Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Άρειος Πάγος: Οι εργοδότες θα μπορούν να αξιοποιήσουν δικαστικά τα δεδομένα των υπολογιστών πρώην εργαζομένων τους

Από το zougla.gr
Σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου, οι εργοδότες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε δικαστικές διαμάχες με πρώην εργαζόμενους τους στοιχεία από τον σκληρό δίσκο των υπολογιστών που μπορεί να αποδεικνύουν διαρροή πληροφοριών προς ανταγωνιστική επιχείρηση.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ως θεμιτή ενέργεια το να ανασύρουν οι εργοδότες τα στοιχεία που περιέχονται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν νόμιμα ενώπιον των δικαστηρίων, για ποινική και αστική διεκδίκηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε δεν..

ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΦΩΣ Ο ΤΑΡ

Από το elthraki.gr
Ευρήματα σημαντικής αρχαιολογικής αξίας (και σημασίας), απεκάλυψαν οι εργασίες εκσκαφής για την διέλευση των σωληνώσεων του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, οι εργασίες κατασκευής του Αγωγού έχουν σταματήσει στην περιοχή “Πόταμος” του Άβαντα, και ήδη βρίσκονται επί τόπου Αρχαιολόγοι, κατόπιν προσκλήσεων της Εταιρείας ΑΒΑΞ, που έχει αναλάβει το έργο του Αγωγού στον Έβρο.

Οι πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας είναι ..

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι εισαγωγές κάρβουνου στην Τουρκία. Στο Υπουργείο της Μεσογείων ακούνε;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, πριν 13 μήνες, στις 3 Φλεβάρη 2016, είχα δημοσιεύσει την ανάρτηση "Νέο ρεκόρ εισαγωγής κάρβουνου στην Τουρκία. Προφανώς για να εξάγει ηλεκτρισμό στην Ελλάδα;" Τότε είχαμε Υπουργό Ενέργειας το Σκουρλέτη, που λίγους μήνες αργότερα μας εμφάνισε το ν. 4414/2016 για τη στήριξη των ΑΠΕ, ενστερνιζόμενος πλήρως τον "εθνικό στόχο" της Μπιρμπίλη κι αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το σύνθημα του Σύριζα "Η ελπίδα έρχεται" ήταν "μια απ' τα ίδια", κούφια λόγια, σαν αυτά που μας φλόμωσε τόσα χρόνια το σάπιο πολιτικό σύστημα, που μας οδήγησε το 2010 στη χρεοκοπία.

Στις 3 Φλεβάρη 2016 η είδηση ήταν πως η Τουρκία αύξησε το 2015 τις εισαγωγές λιθάνθρακα κατά 18% ως προς το 2014, φθάνοντας στα επίπεδα-ρεκόρ των 27,78 εκατ. τόνων. Σήμερα η νέα είδηση, όπως τη μετέδωσε πριν μερικές ημέρες ο PLATTS, είναι πως και το 2016 συνεχίστηκε η αυξητική τάση εισαγωγών βιτουμενιούχου λιθάνθρακα στην Τουρκία, δημιουργώντας νέο ρεκόρ, με 30,42 εκατομμύρια τόνους. Μόνο την τελευταία τριετία οι εισαγωγές της Τουρκίας αυξήθηκαν κατά περίπου 10 εκατομμύρια τόνους.

Κύριος προμηθευτής ήταν..

Πρόβλεψη για μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις διοξειδίου του άνθρακα το 2017

Από το naftemporiki.gr
Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα αυξηθούν κατά 2,5 μέρη ανά εκατομμύριο στα κατά μέσο όρο 408 μέρη ανά εκατομμύριο το 2017, σύμφωνα με την βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο μηνιαίος μέσος όρος μπορεί να τα ξεπεράσει τα 410 μέρη ανά εκατομμύριο για πρώτη φορά τον φετινό Μάιο, μιας και η πρόβλεψη είναι για 409,86 με περιθώριο 0,61 μέρη ανά εκατομμύριο. Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται και μειώνονται κάθε χρόνο ανάλογα με τις εποχιακές αλλαγές στην ανάπτυξη των φυτών.

Πριν από τέσσερα χρόνια το ανώτατο επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα ξεπέρασε..

Ανοίγει ο δρόμος για την έρευνα υδρογονανθράκων σε Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο

Από το worldenergynews.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την κύρωση από τη Βουλή και την ενεργοποίηση των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες στις δύο περιοχές.

Για τη ΒΔ Πελοπόννησο έχουν ανακηρυχθεί ως «επιλεγείς αιτών» τα Ελληνικά Πετρέλαια και για την Αιτωλοακαρνανία η Energean (τα ΕΛΠΕ έχουν ανακηρυχθεί ως «επιλεγείς αιτών» και για την περιοχή 'Αρτα - Πρέβεζα που είχε περιληφθεί στον ίδιο διαγωνισμό και για την οποία είχε καταθέσει προσφορά και η Energean). 

Μετά την έγκριση του υπουργείου αναμένεται να ..

Επιτάχυνση των διαδικασιών εντοπισμού και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
«Η καταγραφή και αξιοποίηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο αποτελεί ιστορικό καθήκον για τη χώρα. Έχουμε ήδη καθυστερήσει πολύ και οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τα ΕΛΠΕ διαθέτουν "τη βούληση, τους πόρους, την τεχνογνωσία και το διεθνές κύρος, προκειμένου να προχωρήσουν -αυτόνομα, ή με διεθνείς συνεργασίες- στον εντοπισμό κοιτασμάτων, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ενεργειακή θωράκιση της χώρας".

Ο κ. Στεργιούλης τόνισε ακόμη ..