Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η Ρωσία μειώνει την πετρελαϊκή της παραγωγή κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως

Από το bankingnews.gr
Ο Ρώσος υπουργός έκανε γνωστό, πως η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής μειώσει την παραγωγή της κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα και έχει ως στόχο τα 300.000 βαρέλια μέχρι τα τέλη Απριλίου 2017

Να περικόψει την πετρελαϊκή της παραγωγή κατά 300.00 βαρέλια ημερησίως αποφάσισε η Ρωσία, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Alexander Novak. 

Ο Ρώσος υπουργός έκανε γνωστό, πως η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής μειώσει την παραγωγή της κατά 160.000 βαρέλια την ημέρα και έχει ως στόχο τα 300.000 βαρέλια μέχρι τα τέλη Απριλίου 2017.

Νωρίτερα το Reuters μετέδιδε, πως η Μόσχα θα..

Tι ισχύει για την αργία της 25ης Μαρτίου 2017

Από το taxheaven.gr

1. Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις έξι (6) υποχρεωτικές εξαιρέσιμες ημέρες του έτους και εξομοιώνεται πλήρως προς Κυριακή. Κατά την ημέρα αυτή απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζομένων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές του έτους, σύμφωνα με το ΒΔ 748/1966. 

2. Εφέτος η 25η Μαρτίου συμπίπτει με ημέρα Σάββατο και ως εκ τούτου δημιουργούνται ορισμένα προβλήματα για τους εργαζομένους με 5θήμερο και με 6η ημέρα το Σάββατο. Έτσι οι εργαζόμενοι:

Exxon Mobil: Προς πώληση το δίκτυο καυσίμων λιανικής στην Ιταλία

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil επιδιώκει να πουλήσει το ήμισυ των 2.500 πρατηρίων βενζίνης που διαθέτει στην Ιταλία έναντι 500 εκατ. ευρώ  (537.000.000 $).

Η Exxon, μέσω της τοπικής θυγατρικής της Esso, προσπαθεί να μειώσει την έκθεσή της στον τομέα λιανικής της Ιταλίας. 

Η Royal Dutch Shell αποχώρησε από την αγορά το περασμένο έτος ενώ η Total και η ιταλική Erg σχεδιάζουν την πώληση της κοινής επιχείρησής τους.

Σύμφωνα με ..

Αποστολή οικονομικών και νομικών τεχνικών εκθέσεων στην Υπουργό Εργασίας

Από το gsee.gr
Τις θέσεις και τις προτάσεις της ΓΣΕΕ σχετικά με τις νέες  απορρυθμιστικές απαιτήσεις στα εργασιακά, απέστειλε η Συνομοσπονδία στην Υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου.

Η Συνομοσπονδία απέστειλε τέσσερα υπομνήματα με τεχνικά κείμενα τεκμηρίωσης, καθώς και την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και Απασχόληση.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή στην Υπουργό Εργασίας καθώς ..

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για Απαγόρευση της Εξόρυξης Υδρογονανθράκων στην Αρκτική

Από το energia.gr

Την έκθεση για την εφαρμογή ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής, συζήτησαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου οι ευρωβουλευτές κατά την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. 

Κάθε χρόνο 280 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου λιώνουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας, ωστόσο αυτό είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Η δημιουργία νέων θαλάσσιων διαδρομών ενισχύει το εμπόριο, την απόσπαση φυσικών πόρων, τον τουρισμό και οδηγεί αναπόφευκτα στην στρατιωτικοποίησή της.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την..

Επιτέλους η αρχή

Από το lygeros.org
Μπορεί πολλοί να περίμεναν τόσα χρόνια την πρώτη υλοποίηση του οράματος της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά τώρα δικαιώνεται για πρώτη φορά αυτός ο αγώνας για την αξιοποίησή της. Έτσι ενώ η έννοια της ΑΟΖ υπάρχει από το 1982 και ο Νόμος περί Υδρογονανθράκων από το 1995 μόνο το 2012 ζήσαμε μια αλλαγή φάσης όταν η ΑΟΖ μπήκε στην πολιτική για πρώτη φορά επί της ουσίας, πράγμα που οδήγησε το 2014 στην προκήρυξη του Μεγάλου Διαγωνισμού το 2014.

Από τότε έπρεπε να υποστούμε το παράλογο, τον εκφοβισμό της ακύρωσης και στη συνέχεια της απαράδεκτης καθυστέρησης. Αλλά τα ξεπεράσαμε ..

Μετά από 80 χρόνια: όπου φύγει-φύγει η Coca-Cola απ΄τη χώρα που έβαλε πολλά αιολικά! Ο κ. Σταθάκης ακούει;


Από το greeklignite.blogspot.gr
"Energy is the big issue, it costs more than anywhere else, it's less reliable, and you wonder why businesses are worried about reinvesting or spending millions of dollars to refurbish plants here". Τα λόγια αυτά, ενός τοπικού γερουσιαστή, που σχολιάζουν την είδηση του τίτλου, τα λένε όλα: δεν μπορείς να παίζεις με τον ηλεκτρισμό και γενικά την ενέργεια, που είναι η βάση όλης της οικονομίας. Και, δυστυχώς, ακριβώς επειδή η ενέργεια είναι η βάση όλης της οικονομίας, έχει αποτελέσει πεδίο παρέμβασης είτε πανηλίθιων πολιτικών είτε λαμογιών. "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη", που έλεγε κι ο Καλογήρου στον Κούρκουλο ...

"Η χώρα που έβαλε πολλά αιολικά" δεν είναι..

Αντίστροφη μέτρηση για τις γεωτρήσεις: Η Κύπρος υπογράφει συμβόλαια με ΕΝΙ, ΤΟΤΑL και Εxxon Mobil

Από το protothema.gr
Η επίσημη υπογραφή των συμφωνιών θα γίνει στις 5 και 6 Απριλίου - Το θαλάσσιο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ παίρνει η κοινοπραξία ΕΝΙ - ΤΟΤΑL, το 8 η ΕΝΙ και το 10 η Εxxon Mobil Qatar Petroleum

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε τα τρία συμβόλαια για τα θαλάσσια τεμάχια 6, 8 και 10 της ΑΟΖ και εξουσιοδότησε τον υπουργό Ενέργειας να τα υπογράψει.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε πως η υπογραφή των συμφωνιών θα γίνει στις...

Κοντά σε συμφωνία 1,1 δισ. δολαρίων με τη Chevron για διυλιστήριο στην Ν. Αφρική η κινεζική Sinopec

Από το energypress.gr
H κινεζική Sinopec βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά των νοτιοαφρικανικών πετρελαϊκών assets της Chevron σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία που αναμένεται να κλείσει στα 1 δισ. δολάρια, θα δώσει στην κινεζική εταιρεία το πρώτο της μεγάλο διυλιστήριο στην Αφρική.

Η μεγαλύτερη ασιατική εταιρεία διύλισης Sinopec ήταν..

ΕΛΠΕ: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το worldenergynews.gr
Ο όμιλος ΕΛΠΕ δηλώνει την ευαρέσκειά του για την επιτάχυνση των διαδικασιών στο τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου με τη σημερινή 17/3/2017 μονογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την «Περιοχή 2» δυτικά της Κέρκυρας, γίνεται ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση "ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια δηλώνει..