Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Επιτρέπεται η χορήγηση ρεπό στον εργαζόμενο αντί αντίστοιχης αμοιβής για υπερωρίες που εργάσθηκε; Ποια είναι η νόμιμη διευθέτηση του χρόνου εργασίας;

Από το ergasiaka-gr.net
Δεν είναι νόμιμο ο εργοδότης με μονομερή απόφαση να συμψηφίζει τις οφειλόμενες αποδοχές για υπερωρίες που πραγματοποίησε ο εργαζόμενος, με παροχή ημερών ανάπαυσης (ρεπό) ώστε να αναπαυθεί ο εργαζόμενος αντί να του καταβάλλει τις αντίστοιχες αποδοχές.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας επιτρέπεται μόνο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει το άρθρο 42 του Ν.3986/2011.
Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, ο εργαζόμενος επιτρέπεται..

Χάνονται 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο στα καύσιμα

Από το imerisia.gr
Οι πειραγμένες αντλίες και η έξαρση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα είναι αποτέλεσμα της αύξησης των φόρων, αλλά και της κρατικής αδράνειας στην εφαρμογή των νομοθετημάτων και των ελλιπέστατων ελέγχων από τις υποστελεχωμένες αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά μεταξύ άλλων αποκαλύπτει στην «Ημερησία» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας, κ. Γ. Αληγιζάκης, προτείνοντας την..

Νέες θέσεις εργασίας στην… Αρκτική!

Από το naftikachronika.gr
H ανάπτυξη της Αρκτικής, η οποία είναι σημαντική προτεραιότητα των ρωσικών κρατικών πολιτικών για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, θα οδηγήσει σύμφωνα με το πρακτορείο TASS σε μεγάλη ζήτηση για καταρτισμένους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τεχνικούς σε διάφορους τομείς. Οι ειδικοί, μάλιστα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, επισημαίνουν ότι υπάρχει πλέον μεγάλη ανάγκη «όχι για τυχοδιώκτες, αλλά και για καλά εκπαιδευμένους, έμπειρους ειδικούς επαγγελματίες ικανούς για να εργάζονται στις συνθήκες του Βορρά».

Οι αναλυτές της εταιρείας HeadHunter αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένες  αρκτικές περιοχές (όπως η Δημοκρατία των Σαχά, Nένετς, Γιαμάλ-Νένετς και Τσουκότκα) οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας υπερδιπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με το 2016.

Μεγαλύτερη ζήτηση υπήρξε..

Στο Κουβέϊτ στις 22-23 Μαρτίου η συνάντηση υπουργών Ενέργειας για τη συμφωνία μείωσης πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το worldenergynews.gr
Συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, που έχουν συμφωνήσει στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου στο Κουβέϊτ, όπως δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.

"Η συνάντηση υπουργών θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου στο Κουβέϊτ, ενώ συνάντηση του τεχνικού συμβουλίου σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα γίνει στη Βιέννη στις ..

Ιn & Out, spots… από και για τον κόσμο του Χ.Α. (11/12 Φεβρ.)

Από το mikrometoxos.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Καίνε το… χρήμα με την…κάνουλα. Αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους κατά 436 εκατ. ευρώ και από επενδυτικές δραστηριότητες κατά 81,75 εκατ. ευρώ. Οπότε οι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ τους ξεπέρασαν στο 9μηνο τα… 517 εκατ. ευρώ.

Να μην ξεχνάμε, ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δανεισμό της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ, αν και διαθέτουν ταμειακά ύψους 1,13 δισ. ευρώ… (εκ των οποίων οι Δεσμευμένες καταθέσεις ανέρχονταν σε 157,5 εκατ. ευρώ). Γιατί έχουν κι άλλες υποχρεώσεις που τρέχουν…
ΑΜΟΙΒΕΣ: Εκτελεστικά Μέλη ΔΣ (4 άτομα) 864 χιλ. Μη Εκτελεστικά Μέλη ΔΣ (10 άτομα) 329 χιλ. Γενικοί Διευθυντές (8 άτομα) 1,276 εκατ. ευρώ  Σύνολο 2,47 εκατ. ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυστραλοί επιστήμονες: Ο άνθρωπος επηρεάζει το κλίμα του πλανήτη 170 φορές περισσότερο από ό,τι οι φυσικές δυνάμεις

Από το worldenergynews.gr
Ο άνθρωπος προκαλεί αλλαγές στο κλίμα 170 φορές γρηγορότερα από ό,τι οι φυσικές δυνάμεις, όπως αποκαλύπτουν, ερευνητές, οι οποίοι, για πρώτη φορά, ανέπτυξαν μαθηματική εξίσωση για να περιγράψουν την επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω στη γη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η εξίσωση αναπτύχθηκε υπό τον καθηγητή Will Steffen, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Anthropocene Review.

Τα τελευταία 4,5 δισ. χρόνια, σύμφωνα..

Χρονιά-ρεκόρ το 2016 για τα Ελληνικά Πετρέλαια

Αποτέλεσμα εικόνας για τσοτσορός
Από το imerisia.gr
Χρονιά-ρεκόρ σε πολλά επίπεδα ήταν το 2016 για τα Ελληνικά Πετρέλαια, δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Η»  ο πρόεδρος του ομίλου Στάθης Τσοτσορός. Η διεύρυνση των εξαγωγών, η ανάπτυξη δικτύων υποστήριξης στη λιανική σε νέες αγορές, όπως η Τουρκία και άλλες χώρες, οι συνεργασίες με τρίτες εταιρείες είναι μονόδρομος, τονίζει, και αποκαλύπτει ότι το 2018, θα ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο. Προαναγγέλλει πιθανές εξαγορές στον χώρο των ΑΠΕ και αφήνει διάφορα ενδεχόμενα ανοικτά όσον αφορά τα μερίδια των ΕΛΠΕ σε ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ.

Συνέντευξη στη Μανταλένα Πίου 

Οι εκτιμήσεις για ενδεχόμενα απολήψιμα αποθέματα πετρελαίου της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών στον Πατραϊκό Κόλπο, έχουν εξάψει τις προσδοκίες. Πότε ξεκινά η επόμενη φάση των ερευνών και ποια είναι τα σχέδιά σας για τις έρευνες υδρογονανθράκων;

Για να μπορείς να μιλήσεις με ασφάλεια για ..