Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Πλήρης έλεγχος φορτιών και καυσίμων που μπαίνουν-βγαίνουν στα ελληνικά λιμάνια

Από το newmoney.gr
Έλεγχο όλων των φορτίων των εμπορικών πλοίων και των δεξαμενόπλοιων που μπαίνουν και βγαίνουν από ελληνικά λιμάνια θα μπορούν πλέον να κάνουν οι αρμόδιες αρχές μετά την υπογραφή από τον ΥΝΑ, Π.Κουρουμπλή, της σύμβασης για τη δημιουργία της Ναυτιλιακής Θυρίδας, η οποία αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας, βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο που έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο, η σύμβαση υπογράφτηκε σήμερα με την Κοινοπραξία των εταιρειών Cosmos Business Systems και Δυναμική Πληροφορική. Το ύψος της σύμβασης είναι 1.149.000 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης είναι έξι μήνες.

Κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Υπουργείο Ναυτιλίας, η σύμβαση προβλέπει ακόμα τον έλεγχο των καυσίμων. Η εφαρμογή συνδέεται με το..

Συνταξιοδοτικό σχήμα της Βρετανίας αφήνει τα ορυκτά καύσιμα και επενδύει 130 εκατ. λίρες στις ΑΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Ένα σημαντικό συνταξιοδοτικό σχήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, με περισσότερα από 4 εκατομμύρια μέλη, "μετατοπίζει" σχεδόν το 10% των επενδύσεών του σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα "κλιματικής αλλαγής", που σχεδιάστηκε για να μετακινούνται οι επενδύσεις από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρόκειται για το βρετανικό National Employment Savings Trust (Nest), που τελεί υπό δημόσιο καθεστώς, και το οποίο ανακοίνωσε ότι μετακινεί 130 εκατομμύρια λίρες στο νέο  σχήμα, επειδή θέλει να προστατεύσει τα μέλη της από τους κινδύνους που συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος, με τη μείωση της έκθεσής τους σε εταιρείες με αποθεματικά άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Nest μάλιστα κατονόμασε τις πετρελαϊκές..

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Στο «φέουδο» της ΔΕΗ Ανανεώσιμες δεν έχουν ακούσει για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από το bankingnews.gr
«Στο "φέουδο" της ΔΕΗ Ανανεώσιμες δεν έχουν ακούσει για ΣΣΕ, αγνοούν τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και στη βιβλιοθήκη τους δεν υπάρχει ένα αντίγραφο του Ελληνικού Συντάγματος!»
Σκληρή επίθεση κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαπολύει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. 

«Κόντρα στη διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας εργάζεται ο "εκλεκτός" της και διορισμένος από αυτήν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς. 

Οι δηλώσεις της..

Τουρκική εταιρεία πετρελαίου μπαίνει στην Ελληνική Αγορά

Από το viadiplomacy.gr
Ο Οικονομολόγος κ. Χρήστος Κατσαντούρας μιλώντας  στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό ανέφερε πως εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η εγκατάσταση στην Αλεξανδρούπολη μιας εταιρείας Τουρκικής εμπορίας πετρελαίου η  Bostancilar Petrol  η οποία έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκική εταιρεία θα δραστηριοποιείται στην εμπορία, εξαγωγές, εισαγωγές καυσίμων, στην εμπορία λιπαντικών και χημικών.

Τρέχουν να..

Γεώτρηση στο τεμάχιο 11 εντός του έτους προανήγγειλε ο ΠτΔ

Από το energy.reporter.com.cy
Περαιτέρω ερευνητικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ εντός του 2017 από τις εταιρείες που έχουν αδειοτηθεί προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι εντός του έτους αναμένεται να διενεργηθεί ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11.

Μιλώντας στο 8ο Μεσογειακό Φόρουμ Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τα σημαντικά βήματα που ήδη έχουν γίνει στον τομέα των υδρογονανθράκων στην Κύπρο, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει επιτυχία τόσο σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας όσο και του δικαιώματος του κυπριακού λαού. Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να έχει ένα ευήμερο μέλλον μέσω των εξαγωγών φυσικού αερίου και μέσω μιας ειρηνικής, δίκαιης και συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Αναφέρθηκε επίσης στους..

BP: Στόχος τα $40/βαρέλι για κάλυψη δαπανών - μερίσματος

Από το newmoney.gr
Τιμή αργού στα 40 δολάρια το βαρέλι θα χρειαστεί το 2021 η BP, προκειμένου να καλύψει δαπάνες και καταβολή μερίσματος, καθώς ο CEO, Bob Dudley, επιδιώκει να διαβεβαιώσει τους επενδυτές για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας καθώς και για την οικονομική της κατάσταση. Για φέτος ο στόχος της βρίσκεται στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Το λεγόμενο «νεκρό σημείο» ( break-even level), δηλαδή το σημείο εκείνο που ο κύκλος εργασιών μιας εταιρείας καλύπτει το σύνολο των εξόδων και των υποχρεώσεών της, αναμένεται να υποχωρήσει καθώς η BP κρατά τις κεφαλαιακές δαπάνες κάτω από τα 17 δισ. δολ. τον χρόνο. Στόχος της να αυξήσει την παραγωγή κατά 5% ετησίως μέχρι το 2021 και να έχει αποδόσεις άνω του 10%.

Ο 61 ετών Dudley θέλει να επιστρέψει η BP στην ανάπτυξη μετά τη ζημιά - «μαμούθ» που υπέστη με το ατύχημα..

Τα εύσημα από Energean σε ομάδα του ΑΠΘ που διακρίθηκε στο διαγωνισμό EAGE FIELD Challenge

Από το energypress.gr
Την ομάδα του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η οποία προκρίθηκε, μαζί με άλλες εννιά ομάδες σε σύνολο εβδομήντα συμμετασχόντων, στον τελικό γύρο του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού με τίτλο "EAGE FIELD Challenge (Fully Integrated Evaluation and Development)", συνεχάρη η Energean μέσα από το δίκτυο των social media που λειτουργεί.

Ήταν σίγουρα μια σημαντική διάκριση σε έναν διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Ένωση Ευρωπαίων Γεοεπιστημόνων και Μηχανικών, αλλά στην Energean είχαν και τους δικούς τους λόγους να είναι περήφανοι -πέραν, της ικανοποίησης για την πορεία των νέων επιστημόνων του κλάδου. Κι αυτό καθώς..

Καλοκαίρι η ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης για το πλωτό τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης

Από το energypress.gr
Στα έργα κομβικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και τα αμερικανικά συμφέροντα, συγκαταλέγεται το σχεδιαζόμενο πλωτό τερματικό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (Floating Storage Regasification Unit -FSRU), της Αλεξανδρούπολης.

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες η Ρόμπιν Ντάνιγκαν, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, και αρμόδια για τη διπλωματία των ενεργειακών πόρων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και ενώ νωρίτερα είχε συζητήσει το θέμα με στελέχη της Gastrade του ομίλου Κοπελούζου, καθώς και τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Το στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε σαφές πως ..

«Κινδυνεύει με αποβιομηχάνηση η Ευρώπη» λένε 125 σύνδεσμοι Βιομηχανίας

Από το worldenergynews.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου για την αποβιομηχάνιση της Ευρώπης κρούουν 125 ευρωπαϊκοί σύνδεσμοι Βιομηχανίας σε κοινή δήλωσή τους με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρας Βιομηχανίας» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνουν, ο κλάδος της βιομηχανίας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και υπάρχει ανάγκη για ταχεία και αποφασιστική στήριξη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ζητούν:

Ο τερματικός LNG στην Κύπρο

Από το lygeros.org
Ο τερματικός LNG στην Κύπρο πρέπει να γίνει εθνικός στόχος για να αξιοποιήσουμε την κυπριακή ΑΟΖ και την εξόρυξη του φυσικού αερίου, γιατί αποτελεί την ισχυρότερη προστιθέμενη αξία για τον κυπριακό λαό σε επίπεδο οικονομικό. 

Διότι αυτός είναι ικανός να κάνει τη διαφορά και να μετατρέψει την Κύπρο σε κόμβο και να μην είναι μόνο πέρασμα αγωγού. 

Μάλιστα αυτή η έννοια συνδυάζεται με την ενίσχυση της γεωπολιτικής του νησιού χάρη στο EuroAsia Interconnector και το EuroAfrica Interconnector αλλά βέβαια και του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. 

Μόνο που ο τερματικός LNG είναι αυτός που...