Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Διακοπή της εκρίζωσης δέντρων για τον TAP στην Κάτω Ιταλία με απόφαση δικαστηρίου

Από το energypress.gr
Το διοικητικό δικαστήριο της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης αποφάσισε σήμερα το πρωί να εμποδίσει προσωρινά την εκρίζωση δέντρων στην Κάτω Ιταλία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Tap.

Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου έκανε δεκτή την προσφυγή της περιφέρειας της Απουλίας, η οποία θεωρεί ότι για την επιλογή του σημείου στο οποίο θα καταλήξει ο αγωγός πρέπει να ληφθεί υπόψη και η θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η οριστική δικαστική ετυμηγορία για την συνέχιση ή το «πάγωμα» των έργων θα ανακοινωθεί σε δικάσιμο που θα λάβει χώρα στις 18 Απριλίου.

Εδώ και τρεις εβδομάδες ..

Ανιχνεύθηκε ατμόσφαιρα γύρω από εάν εξωπλανήτη, μια κοντινή υπερ-Γη

Από το pronews.gr
Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανίχνευσαν ατμόσφαιρα γύρω από την υπερ-Γη GJ 1132b, έναν εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη αλλά είναι περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερος και βρίσκεται σε απόσταση "μόνο" 39 ετών φωτός από τον πλανήτη μας.

Είναι η δεύτερη φορά που ανιχνεύεται ατμόσφαιρα γύρω από έναν «γήινο» εξωπλανήτη. Πέρυσι για πρώτη φορά είχε γίνει το ίδιο γύρω από τον εξωπλανήτη 55 Cancri e, που είναι οκταπλάσιος από τη Γη.

Αυτή τη φορά όμως, η ανίχνευση ατμόσφαιρας έγινε..

ΜΠΗΚΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.....

Μπήκε λεωφορείο για το παντοπωλείο του Δομοκού με ειδικό χώρο για τα ψώνια πριν εξαντληθούν!!

Δεν ξέρουν, δεν μπορούν ή δεν θέλουν

Αποτέλεσμα εικόνας για ερωτηματικό
Από το liberal.gr
Μπλέξαμε… Βρεθήκαμε χειροπόδαρα δεμένοι…  Άβουλοι και ταυτόχρονα αιρετικοί…  Εγκλωβισμένοι στις αδυναμίες των αμαρτιών μας…  Στη πατροπαράδοτη μιζέρια της φυλής μας… Ένας υπέροχος λαός… Όλοι το λένε και όλοι το ζηλεύουνε… Ένας λαός όμως που ζει μέσα σε μια πρωτοφανή αντίφαση… Ζει την θλίψη του  μέσα σε μία τρομακτικά όμορφη φύση… Καταθλίβεται πανδυστυχής ενόσω βομβαρδίζεται από ανείπωτη την ομορφιά της Άνοιξης… Ο ήλιος, ο ουρανός και η θάλασσα…

Σε ποια χώρα της γης θα βρες πιο τέλειο συνδυασμό ομορφιάς από αυτόν… Γιατί λοιπόν δυστυχούν οι άνθρωπο; Είναι οι παρατεταμένες και ανόητες πολιτικές συνταγές που τον οδήγησαν στη σημερινή του μοίρα; Είναι η αδυναμία του λαού να διαχειριστεί τον τρόπο της διαβίωσης του; Το μέλλον θα δείξει… Γιατί το παρόν δεν προδιαθέτει καμία αισιόδοξη ελπίδα… Πάμε από το κακό στο χειρότερο… Και το ακόμα χειρότερο… Δεν ξέρουμε ούτε τι μας συμβαίνει, ούτε πως θα το αντιμετωπίσουμε… Πάσχουμε από..

Το Ιράν Πούλησε Όλα το Πετρέλαιο Που Είχε Αποθηκεύσει σε Τάνκερ

Από το energia.gr
Το Ιράν έχει πουλήσει πλέον όλα τα αποθέματα αργού που διατηρούσε αποθηκευμένα για χρόνια σε δεξαμενόπλοια, σε μία περίοδο που η χώρα προσπαθεί να συνεχίσει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις εξαγωγές της, αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα στην παραγωγή, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Reuters πηγές από τον χώρο της ναυτιλίας και του πετρελαίου.

Από τη χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων, τον Ιανουάριο του 2016, το Ιράν προσπάθησε να αναπληρώσει τα χαμένα έσοδα, διαθέτοντας στην αγορά εκατομμύρια βαρέλια αργού που είχε αποθηκευμένα σε τάνκερ, στα ανοιχτά της χώρας.

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες το Ιράν πούλησε..

H Πολωνία στρέφεται προς τις ΗΠΑ για LNG

Από το energypress.gr
Η επιθυμία της Πολωνίας να σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχει οδηγήσει σε μια “συνεννόηση” με τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να συνεργαστούν προς μια συμφωνία για εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου προς στο νέο λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας, είπε ο πολωνός αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος κρατά επίσης το χαρτοφυλάκιο της οικονομικής ανάπτυξης και των οικονομικών, είπε σε συνέντευξη ότι οι συνομιλίες με τον νέο αμερικανό υπουργό Ενέργειας Ρικ Πέρι έφεραν “μια πολύ θετική ανταπόκριση”. “Είναι μάλλον πολύ νωρίς για τη λέξη συμφωνία. Συνεννόηση; Ασφαλώς”, είπε ο Μοραβιέτσκι, καθώς ολοκλήρωνε μια τριήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, τη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη. Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) της Πολωνίας στη..

Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): Η καθυστέρηση της αξιολόγησης επιτείνει την αβεβαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο

Από το worldenergynews.gr
Την πεποίθησή του ότι από το τρέχον έτος η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει οριστικά από την μακροχρόνια οικονομική ύφεση που την ταλαιπωρεί και να εισέλθει στη φάση της Ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καθηγητής Ευστάθιος Τσοτσορός.

Επεσήμανε παράλληλα, ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξαιτίας και των απαιτήσεων που εγείρουν οι δανειστές, επιτείνει την αβεβαιότητα στον οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στην κοινωνία.

Μιλώντας στο διήμερο «Συνέδριο Πωλήσεων ΕΚΟ ΑΒΕΕ – 2017» που ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμπάκα, ο κ. Τσοτσορός υποστήριξε..

Κύπρος: Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου η γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 11

Από το worldenergynews.gr
Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η διερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτό δήλωσε η αντιπρόεδρος ερευνών της Total για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική Έλεανορ Ρόουλι σε ομιλία της κατά την τελετή υπογραφής σήμερα (6/4) των συμβολαίων έρευνας και αναλογικού καταμερισμού παραγωγής στα τεμάχια 6 και 8 της Κυπριακής ΑΟΖ στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Η κ. Ρόουλι ανέφερε επίσης, ότι η εταιρεία προσβλέπει σε ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6 εντός του 2018, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με την εταιρεία Eni.

Η εθνική πλευρά των ιδιωτικοποιήσεων

Από το analyst.gr
Οφείλει να απαγορεύεται συνταγματικά η εκποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων, η οποία ισοδυναμεί με την εκχώρηση της αυτονομίας του κράτους – με την αποκρατικοποίηση της εξουσίας και με την κατάλυση της Δημοκρατίας.

“Στόχος οφείλει να είναι η απόλυτα ισορροπημένη σχέση μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα μίας χώρας, έτσι ώστε να προστατεύεται η αυτονομία του κράτους για την ασφάλεια των Πολιτών του – οι οποίοι το εμπιστεύθηκαν, αναθέτοντας τη δημόσια διοίκηση στους Θεσμούς του.

Η εθνική κυριαρχία ενός κράτους, όπως συνήθως αποκαλείται η πλήρης αυτονομία του, είναι δυνατόν να καταλυθεί από αρνητικές εξελίξεις στο εσωτερικό του, ιδίως δε στην οικονομία του – χωρίς να είναι απαραίτητη η στρατιωτική εισβολή στην «επικράτεια» του”.

Το παραπάνω κείμενο, ελαφρά διαμορφωμένο, προέρχεται από έναν πολύ γνωστό..

ΔΕΠΑ: Προς τι οι υπερβολικές προμήθειες LNG και τον Μάρτιο;

Από το worldenergynews.gr
Eνα επιπλέον ερώτημα το οποίο έχει να κάνει με την διαχείριση των προμηθειών του φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ αναφέρεται στην σχέση LNG και φυσικού αερίου διαμέσου αγωγών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς η σχέση αυτή τον Μάρτιο διαμορφώνεται σε 80% LNG και 20% pipeline gas.

Διερωτάται κανείς γιατί..

Ο Σταθάκης τινάζει στον αέρα τη λιγνιτική βιομηχανία της χώρας. Θα τον μαζέψει άραγε ο Σύριζα;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Με μια λιτή ανακοίνωση χθες το Υπουργείο Ενέργειας μας πληροφόρησε ότι "το τμήμα του κοιτάσματος της Βεύης, το οποίο έχει παραχωρηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτες χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα επαναπροκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο". Πάνω από δυο χρόνια απ' την ανάληψη της διακυβέρνησης απ' τον Σύριζα, και τρεις Υπουργούς Ενέργειας αργότερα, μάθαμε επιτέλους πως "οι διαδικασίες ήταν αδιαφανείς" και πως έπρεπε να προκηρυχθεί "διεθνής διαγωνισμός". Έλεος!!! 

Πρώτα απ' όλα, δεν πρόκειται για "κοίτασμα", όπως παραπλανητικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου. Πρόκειται για ήδη ανοικτό λιγνιτωρυχείο, που λειτούργησε επί περίπου 65 χρόνια. Άλλο πράγμα ένα ήδη ανοικτό λιγνιτωρυχείο κι εντελώς άλλο πράγμα ένα απλό κοίτασμα, όπως π.χ. το κοίτασμα της Δράμας. Αλλά υπάρχουν άραγε σύμβουλοι στο ΥΠΕΝ που ν' αντιλαμβάνονται τη διαφορά; Μάλλον αμφίβολο!

Δεύτερον, από πουθενά δεν προκύπτει υποχρέωση ...