Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δικαστική δίωξη εναντίον Shell και Eni στην Ιταλία για συμφωνία για κοίτασμα στη Νιγηρία

Από το energypress.gr
Η ιταλική εισαγγελία επιδιώκει να οδηγήσει σε ποινική δίκη την Royal Dutch Shell και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής πετρελαϊκής Eni SpA, λόγω κατηγοριών για διαφθορά που συνδέονται με μια αμφιλεγόμενη συμφωνία στην Νιγηρία, σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το MarketWatch.

Η έρευνα στοχοποιεί 11 μεμονωμένα άτομα, περιλαμβανομένου του τωρινού CEO της Eni, Claudio Descalzi, και του προκατόχου του, Paolo Scaroni.

Οι κατηγορίες απαγγέλλονται..

Συμπληρώθηκε η σύνθεση του Δ.Σ. του Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Από το energypress.gr
Συμπληρώθηκε η σύνθεση του Δ.Σ. του Υπερταμείου που θα τρέξει τις ιδιωτικοποιήσεις με την πλήρωση των τεσσάρων θέσεων μη εκτελεστικών μελών, τα οποία αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 15 Φεβρουαρίου.

Μετά τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., το Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (HCAP), του γνωστού Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, επέλεξε και τα μη εκτελεστικά μέλη, συμπληρώνοντας με τον τρόπο αυτόν το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Εποπτικό Συμβούλιο, όπως σημειώνει..

Στον τελικό γύρο διαπραγματεύσεων

Από το energy.reporter.com.cy
Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της διυπουργικής επιτροπής με τους τρεις ανάδοχους των οικοπέδων 6, 8 και  10 στο πλαίσιο του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού Τύπου μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των συναντήσεων με όλες τις εταιρείες που επιλέγηκαν την Δευτέρα (6 Φεβρουαρίου), αναμένεται σύντομα να αρχίσει η τρίτη φάση η οποία εκ των πραγμάτων είναι η πιο καθοριστική για την τελική έκβαση των συζητήσεων. Στη βάση εκτιμήσεων, αρχές Μαρτίου ο υπουργός Ενέργειας θα είναι έτοιμος να καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την τελική του πρόταση για τις εταιρείες που θα αδειοδοτηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων κάλυψε ..

Οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil προσέφεραν χειροποίητους κάδους απορριμμάτων στο 24ο δημοτικό σχολείο!


Από το k-tipos.gr
Μάθημα αλληλεγγύης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης παρέδωσαν, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, οι εργαζόμενοι στην ΚΑΒΑΛΑ OIL μέσω του σωματείου τους, προσφέροντας στο 24ο δημοτικό σχολείο Καβάλας δύο αυτοσχέδιους κάδους απορριμμάτων, που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους. «Ευτυχής συγκυρία στάθηκε, η τυχαία συνάντηση της διευθύντριας του σχολείου, κ. Ελένης Παπαδοπούλου και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της διεθνούς εκστρατείας Litter Less 2016-2017 (Λιγότερα σκουπίδια) που υλοποιείται στο σχολείο, κ. Τάνιας Ταχτσή, με τον πρόεδρο του σωματείου, κ. Μανώλη Κελαϊδάκη, στο χώρο του Δημαρχείου. Μία απλή παρέμβαση της κ. Μαρίας Φραντζεσκάκη, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον του κ. Κελαϊδάκη, ο οποίος έσπευσε να ικανοποιήσει την ανάγκη του σχολείου για κάδους απορριμμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς την επόμενη περίοδο, για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων του σχολείου.

Το αξιοσημείωτο στην προσφορά αυτή, ήταν το ..

Βενεζουέλα: Καθυστερήσεις στις παραδόσεις αργού – Σε χαμηλά επίπεδα η παραγωγή

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA καθυστέρησε και ακύρωσε παραδόσεις αργού πετρελαίου σε εμπορικούς εταίρους της κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, ένδειξη της σταθερής μείωσης της παραγωγής.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, η PDVSA έχει ακυρώσει ή καθυστερήσει την παράδοση σχεδόν 7 εκατ. βαρελιών αργού, συχνά επειδή δεν έχει  στη διάθεσή της αρκετό πετρέλαιο, σύμφωνα με έγγραφα της εταιρείας που επικαλείται το Reuters.

Τα περισσότερα από τα φορτία που εκκρεμούν πρόκειται να..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Από το gsee.gr
Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου στην Ουάσινγκτον μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας μετέχει η ΓΣΕΕ μέσω του Προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου.

Ο κ.Παναγόπουλος απηύθυνε σειρά ερωτημάτων στην επικεφαλής του ΔΝΤ, αφού παρουσίασε και τεκμηρίωσε με στοιχεία τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη συρρίκνωση των επενδύσεων και τη φυγή υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Τα ερωτήματα προς το ΔΝΤ του Προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος μετείχε στην..

Την Ευρωπαϊκή Διύλιση ως Στρατηγικό Στοιχείο για την Οικονομία της ΕΕ Ανέδειξε το 7th EU Refining Forum – Αναβαθμισμένη Συμμετοχή των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energia.gr
Περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες από τα Κράτη Μέλη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Βιομηχανία Διύλισης και άλλους σχετικούς φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη διοργάνωση του 7ου Refining Forum στις Βρυξέλλες, στις 02.02.2017.

Αναγνωρίζοντας τον στρατηγικό ρόλο στην ασφάλεια εφοδιασμού, την καινοτομία, την κοινωνική και οικονομική συμβολή της Διύλισης στην Ευρώπη, η συζήτηση στο Forum επικεντρώθηκε στις διεθνείς προκλήσεις που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του κλάδου καθώς και στον ρόλο των πετρελαιοειδών στο ενεργειακό μίγμα της ΕΕ στις επόμενες δεκαετίες.

Ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της ΕΕ, Dominique Ristori στην έναρξη της διοργάνωσης υπογράμμισε την..

Μπήκαν οι υπογραφές για το δάνειο για τον TANAP

Από το energy.reporter.com.cy
Υπογράφηκε η συμφωνία για το δάνειο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαϊκών αγωγών Botaş σχετικά με το αγωγό φυσικού αερίου TANAP (Trans-Anatolian Pipeline). 

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Cyril Muller και τον Γενικό διευθυντή της τουρκικής κρατικής εταιρίας πετρελαϊκών αγωγών Botaş υπό την αιγίδα του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.  

Σε δηλώσεις του κατά..

Shell: Η στρατηγική μας δεν εξαρτάται από συγκεκριμένες τιμές αργού

Από το energypress.gr
Η Shell έχει υποστεί πλήγμα στα αποτελέσματά της λόγω των χαμηλών τιμών του αργού, όπως όλες οι πετρελαϊκές, όμως η στρατηγική της δεν εξαρτάται από συγκεκριμένες τιμές, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπεν βαν Μπέουρντεν.

"Οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε επίπεδο τιμής και αυτό σημαίνει ότι ..

H ολοκλήρωση της συμμετοχής της Gaslog Ltd στο 20% της Gaztrade ανοίγει τους παγκόσμιους δρόμους του LNG για το project της Αλεξανδρούπολης

Από το worldenergynews.gr
Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της GasLog στο έργο του LNG της Αλεξανδρούπολης ανοίγοντας τις μεγάλες δυνατότητες εμπορίας και διακίνσης με τους κορυφαίους ομίλους LNG παγκοσμίως.

Παράλληλα η πρόοδος και η δημιουργία προυποθέσεων μεγάλων εμπορικών συμφωνιών θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των για τα projects finance,που είναι αναγκαία.
Κορυφαίες τράπεζες διεθνούς κύρους, η EBRD και το ΕΣΠΑ θα είναι μεταξύ των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της 22 Δεκεμβρίου 2016, η Ελληνική εταιρεία Gastrade Α.Ε. ανακοινώνει ότι..