Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Τεχνολογία ελληνικής εταιρείας σε δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Από το naftemporiki.gr
Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ακριβώς πριν από δύο χρόνια επιβράβευσε την ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων της Planetek Hellas με μια θέση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό «Τσάμπιονς Λιγκ Καινοτομίας», έρχεται τώρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ) να επιστεγάσει την ελληνική επιτυχία, υιοθετώντας την τεχνογνωσία της για τον σχεδιασμό της επόμενης 
δορυφορικής αποστολής του.

Τον Ιανουάριο του 2015 η ομάδα της Planetek Hellas είχε διακριθεί στο πρόγραμμα SME Instrument της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (επονομαζόμενο και Ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ Καινοτομίας) με το προτεινόμενο διαστημικό προϊόν της ονόματι OP3C (On board Processing for Compression and Clouds Classification in hyperspectral satellite data). Το OP3C είναι ένα..

H Rosneft θα αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου προς την Κίνα σε 31 εκατ. τόνους το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο κινα
Από το worldenergynews.gr
Η Rosneft σχεδιάζει να αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου προς την Κίνα σε 31 εκατομμύρια τόνους το 2017, όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Igor Sechin.

Ακόμη, είπε στον Ρώσο Πρόεδρο, ότι ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός συνεχίζει τη συνεργασία του με παραδοσιακούς και νέους ξένους εταίρους του, συμπεριλαμβανομένων των ONGC, BP, Exxon, Statoil και Eni.

Ο Sechin είπε ακόμη, ότι το..

Αρχίζει στις 26.1 η αποξήλωση πετρελαιο-δεξαμενών Λάρνακας

Από το sigmalive.com
Αρχίζει την προσεχή Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, η αποξήλωση των πετρελαιο-δεξαμενών της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΤΑΠ) στη Λάρνακα, διαδικασία η οποία θα γίνει σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 χρόνια.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρύσης Χατζηγρηγορίου, Προϊστάμενος Μηχανικός Έργων και Υπεύθυνος Λειτουργίας της ΚΕΤΑΠ στη Λάρνακα, «η πρώτη φάση, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει τη μετακίνηση μεταλλικών κατασκευών στις δεξαμενές και διασωληνώσεις εντός των εγκαταστάσεων μας, δηλαδή θα αρχίσουν να κατεδαφίζονται οι μεγάλες δεξαμενές.

Συγκεκριμένα η μετακίνηση αφορά..

Πλάγια σκέψη και επίλυση Κυπριακού

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυπριακού αοζ
Από το lygeros.org
    Όσοι παλαιότερα έλεγαν ότι το φυσικό αέριο είναι μια φούσκα με εκλογικό στόχο, δεν είπαν ποτέ συγγνώμη για τα ψέματά τους και τώρα που είδαν πόσο σημαντικό είναι και πόσο αλλάζει, όχι μόνο τις εξελίξεις του Κυπριακού, αλλά την ίδια την ιστορία της Κύπρου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται για το μέλλον, ενώ δεν ασχολούνται με το ενεργειακό. 

    Η επίλυση του κυπριακού δεν πρόκειται να έρθει από ψευδο-διαπραγματεύσεις, όπου όλα είναι στημένα για να φαίνονται ότι είναι επιλύσιμα δίχως όμως να είναι επί της ουσίας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός της πλάγιας σκέψης για να καταλάβεις ότι μια μετωπική προσέγγιση του προβλήματος δεν πρόκειται να λύσει τίποτα. 

   Ενώ...

Γιατί η Σαουδική Αραβία ίσως δώσει τέλος στη μεγάλη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο σαουδικη αραβια
Από το energypress.gr
Το μεγάλο δράμα του ΟΠΕΚ ίσως να είναι τελικά μια παράσταση για ένα ρόλο.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ-Φαλίχ, δήλωσε ότι ίσως να μην είναι απαραίτητη η παράταση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των άλλων παραγωγών για μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια πέραν των αρχικών έξι μηνών που προβλέπονται και ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ελλείψεις. Μοιάζει με μια σύντομη και ανώδυνη λύση στο πρόβλημα της υπερπροσφοράς που ταλανίζει την αγορά πετρελαίου εδώ και δύο χρόνια και έφερε αρκετούς παραγωγούς στα όρια της κατάρρευσης.

Χρειάστηκε πολύς κόπος από..

M Šefčovič (Ε.Ε): Ποιές αλλαγές φέρνει σε καταναλωτές και ρυθμιστικές αρχές η ενεργειακή ένωση της Ευρώπης

Από το worldenergynews.gr
Στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας αναφέρθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο  «Ο σχεδιασμός της Νέας Αγοράς Ενέργειας - Η επίτευξη της Ενεργειακής Ένωσης» ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση Maroš Šefčovič .

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER) και το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (CEER) διεξήχθη  σήμερα 23 /1/2017 στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία του ο κ. Šefčovič ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ..