Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Στο 40% από 33% θα "σκαρφαλώσει" το μερίδιο τροφοδοσίας με φυσικό αέριο της ΕΕ από την Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο ρωσια
Από το worldenergynews.gr
H Ρωσία θα παραμείνει η μεγαλύτερη πηγή τροφοδοσίας φυσικού αερίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει η BP σε τελευταία εκτίμηση της για τις ενεργειακές προοπτικές. 

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ρωσία αναμένεται να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της στην κατανάλωση φυσικού αερίου στην ΕΕ από το 33% στο 40% μέχρι το 2035.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι..

Έρευνα: η 5η ακριβότερη βενζίνη του πλανήτη είναι η ελληνική

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το fpress.gr
Ένα «φουλάρισμα» ρεζερβουάρ αυτοκινήτου χωρητικότητας 50 λίτρων, κοστίζει στην Ελλάδα 77,4 ευρώ κατά μέσο όρο, περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα με εξαίρεση την Ολλανδία η οποία κρατά τα πρωτεία αλλά με οριακή πλέον διαφορά, μικρότερη του ενός ευρώ. Προφανώς, ο Ολλανδός, δεν αισθάνεται καθόλου μειονεκτικά απέναντι στον Έλληνα και ας πληρώνει λίγο ακριβότερα το καύσιμο. Ο λόγος;

Ο βασικός μισθός του Ολλανδού διαμορφώνεται ..

Η ΓΣΕΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για αρειος παγος
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ ενώνει τη φωνή του Συνδικαλιστικού Κινήματος της χώρας στη θερμή υποδοχή των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες δεν έγινε δεκτή η έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Οι αποφάσεις αυτές του Αρείου Πάγου, περιφρουρούν και θωρακίζουν έμπρακτα τη θέση που οφείλει να έχει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα Κράτη Μέλη της, ως προς τον καθολικό σεβασμό θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι..

Ερωτηματικά για την παρουσία πλοίου γεωτρήσεων με σημαία Λιβερίας ανοιχτά της Ρόδου (φωτό)

Από το pronews.gr
Ερωτηματικά προκαλεί η παρουσία ενός πλοίου γεωτρήσεων με σημαία Λιβερίας από χθες ανοιχτά της Ρόδου.

Το όνομα που φέρει το πλοίο είναι το «Pacific Khamsin» και από τις 27 Ιανουαρίου βρίσκεται κοντά στην θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

Ο ρόλος του στην περιοχή είναι άγνωστος αλλά λόγω των διεθνών εξελίξεων και της στρατηγικής της σημασίας ένας μπορεί μόνο να φανταστεί τι ακριβώς ζητά εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες..

No Comments..


Εκτινάχθηκαν τιμές και... παραβάσεις στα καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το capital.gr
Σημαντική άνοδος των τιμών, μείωση των καταναλώσεων, έξαρση της παραβατικότητας και του λαθρεμπορίου και παντελής απουσία ελέγχων είναι η εικόνα που εμφανίζει η εγχώρια αγορά καυσίμων μετά και τη νέα αύξηση των ΕΦΚ στις βενζίνες και στο πετρέλαιο κίνησης από την 1 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής", η πολιτεία παρακολουθεί απαθής, παρά τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από τους φορείς της αγοράς. Είναι ενδεικτικό ότι έλεγχοι της Διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Οικονομίας τον περασμένο Ιούνιο έδειξαν ότι ένα στα τρία πρατήρια στην Αττική κλέβουν στην αντλία.

Η παραβατικότητα στην αντλία πιστοποιήθηκε από..

Τραμπ εναντίον Στάντινγκ Ροκ

Από το pass-world.gr
Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠA Ντόναλντ Τραμπ έδωσε και το στίγμα του: οι προεκλογικές του εξαγγελίες δεν ήταν ρητορικά σχήματα αλλά πραγματικές προθέσεις. Μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα, με δηλώσεις και προεδρικά διατάγματα, έθεσε σε κίνηση τον μηχανισμό για την κατάργηση κάποιων εμβληματικών προοδευτικών κατακτήσεων που είχε νομοθετήσει η διοίκηση Ομπάμα. Το Obamacare, η μεταναστευτική πολιτική, η νομοθεσία περί βασανιστηρίων και το θέμα των αγωγών πετρελαίου είναι μεταξύ των πρώτων στόχων. Βέβαια, δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα το πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει το ξήλωμα τους, αφού το θεσμικό και νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ διαθέτει πολλά όπλα για αυτούς που είναι αποφασισμένοι να αμυνθούν για την υπεράσπιση αυτών των κατακτήσεων.

Το θέμα τoυ αγωγού πετρελαίου Dakota Access είχε παγώσει μετά την απόφαση της διοίκησης Ομπάμα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η ματαίωση της κατασκευής του αγωγού Keystone XL είχε προηγηθεί το 2015. Η απόφαση αρνούνταν την..

Αισιόδοξες οι προβλέψεις του 2017 για την βραζιλιάνικη Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Μετά από δύο χρόνια καθοδικής πορείας που ακολούθησε η Petrobras οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της το τρέχον έτος. Έχει ενδιαφέρον ότι πριν από λίγες ημέρες η Petrobras εισέπραξε την τελευταία δόση ($380 εκατ.) από την πώληση της θυγατρικής της «Petrobras Chile Distribuición Ltda» (PCD) στον όμιλο Southern Cross Group.

Η πώληση αυτή ήταν μέρος του σχεδίου εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων μέσω του οποίου στόχευε στην ενίσχυση της ρευστότητάς της. Οι θετικές προβλέψεις για το 2017 όσον αφορά την πορεία της Petrobras ενισχύονται από..

Η Βενεζουέλα δεν έχει λεφτά ούτε για να εξάγει φορτία αργού πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για δεξαμενοπλοια
Από το energypress.gr
Πάνω από 4 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου και καυσίμων έχουν ξεμείνει σε δεξαμενόπλοια στην Καραϊβική, καθώς η Βενεζουέλα δεν διαθέτει πλέον ούτε τα μέσα για να εξάγει τα φορτία.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι διεθνείς κανονισμοί επιβάλουν ελέγχους, καθαρισμούς των δεξαμενοπλοίων και άλλες διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να αποπλεύσουν για τους προορισμούς τους. Όμως, η κρατική πετρελαϊκή της χώρας έχει βυθιστεί τόσο βαθιά στο χρέος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα χρήματα για αυτές τις στοιχειώδεις εργασίες.

Συνολικά γύρω στα..

Μειώθηκε η παραγωγή στο κοίτασμα «Buzzard» στη Βόρειο Θάλασσα λόγω τεχνικών προβλημάτων

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή  πετρελαίου  στο κοίτασμα «Buzzard» στη Βόρειο Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μειωθεί ελαφρώς μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα, ανέφεραν πηγές  που διατήρησαν την ανωνυμία τους .

 Η παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 20.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD)  ανέφερε η μία πηγή από την Πέμπτη  26/1/2017 το πρωί, ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι η διακοπή ήταν έως και 30.000 βαρέλια ημερησίως.

 Ο χειριστή του πεδίου Nexen αρνήθηκε ..