Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Το χιόνι που εξαφανίζει η κλιματική αλλαγή, η ξηρασία που φέρνει, και άλλα ωραία παραμύθια!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Έχουμε δει κι άλλες φορές πως το 2007 κάποιοι προέβλεπαν ότι το 2013 ο πάγος της Αρκτικής θα μας είχε αποχαιρετήσει, ελευθερώνοντας στη ναυσιπλοΐα το πολυπόθητο "Βόρειο Πέρασμα", τη σύντομη διαδρομή απ' τη Βόρεια Ευρώπη προς τη Βόρεια Αμερική. Ένα "Πέρασμα" που ήταν ελεύθερο από πάγο το μακρινό 1903, τότε που κανείς δεν ασχολούνταν με το πόσο CO2 ελευθερώνουν οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Γερμανοί στην ατμόσφαιρα. Φυσικά το 2013 πέρασε προ πολλού και ο πάγος όχι μόνο δεν έλιωσε, αλλά αυξήθηκε κιόλας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.



Το 2007 ωστόσο ήταν όλοι..

Ρουμανία: Η Rompetrol επενδύει στον τομέα των πετροχημικών με την κατασκευή νέας μονάδας

Από το worldenergynews.gr
Την κατασκευή μίας νέας μονάδας πετροχημικών στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Rompetrol, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Catalin Dumitru.

Όπως είπε «δεδομένου ότι τα παγκόσμια εμπορικά και οικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ καλά φέτος, τολμάμε να κινηθούμε επιθετικά το 2017, με αρκετά αναπτυξιακά σχέδια όσον αφορά τις επενδύσεις, τόσο στον τομέα της διύλισης, όσο και στον τομέα του λιανικού εμπορίου». 

Συμπλήρωσε ότι..

Μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Εξειδικευμένη μελέτη για τον υπό κατασκευή αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα, με την επωνυμία Trans Adriatic Pipeline (TAP), ολοκλήρωσε το Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος (PSM Laboratory) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αντικείμενο της μελέτης ήταν η αξιολόγηση και ο σχεδιασμός συστήματος περιορισμού των ηλεκτρομαγνητικών επιδράσεων σε τμήμα 355 χιλιόμετρων του αγωγού TAP στη βόρεια Ελλάδα.

Οι στόχοι του περιορισμού των ηλεκτρομαγνητικών επιδράσεων ήταν..

Διακινούσαν χημικά από τη Βουλγαρία για νόθευση καυσίμων στην Αττική

Από το capital.gr
Κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων (μείγμα διαλυτών αναμειγμένο με ενεργειακά προϊόντα) από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομικών και κλιμάκια ελέγχου διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, στις 22 Μαρτίου  συνελήφθησαν σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, πέντε μέλη της οργάνωσης, δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς επίσης..

ΕΛΠΕ: Αποτελέσματα Προγράμματος Επιβράβευσης Νεοεισαχθέντων Φοιτητών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ για το 2016-2017

Από το energia.gr
Σε συνέχεια της από 2/2/2017 ανακοίνωσης για το πρόγραμμα επιβράβευσης νεοεισαχθέντων, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητών, ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, των περιοχών Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης και μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής ανά περιοχή:

ΘΡΙΑΣΙΟ

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ