Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Shell και Sovcomflot

Από το naftikachronika.gr
Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Shell και της ρωσικής κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Sovcomflot η οποία προβλέπει ότι η Shell θα προμηθεύει με καύσιμο LNG τα πλοία της Sovcomflot. 

Να σημειωθεί ότι η ρωσική εταιρεία έχει παραγγείλει από την Hyundai Samho Heavy Industries 4 aframax tankers, κατηγορίας ice class, τα οποία θα κινούνται με καύσιμο LNG. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα tankers που θα καταναλώνουν LNG, των οποίων η παράδοση στην κρατική εταιρεία της Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018.

Τα πλοία αυτά..

Απόφαση για έκδοση Ρώσου για κομπίνα με πετρέλαια

Από το philenews.com
Την έκδοση Ρώσου φυγόδικου αποφάσισε το Εφετείο ανατρέποντας πρωτόδικη απόφαση με την οποία υπήρξε άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος της Ρωσίας αφού έκρινε ότι σε περίπτωση έκδοσής του υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην τύχει δίκαιης δίκης.

Ο εν λόγω Ρώσος καταδικάστηκε ερήμην, σε πέντε χρόνια φυλακή, για κομπίνα με πετρέλαια. Όταν ζητήθηκε η έκδοσή του, η Ρωσική Ομοσπονδία δεσμεύτηκε ότι..

Το Ελ Νίνιο, ο Τραμπ και τα χελιδόνια, που δεν λένε να 'ρθουν.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 2016 ήταν "το θερμότερο έτος στα χρονικά", αυτό πρέπει πια να το έχουμε εμπεδώσει όλοι. Ταυτόχρονα βέβαια ήταν και το έτος κορύφωσης της προπαγάνδας της κλιματικής απάτης, καθώς στις εκλογές του Νοέμβρη βγήκε ο Τραμπ κι εδώ και λίγο διάστημα φαίνεται οι κατεργάρηδες της ΝΑΣΑ να μπαίνουν στον πάγκο τους, δεν ξαναείχαμε ανακοίνωση ότι "ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος στα χρονικά". Και πώς να την έχουμε άλλωστε μια τέτοια ανακοίνωση, όταν έχει μπει ο Απρίλιος και δεν εμφανίστηκαν ακόμα τα χελιδόνια, που παραδοσιακά πετούν συμμετέχοντας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Είπαμε, "ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή", αλλά πού είναι έστω κι αυτό το ένα χελιδόνι, οέοοο; Γιατί δεν λένε να εμφανιστούν, αφού μέχρι και τον καταπαγωμένο Γενάρη η ΝΑΣΑ επέμενε ότι βιώνουμε πρωτόγνωρη "υπερθέρμανση"; 

Το 2016 χαρακτηρίστηκε ..

Εxxon: Επεκτείνεται στη Βραζιλία - Σχεδιάζει κοινοπραξία με την Petrobras

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει πρόσβαση στα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα WSJ, η Exxon είχε επαφές για μια κοινοπραξία μέσω της οποίας θα επενδύσει σε πετρελαϊκά έργα μαζί με την βραζιλιάνικη κρατική εταιρεία Petrobras.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή στον κόσμο συνεργάζεται και με την αμερικανική Hess για να επεκταθεί ..