Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

H Rosneft ξεκίνησε τις πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις στο κοίτασμα Salman-1 του Ιράκ

Από το worldenergynews.gr
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ξεκίνησε τις πρώτες του ερευνητικές γεωτρήσεις στο Block 12 του κοιτάσματος Salman-1 στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/2) η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση της πρώτης γεώτρησης έως τον Ιούλιο του 2017.

Τα δικαιώματα γεωλογική εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων..

«Ζωντανά» Γάντια και Επίδεσμοι Λάμπουν Όταν Έρχονται σε Επαφή με Τοξικά Χημικά

Από το energia.gr
Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν «ζωντανά» γάντια, τα οποία λάμπουν όταν αγγίζουν τοξικές χημικές ουσίες.

Τα καινοτόμα γάντια περιέχουν βιολογικούς αισθητήρες, οι οποίοι αποτελούνται από κύτταρα μικροοργανισμών που ζουν και τρέφονται μέσα σε ένα φιλμ υδρογέλης.

Το ζωντανό υλικό των γαντιών, δηλαδή τα βακτήριά τους, μπορεί να αλλάζει κατά βούληση, έτσι ώστε τα γάντια να έχουν ευαισθησία σε διάφορα χημικά τόσο του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει σε..

Μανιάτης: Ο ορυκτός πλούτος καθοριστικός πυλώνας για την Ελλάδα της ελπίδας

Από το energypress.gr
Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. ΕΜΠ Κωστής Μαθιουδάκης, πραγματοποίησαν  διαδοχικές επισκέψεις σε  εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Χαλκιδικής την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2016.  Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μαζί με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής και τον υποψήφιο βουλευτή Απ. Πάνα, ξεναγήθηκε στις «Μαύρες Πέτρες», στην «Ολυμπιάδα» και στις «Σκουριές»,  καθώς και στο φράγμα του «Κοκκινόλακκα»  και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, καθώς και τη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας.

Μετά το τέλος των επισκέψεών του, ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Shell: Την κατηγορούν για χειραγώγηση στο μπρεντ

Από το newmoney.gr
Οι τιμές του αργού πετρελαίου τύπου μπρεντ έκαναν άλμα τον περασμένο Απρίλιο, γεγονός που φανερώνει ότι κάποιος αγόραζε, με αποτέλεσμα να εκπλαγούν οι traders και κάποιοι να υποστούν μεγάλες ζημιές. Αυτή δεν ήταν η μόνη περίεργη κίνηση την περσινή χρονιά στην αγορά του μπρεντ, η τιμή του οποίου καθορίζει την τιμή σχεδόν κάθε προϊόντος που συνδέεται με το πετρέλαιο, από τα κάυσιμά των αεροσκαφών μέχρι τα πλαστικά κουτάλια. Τέτοιες ασυνήθιστες κινήσεις, σημειώνει το Bloomberg, καταστρέφουν την εμπιστοσύνη στην αγορά σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι traders προτιμούν να αποχωρήσουν.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο επικαλούμενο συνεντεύξεις στελεχών της αγοράς πετρελαίου, σε όλες τις περιπτώσεις αγοραστής ήταν..

Αιφνίδια ανατροπή στα σχέδια Total- Τεχεράνης(;)

Από το naftikachronika.gr
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Bijan Namdar Zanganeh δήλωσε ότι η χώρα του θα καταφύγει στα αρμόδια πολιτικά ή ποινικά δικαστήρια αν αποδειχθεί ότι η γαλλική Total έχει διαρρεύσει απόρρητες πληροφορίες προς το Κατάρ, σχετικά με τα αποθέματα και τις προοπτικές εξόρυξης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή South Pars του Ιράν.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός κ. Zanganeh δήλωσε ότι το Ιράν έχει ήδη δώσει στην Total ορισμένες απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη περιοχή και τις προοπτικές εξόρυξης.

Σύμφωνα όμως..

H Εργαλειοθήκη του ΙΕΑ

Από το energia.gr
Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Dr. FatihBirol, αναφέρθηκε επανειλημμένα στην εργαλειοθήκη (SuiteofTools) που αναπτύσσει ο Οργανισμός με στόχο την παροχή βοήθειας στα κράτη- μέλη του ΟΟΣΑ, όπως η Ελλάδα, στην μείωση της ενεργειακής τους εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα, κυρίως πετρέλαιο, και  παράλληλα την ενίσχυση της ενεργειακής τους ασφάλειας. Γιατί πρωτίστως ο σκοπός του ΙΕΑ όπως ορίζεται από το καταστατικό του και τις αρχές που διέπουν την λειτουργία του – από το 1974 που δημιουργήθηκε στον..

Κοίτασμα 2 δισεκατομμυρίων βαρελιών σχιστολιθικού πετρελαίου ανακάλυψε το Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Αποθέματα 2 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου σχιστόλιθου ανακάλυψε το Ιράν στη δυτική επαρχία της χώρας Lorestan.

«Ερευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στην περιοχή Qalikooh στην επαρχία Lorestan οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου σχιστόλιθου με 2 δισεκατομμύρια βαρέλια αποθέματα πετρελαίου," δήλωσε ο Bahman Soleimani, αξιωματούχος της Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC).

Πάντως όπως μεταδίδει το..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα και αύριο καλούμαστε να αποφασίσουμε με την ψήφο μας για το αν εγκρίνουμε ή όχι, την τελική πρόταση Συμφωνίας μεταξύ του Συνδικάτου και της Διοίκησης της Εταιρείας για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το ΣΚΕΕΠ λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όλες τις παραμέτρους και τοποθετώντας όλους τους αστερίσκους (60-80% για νέους συναδέλφους, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κ.τλ.) έκρινε θετική, προς την σωστή κατεύθυνση την πρόταση στηρίζοντας την με την ψήφο μας και το ίδιο καλεί και τους συναδέλφους να πράξουν.  Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να..