Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που σταματά πλήρως τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που σταματά πλήρως τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα
Από το naftemporiki.gr
Σε μια ιστορική κίνηση, η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα σταματήσει πλήρως τις κρατικές επενδύσεις σε όλα τα ορυκτά καύσιμα, αφού η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία από το κοινοβούλιο της χώρας.

Το ιστορικό νομοσχέδιο επιτρέπει στην Ιρλανδία να κατευθύνει αλλού τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαιά της, ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αντί για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα. Το νομοσχέδιο πέρασε στην κάτω βουλή της Ιρλανδίας και η ψήφισή του χαρακτηρίζεται ως μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του κινήματος της επένδυσης μακριά από τον τομέα των ορυκτών καυσίμων.

«Το ιρλανδικό πολιτικό σύστημα επιτέλους αναγνωρίζει αυτό που..

8,5% αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης το 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
Από το energy.reporter.com.cy
Αύξηση 9,1% σημείωσαν το 2016 οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.
Οι πωλήσεις της Βενζίνης αυξήθηκαν το 2016 κατά 2,4% και του Πετρελαίου Κίνησης κατά 8,5%.

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν επίσης στις πωλήσεις Ασφάλτου (80,1%), Ελαφρού (19,3%) και Βαρέος (14,5%) Μαζούτ, καθώς και στις προμήθειες Πετρελαίου σε πλοία (28,3%) και σε αεροπλάνα (9,3%).

Τα αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος του 2016, σύμφωνα με ..

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ- ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η οποία μετά τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τώρα μηνύει και 14 εργαζόμενους, μεταξύ αυτών και των συνδικαλιστικών τους στελεχών, συνεχίζοντας την επιχείρηση εκφοβισμού.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ προχώρησε στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια, επειδή οι εργαζόμενοι με νόμιμες συνδικαλιστικές δράσεις, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις βλαπτικές αποφάσεις της, σύμφωνα με τις οποίες αφενός παραχωρείται έργο σε ιδιώτη και αφετέρου δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες και προδιαγραφές ασφαλείας.

Αντί Κυβέρνηση και Διοίκηση να αγωνίζονται για..

Επανεξελέγη το ΔΣ του ΣΕΕΠΕ - Παραμένει πρόεδρος ο Γ. Αληγιζάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΕΠΕ
Από το energypress.gr
Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν - κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος - επανεξελέγη το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως ενημερώνει ο ΣΕΕΠΕ με σχετικό δελτίο τύπου.

Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε Σώμα με την εξής σύνθεση

Τα στοιχεία εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν προς τη Νότια Κορέα

Από το naftikachronika.gr
Κατά οκτώ φορές αυξήθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν προς τη Νότια Κορέα τον περασμένο Δεκέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η Σεούλ εισήγαγε 14 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου (ή πάνω από 280.000 βαρέλια σε ημερήσια βάση) συνολικά το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 145% σε σχέση με το 2015. Η Νότια Κορέα αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο εισαγωγέα μαύρου χρυσού παγκοσμίως, ενώ το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο ασιατικών χωρών υπέστη σοβαρή καθίζηση λόγω των διεθνών κυρώσεων που είχαν υποβληθεί στην Τεχεράνη και οι οποίες ήρθησαν στα τέλη του 2015

Μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου πωλούν οι ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να πωλούν πετρέλαιο από τα στρατηγικά τους αποθέματα προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τις σχετικές υποδομές τους, όπως ανακοίνωσε προχθές το υπουργείο Ενέργειας.

Στα πλαίσια αυτά, προωθείται η πώληση έως 8 εκατ. βαρελιών από σύνολο 695,1 εκατ. βαρελιών. 21 εταιρείες υπέβαλαν 157 προσφορές για να εξασφαλίσουν ποσότητες και μέχρι ..

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει πλέον... δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα!

Από το imerisia.gr
Οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει πόσο επικείμενη είναι η καταστροφή του πλανήτη, μετακινήθηκαν κατά 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά και πλέον δείχνουν 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, γνωστοποίησαν οι επιστήμονες, αναφέροντας μεταξύ των λόγων που οδήγησαν σε αυτό την εμπρηστική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ.
Είναι η πρώτη φορά από το 2015 που το διάσημο ρολόι προχωράει πιο κοντά στα μεσάνυχτα.

Οι επιστήμονες, μεταξύ αυτών 5 βραβευμένοι με Νόμπελ, εξηγούν ότι..

Μεταφορά ρωσικού αερίου με «ΤΑΡ» και «Ποσειδώνα» θέλει η Μόσχα

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο ρωσια
Από το euro2day.gr
Οι αγωγοί φυσικού αερίου ΤΑΡ και Ελληνοϊταλικός («Ποσειδών») μπορούν να αξιοποιηθούν από την Gazprom για τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη. Στην προοπτική αυτή αναφέρθηκε δημόσια το νούμερο 2 της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Alexander Medvedev, μιλώντας στο συνέδριο European Gas, το οποίο πραγματοποιείται στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom, η εταιρεία του διαθέτει υποδομές για την παραγωγή επιπλέον 100 δισ. κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο, ποσότητα που μπορεί να διοχετεύσει στην Ευρώπη, αλλά όχι και τις απαραίτητες υποδομές για τη μεταφορά του στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ανάγκη το αέριο αυτό.

Σημειώνεται ότι ..

Για να έχετε πάντα τους πιο "καλούς" γεωμηχανικούς ψεκασμούς, να ζητάτε πρώτα τη γνώμη του Χάρβαρντ.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η σημερινή ανάρτηση δεν έχει σαν σκοπό να ανοίξει συζήτηση για το αν μας ψεκάζουν ή όχι, καθώς ο καθένας είναι ελεύθερος να κοιτάζει στον ουρανό κάποιες συγκεκριμένες ημέρες του έτους και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Η σημερινή ανάρτηση απλά παρουσιάζει το άρθρο ερευνητών του Χάρβαρντ με τίτλο "Stratospheric solar geoengineering without ozone loss", που δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα στο PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America).

Όπως λοιπόν μας λέει η Harvard gazette,