 14% λιγότερο σε ετήσια βάση. Οι ποσότητες αυτές είναι περίπου στο 10% σε σύγκριση με τον ετήσιο μέσο όρο από το 1950 μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνεται.

Πάντως, η εταιρεία θεωρεί ότι ..

Ιράν: Deal 3 δισ. δολ.με την Κίνα για τον εκσυγχρονισμό ιρανικών διυλιστηρίων

Από το worldenergynews.gr
Συμφωνία 3 δισ. δολαρίων για την αναβάθμιση της ιρανικής δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου πρόκειται να υπογράψουν τον ερχόμενο μήνα το Ιράν με την Κίνα, όπως μετέδωσε σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr News.

Σύμφωνα με τον Ιρανό αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου, Abbas Kazemi, η επικείμενη συμφωνία θα εστιάζει στην αναβάθμιση του διυλιστηρίου του Αμπαντάν.

Όπως είπε ο ίδιος, την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ενεργοποίησε..