Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για γενοπ
Από το energypress.gr
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε να προσφύγει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση για την πορεία και τις εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες που διαμορφώνονται πλέον αναφορικά με την προσφυγή εναντίον του Δημοσίου και της ΔΕΗ ΑΕ για το θέμα της ενσωματωμένης περιουσίας των εργαζομένων και συνταξιούχων που έχει αναγνωριστεί με σειρά νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία αποφάσισε ..

Ηχηρή απουσία από την Κύπρο "δείχνει" προτεραιότητες...

Αποτέλεσμα εικόνας για κυπρος πετρελαιο
Από το energypress.gr
Στη Λάρνακα την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξενήθηκε το συνέδριο - σημείο αναφοράς για το τεχνικό κομμάτι του τομέα των υδρογονανθράκων διεθνώς που δεν είναι άλλο από αυτό της American Association of Petroleum Geologists (AAPG), δηλαδή της Ένωσης των Αμερικανών γεωλόγων, η οποία, μάλιστα, συμπλήρωσε φέτος 100 χρόνια λειτουργίας. Ήταν όλοι εκεί: παρουσιάσεις πραγματοποίησηαν όλοι οι πετρελαϊκοί όμιλοι που έχουν ενδιαφέρον στην περιοχή, δηλαδή η ExxonMobil, η ENI, η Total, εταιρείες με έκθεση στην ευρύτερη περιοχή όπως η κροατική ΙΝΑ και η Energean, φορείς όπως το BEICIP, (το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου) εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό κ.α. 

Όλοι εκεί, εκτός όμως από τον πρώτο που θα έπρεπε να είναι! Ο λόγος για..

Ενάντια στον ελληνικό λαό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο στην ελλαδα
Από το lygeros.org
Τόσες εξελίξεις γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, μετά από τόσες κυβερνήσεις, ακόμα δεν έχουμε θεσπίσει την ελληνική ΑΟΖ. Κι ενώ έχουμε κάνει τον μεγάλο διαγωνισμό με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, η προσέγγιση της κυβέρνησης, που μείωσε με απαράδεκτο τρόπο τον διαγωνισμό, μας οδήγησε στο γεγονός να έχουμε μόνο τρεις υποψηφιότητες και μάλιστα μόνο δύο ξένες εταιρείες που βρίσκονται στην ίδια κοινοπραξία. 

Με άλλα λόγια, ενώ οι ειδικοί της ΑΟΖ παλεύουν τόσα χρόνια, ενώ οι ειδικοί των υδρογονανθράκων αγωνίζονται τόσα χρόνια για την ανάδειξή τους στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι είναι κουφή και αποδεικνύει ότι είναι τυφλή, αφού δεν βλέπει καν το παράδειγμα της Κύπρου, ενώ υποτίθεται ασχολείται επίσημα με την επίλυση του κυπριακού. 

Πρακτικά, αντιλαμβανόμαστε ότι..

Όλα όσα δεν σας είπαν και δεν πρόκειται να σας πουν ποτέ για "το θερμότερο έτος στα χρονικά".


Από το greeklignite.blogspot.gr
Είμαι βέβαιος πως μέχρι τώρα, χάρη στα κλιματοδιαπλεκόμενα ΜΜΕ, που αναμεταδίδουν ανά τον πλανήτη εν ριπή οφθαλμού παρόμοιες "ειδήσεις", θα έχετε ήδη πληροφορηθεί πως, "σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ", "το 2016 ήταν το θερμότερο έτος στα χρονικά" και πως ήταν "το τρίτο στη σειρά συνεχόμενο θερμότερο έτος". Αυτά μεταδόθηκαν δυο μέρες πριν την ορκωμοσία του Τραμπ, σαν το κύκνειο άσμα ενός εντελώς διεφθαρμένου συστήματος, που πλέον αναμένεται "να μας αφήσει χρόνους", η αλλαγή στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου στις 20 Γενάρη αφήνει πολλές υποσχέσεις ότι ο Τραμπ θα καθαρίσει σύντομα την "κόπρο του Αυγεία", που είχε μαζευτεί στην υπηρεσία της κλιματικής απάτης.

Τώρα λοιπόν που τελείωσε το 2016 και μαζεύτηκαν τα στοιχεία για όλο το έτος, ώρα να δούμε στην πιο πάνω εικόνα τι πραγματικά μέτρησαν οι -εντελώς "μη συνεργάσιμοι"- δορυφόροι στο "θερμότερο έτος στα χρονικά", όπως το δίνει το Remote Sensing Systems (RSS) της Βόρειας Καλιφόρνιας. Στο διάγραμμα της "παγκόσμιας" (80ο Ν έως 80ο Β γεωγραφικό πλάτος) θερμοκρασίας,..

ΠΟΠΕΚ: Να Δώσουν οι Αρμόδιες Αρχές Απαντήσεις στα Ερωτήματα της Έρευνας του ΕΜΠ για την Αγορά Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Να δώσουν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από την έρευνα του ΕΜΠ για την αγορά καυσίμων. Αυτό ζητά από την κυβέρνηση η ΠΟΠΕΚ με επιστολή της προς τα τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αναφέρει:

Πράσινο φως από Τραμπ στην κατασκευή των αγωγών Keystone XL και Dakota Access

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Διάταγμα για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL που θα συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ υπέγραψε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ένα έργο που είχε εμποδιστεί από τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ ενέκρινε επίσης το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς πετρελαίου της εταιρείας Energy Transfer Partners στη Βόρεια Ντακότα. Η πορεία που θα ακολουθούσε..

ΕΙΑ: Η εξισορρόπηση παγκόσμιας προσφοράς – ζήτησης πετρελαίου θα επέλθει το 2018

Από το worldenergynews.gr
Κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου το δ΄ τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διοίκησης Υπηρεσιών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ, λόγω της αύξησης της παραγωγής και της σημαντικής -αλλά εποχιακά- πτώσης της κατανάλωσης. 

Σύμφωνα με την ΕΙΑ η παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το 2018, αλλά η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι η παραγωγή, έχοντας ως αποτέλεσμα την παγκόσμια εξισορρόπηση μεταξύ παραγωγής και ζήτησης.

Η ΕΙΑ εκτιμά, ότι η παγκόσμια παραγωγής κατά το δ΄ τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2016 υπολογίζεται..

ΕΛΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τα γεωτρύπανα στον Πατραϊκό

Από το capital.gr
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε Αθήνα και Λονδίνο η ερμηνεία των τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί από τα Ελληνικά Πετρέλαια για την περιοχή του Πατραϊκού.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς από τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών του ομίλου, τα δεδομένα αυτά είναι ενθαρρυντικά και οι προσδοκίες για τη θαλάσσια περιοχή που παραχωρήθηκε στα ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό open door (ανοιχτή πρόσκληση), ο οποίος ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2014. 

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της.

Ν. Ζαχαριάδης: Θα τετραπλασιάσω το μερίδιο της Elpedison μέχρι το 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Ν. Ζαχαριάδης
Από το mononews.gr
Ένα πλάνο με σκοπό τον τετραπλασιασμό του μεριδίου της Elpedison στην λιανική αγορά σε ορίζοντα τριετίας αλλά και την προετοιμασία για κάθε σενάριο – ενδεχόμενο ανοίγματος της αγοράς όπως αυτό της Μικρής ΔΕΗ ή κάποιου τύπου Μικρή ΔΕΗ περιλαμβάνει η στρατηγική της εταιρίας, που καθορίστηκε κατόπιν συζήτησης την περασμένη Παρασκευή στο Μιλάνο σε σύσκεψη των μετόχων της (ΕΛΠΕ και Edison).

Από την πλευρά της Elpediosn  συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ν. Ζαχαριάδης.

Οι μέτοχοι των δύο εταιριών επαναβεβαίωσαν στο Μιλάνο το ενδιαφέρον τους για..